close

Bansko este o statiune montana ce ofera o combinatie unica de oportunitati pentru practicarea diverselor sporturi de iarna sau explorarea traditiior bulgare. Veti descoperi obiceiurile folclorice bogate si un patrimoniu cultural foarte valoros. Statiunea pe langa peisajele fascinante si partiile de schi bine intretinute, va reusi sa va introduca in lumea de zi cu zi a locuitorilor. O data ajunsi aici trebuie sa explorati toate regiunile naturale care sunt impresionante si va gustati putin din viata culturala a Bulgariei.

Localizare:

Statiunea Bansko este situata in apropierea raului Glazane, in zona de N-E a Muntilor Pirin, in vecinatatea celei mai inalte si mai frumoase parti ale muntelui.

traseu bansko

Cum ajungeti:

Cel mai usor de ajuns in Bansko, Bulgaria este prin Vama Giurgiu cu masina personala. Fata de Bucuresti este situat la o distanta de aproximativ 535 km. Daca nu detineti un automobil sau nu doriti sa conduceti pana acolo, puteti merge cu autocarul. Pretul unui bilet dus-intors variaza intre 40-50 euro/persoana, in functia de compania de transport.

Atractiile zonei:

Dupa cum probabil stiti, principala atractiei este schiatul. Veti vedea unele din cele mai frumoase partii de schi si resorturi. create sa satisfaca orice nevoie. In afara sezonului de iarna, puteti sa va imbogatiti cunostiintele culturale si spirituale. Puteti vizita ruinele cetatilor antice si morminte tracice care se afla in zonele Gradiste Staroto si Yulen. De asemenea, o multime de biserici medievale pot fi gasite in localitate.

Bansko

cetatea_kaliakra

Biserica_St_Trinity_Bansko

Trebuie sa vedeti complexul arheologic din zona “St.Nikola”. Se compune din ruinele unei cetati tracice, morminte tracice si o bazilica ortodoxa.  Puteti explora si  cetatea antica din zona” Yulen”. Acesta dateaza din perioada romana. In prezent,  mai exista doar o parte din peretele de nord si unele fragmente din zidurile casei.

O alta cetate medievala care merita vizitata este de Stana / Sitan / Kale in zona Kalyata. Se crede ca cetatea dateaza din al Doilea Regat Bulgar.

bansko1

bansko2

Cea mai buna perioada pentru a vizita Bansko este cu siguranta in timpul iernii. Iubitorii sporturilor de iarna se vor simti ca in rai. Natura si serviciile oferite ii vor face sa revina de fiecare data. Trebuie sa mentionam ca aici preturile sunt mult mai mici fata de restul Europei. In ultima perioada foarte multi turisti prefera sa mearga la schi la Bansko decat pe Valea Prahovei datorita serviciilor mult mai bune si a preturilor rezonabile.

bansko3

Click Travel va ajuta sa aveti un sejur perfect asa ca v-am pregatit super oferte pentru a petrece sarbatorile de iarna la Bansko:

www.click-travel.ro/oferte iarna 2013/bansko.

bansko_iarna_1

Tags : ski bansko