Gastronomia este una dintre placerile noastre vinovate, plus ca 100% nu suntem singurii carora le place sa guste preparatele locale atunci cand calatoresc. Pentru astazi v-am pregatit 11 mancaruri pentru care merita sa calatoriti, chiar daca ele nu sunt mancaruri pe atat de accesibile precum sunt cele cu care ne-am obisnuit.

1. Placinta Saskatoon – desi este un dish canadian, placinta ar fi de sorginte europeana, mai precis ucraineana. Tot ea a dat numele orasului omonim din Canada. Este umpluta cu coacaze si fructe de padure si se serveste cu inghetata.
canadian-3

2. Koshary – e un tip de mancare vegetarian din Egipt, cu toate ca i se pot adauga si bucati de carne de pui, porc (mai putin, caci egiptenii sunt predominant musulmani), vita. Contine orez, bulion, linte, naut, paste fainoase si condimente.
egyptian-food

3. Asado – sunt frigarui argentiniene. Practic, carnea de vita, de pui sau de porc este tinuta in bait cu condimente locale, dupa care este preparata deasupra jarului timp de aproximativ 2 ore.
argentine-food

4. Halušky – este un tip de mancare pe care il intalniti in Slovacia. Contine cartofi in baie de smantana si branza, peste care se arunca ceva bacon si ceva verdeturi. De asemenea, contine unt din plin.
halusky

5. Khao Soi – este o supa specifica Thailandei, in care taieteii sunt prajiti inainte de a fi aruncati in supa de carne (gatita cu ulei de cocos si boabe de soia fermentate).
khai-soup

6. Callaloo – este un tip de mancare specifica zonei Marii Caraibilor, cu multe condimente locale, cateodata cu fructe de mare, in functie de zona in care se prepara.
callaloo

7. Poutine – este un dish canadian cu cartofi copti peste care s-a presarat unt si branza de oaie sau de baca.
poutine-3

8. Paratha – dupa cum ii spune si numele, este un dish secundar indian, in sensul ca este o paine, care deseori este umpluta cu carne sau cu legume. Se gaseste si in Maldive, Mauritius, Birmania, Singapore.
paratha-indian-food

9. Anticuchos – este un dish peruan, un fel de frigarui de carne de vita, carne care a fost tinuta la bait cateva zile sau ore. Se serveste cu salata si cu condimente locale.
anticuchos-beef-heart-skewers-peru

10. Baklava – baclavaua este specifica Turciei. Probabil ati mancat si in Romania, insa va garantez ca doar acolo veti manca acest tip de prajitura asa cum ar trebui sa fie si nu asa cum se gaseste la noi.
baklava-1

11.  Yakitori – sunt frigarui japoneze de pui. Carnea a fost tinuta in bait de sake (bautura alcoolica), sos de soia si zahar, iar acest tip de mancare este pe lista celor mai populare mancaruri din Japonia.
yakitori-stand-japanese-food