close
Destinatii ⇣EuropaItalia

Atentie, turisti! In Venetia puteti lua amenda pentru…

Venetia este unul dintre cele mai aglomerate orase din lume, cu peste 20 de milioane de turisti care il viziteaza anual. Ei bine, nu va inchipuiti ca asta nu-i afecteaza negativ pe cei care locuiesc in Venetia, ba chiar din contra. Mai multe asociatii de locuitori au cerut municipalitatii sa faca ceva in legatura cu deranjul pe care il fac turistii pe timp de noapte, mai ales cei care poarta valize cu roti zgomotoase.

Stiu, pare a fi o masura absurda, insa numarul mare de turisti si zgomotul produs de acestia (mai ales ca sunt multi care ajung, respectiv care pleaca pe timp de noapte) e deranjant. Daca ati fost in Venetia, atunci stiti probabil ca multe dintre strazile sale sunt pavate cu piatra cubica, ori sunetul rotilor pe piatra e infiorator de zgomotos, mai ales cand restul zgomotelor obisnuite lipsesc.

Asadar, incepand cu 1 martie 2015, toti cei care vor fi surprinsi de politisti facand zgomot, vor risca amenzi de pana la 500 de Euro. Vorbim, deci, de amenzi usturatoare, concepute special pentru a imbunatati confortul locuitorilor venetieni. Aceasta nu este prima masura de acest gen care are loc in acest oras, caci in urma cu cateva saptamani, autoritatile au dat startul unei campanii menite sa descurajeze montarea de lacate pe poduri de catre indragostiti, ca semn al dragostei lor eterne. Asadar, daca ajungeti la Venetia, ar fi bine sa va cumparati o valiza cu roti mari, preferabil dintr-un material mai moale.
Venetia-3