close
AsiaDestinatii ⇣Kazakhstan

Astana, capitala Kazahstanului – orasul viitorului !

Astazi va voi vorbi despre Astana, un oras cu cladiri impresionante. Aici veti avea impresia ca timpul se deruleaza cu viteza luminii si ca viitorul din filme este din ce in ce mai aproape de voi. Este un oras in care veti intalni extreme de putine cladiri vechi. Totul este foarte modernizat si in continua dezvoltare. Au arhitecturi unice in lume sip line de impact vizual. Nu pot sa va descriu exact in cuvinte senzatia pe care ti-o ofera Astana. Cert este ca nu cred ca am vizitat pana acum un oras care sa arate atat de extravagant in materie de constructii. Si est einteresant ca s-au pastrat spatiile verzi si au fost integrate in tehnologizarea orasului. Inclusiv acestea au un design modern.

Astana1

astana-atractii-turistice3

Localizare:

Astana este localizata in centrul tarii Kazahstan, pe raul Isam, intr-o regiune de stepa, semi-arida. Ea se afla pe un teren foarte plat care acopera cea mai mare parte din teritoriul tarii. Altitudinea orasului Astana este de 347 metri deasupra nivelului marii.

harta-astana

Cum ajungeti aici:

In Astana puteti merge cu masina personala sau cu avionul. Daca va ganditi sa plecati la drum cu masina trebuie sa stiti ca pana aici veti parcurge o distanta de aproximativ 4300 de km. Deci ar trebui sa va inarmati cu rabdare si sa va alegeti cazare pe drum, in tarile pe care le traversati. De aceea eu va recomand cea de-a doua varianta, cu avionul. Este mult mai rapid si cu siguranta mai economic ca pret. Zborul in schimb nu este direct, veti avea cel putin o escala.

astana

Daca ajungeti in Astana trebuie sa vizitati:

1.   KazMunayGaz – este o cladire de birouri diferita fata de cele cu care suntem obisnuiti. Aici este gazduita compania de electricitate a acestei tari. Cladirea are arhitectura unui cazinou si o forma asemanatoare cu un cerc si se intinde pe aproximativ 2 km.

astana-atractii-turistice1

2. Monumentul Bayterek –  este o cladire gigantica ce are forma trofeului de fotbal. Acesta are o inaltime de 100 de metri. Sa stiti ca se poate urca pana la ultimul etaj si de aici puteti admira imprejurimile orasului.

astana-atractii-turistice2

3. Palatul Pacii si Armoniei – are forma unei piramide, numai ca este construit din sticla si otel. Aici se organizeaza de obicei congrese mondiale de mare amploare. Inclusiv acesta este un loc pe care il puteti vizita la interior.

astana-atractii-turistice

4. Centrul Islamic – este o alta atractie a orasului pentru ca aici veti vedea mai multe moschei. Veti putea admira o serie de constructii ce sunt representative pentru aceasta religie si nu numai. Astfel veti avea ocazia sa intrati intr-o impresionanta biserica ortodoxa. Pot spune ca acest centru Islamic este un fel de mini oras ce a strans impreuna religii din toata lumea si s-a creat un muzeu al lor.

astana-atractii-turistice5

Cand trebuie sa vizitati Astana:

Trebuie sa stiti ca Astana a doua cea mai rece capitala din lume.  Este un oras in care verile sunt destul de blande, dar in perioada iernii temperatura poate ajunge si pana la – 50 0C. Dar in ciuda acestor conditii meteo, localnicii va vor oferi o primire calduroasa. Plus ca  se afla intr-o continua dezvoltare si face tot posibilul pentru a atrage turisti si sa le satisfaca nevoile. Este modul lor de a ii face sa se intoarca si sa isi doreasca sa retraiasca periodic sejurul petrecut aici. Daca nu sunteti speriati de frig puteti merge oricand. In caz contrar va recomand sa mergeti doar in perioada verii in Astana. Indiferent de perioada cu siguranta veti ramane fascinati, la fel ca mine, de arhitectura orasului. Eu consider ca acesta este punctul lor forte si principalul motiv pentru care ar trebui sa mergeti cel putin o data in Astana.

astana-atractii-turistice4

Daca mai aveti intrebari sau aveti ceva de adaugat, va astept sa imi scrieti in rubrica de comentarii a acestui articol sau pe email !

 

Tags : Astana