close
Italia

5 motive sa vizitati Venetia iarna

Cine a zis ca Venetia este doar unul dintre acele locuri care pot fi vizitate doar pe perioada estivala? Din contra, poate ca pentru cei care detesta aglomeratia, iarna sau ma rog, sezonul mai rece, este cel propice pentru o vizita de cateva zile aici, poate de un city break. Exista totusi o exceptie: cea din preajma carnavalului de la Venetia, care are loc chiar in aceste zile, intre 23 ianuarie si 9 februarie. Spectaculoasa, intr-adevar, dar peste poate de aglomerata, plus ca mai toate preturile sunt umflate artificial in aceasta perioada, pe fondul numarului mare de oameni si a cererii care depaseste cu mult oferta. Totusi, pentru cei care vor sa vada un eveniment grandiose, recomadam Petrecerea Regelui, un festival de noapte care are loc in portul istoric incepand cu data de 30 ianuarie.

festivalul de la Venetia

Patinoarul Campo Polo, organizat in cea mai mare piata din oras, este de asemenea un loc pe care puteti sa-l bifati. Sfatul nostru este sa ajungeti seara aici, dupa o zi de umblat, pentru ca patinatul este o activitate relaxanta, care arde calorii, plus ca puteti avea surpriza sa fiti singur pe gheata, care de altfel poate gazdui pana la 200 de oameni deodata. Pretul? Doar 10 Euro pentru adulti si 8 pentru copii.
campo-san-polo-ice-rink

Plimbarile cu gondola sunt mai ieftine!

In mod normal, o calatorie cu gondola poate fi destul de scumpa si porneste de la 80 de Euro pentru 30 de minute si ajunge pana la 200 de Euro, in functie de traseu. Ei bine, pe timp de iarna si chiar pana pe la mijlocul primaverii, preturile scad simtitor si puteti avea parte de aceeasi plimbare cu pana 40-45% reducere.
gondola-rides

Nu in ultimul rand, nu uitati sa vizitati Bazilica Sfantului Marcu, cea mai mare catedrala bizantina din intreaga Italie. Daca in timpul sezonului estival este plina de turisti pe tot parcursul zilei, pe timpul sezonului rece puteti avea surpriza sa fiti singurii oameni care ajung acolo, mai ales dimineata.