close

Moneda si Banii

Moneda sau banii utilizati in tarile in care calatoriti va pot ajuta sa economisiti sau sa cheltuiti mai mult. Totul depinde de cat de bine va documentati si cat de bine va organizati. Verificati informatiile de mai jos pentru a va orienta mai bine :

  • Verificati cursul valutar înainte de a pleca in vacanta. Faceti calcule inainte de plecare, pentru a stii ce conversie valutara este in orasul respectiv.
  • Verificati valabilitatea si functionalitatea cardului dvs. de credit/ debit in tara pe care o vizitati. Bancile europene au trecut aproape complet pentru tehnologiile mai sigure pe cip și PIN, și tot mai puține companii din străinătate mai accepta carduri doar pe banda magnetica.
  • Verifica cursul si la o banca sau un ATM din tara pe care o vizitezi. Centrele de schimb valutar din aeroporturi sau din jurul orașului au tendința de a fi mai scumpe. In majoritatea cazurilor, la AMT-uri sau direct la banca nu vei fi taxat atat de mult ca la casele de schimb valutare individuale, si conversia va fi exacta .
  • Întotdeauna sa platiti cu bani locali, deci intotdeauna sa aveti la dvs bani locali. Nu fiecare loc accepta carduri de credit, in special locurile deosebit de importante , cum ar fi trenurile sau autobuzele.
  • Anuntati banca dvs. sau furnizorul dvs de card de credit de tara in care urmeaza sa faceti tranzactii. Uneori, băncile banuiesc a fi frauda o tranzacție care are loc de ex în Bali intr-o anumita data, și vor opri cardul dvs. ca o măsură de securitate .
  • Verificati taxele de intrare / ieșire din țară, sau taxele de oras care se percep in orasele mari/ noapte. Unele țări cer călătorilor să plătească pentru a intra sau a părăsi țara . Aceste taxe nu sunt incluse în prețul biletului de avion sau in pretul voucherului de cazare.

Citeste si despre :

Actele si Bagajele in Vacanta          Electonicele in Vacanta          Siguranta si Sanatatea

Leave a Response