close

Berlin este capitala Germaniei si cel mai mare oras al tarii. Este cunoscut dupa insemnatatea lui istorica, a tumultoasei vieti de noapte, nenumaratele cafenele si cluburi. O data ce ati ajuns aici nu aveti cum sa nu remarcati picturile de pe strazi si cladiri devenite atractie pentru toti iubitorii de arta. Tot pentru acestia din urma un punct de interes il reprezinta muzeele ca Altes, Neues, Alte Nationalgalerie sau Domul din Berlin.
Berlinul este cunoscut pentru ambitia de a lucra cu cei mai buni arhitecti din lume, avand o comunitate de arta infloritoare ceea ce il pune pe lista unora dintre cele mai atractive orase din Europa. Una din minunile create de arhitecti este Domul – o biserica impresionanta construita in secolele XIX-XX. Aici veti remarca amprenta bine intiparita a puterii imperiale. Va sfatuim sa urcati pana la ultimul etaj al Domului pentru a putea admira panorama oferita asupra centrului orasului.

Nu trebuie sa ratati nici Palatul Charlottenburg, un ansamblu de cladiri monumentale raspandite intr-un parc splendid. Cladirea initiala ce data din secolul 18 a ars din temelii in timpul celui de-al doilea razboi mondial, iar apoi a fost reconstruita si au fost adaugate camere, devenind astfel cel mai mare palat din Berlin.

Este un oras in care nu va veti plictisi nicodata. Are o viata culturala foarte diversificata in ceea ce priveste genurile de muzica si evenimentele adresate acestora. Zona Oranienstrasse din Berlin este adresata celor care vor sa asculte muzica live, sa stea intr-un bar si sa povesteasca sau sa mearga intr-un club sa danseze. Aici totul se transforma: capata un ritm alert si veti intalni o multitudine de oameni din toate colturile lumii dornici sa traiasca viata de noapte pe care acest minunat oras o ofera.

Cu toate ca se spune ca New York-ul este orasul care nu doarme niciodata, va garantam ca Berlinul nu se lasa mai prejos!

Vizitati, distrati-va si nu irositi oportunitati pentru ca aici timpul comploteaza in favoarea voastra!

berlin9

berlin

berlin4

berlin5

berlin2

berlin6

Palatul Charlottenburg

berlin7

berlin3

Tags : vacanta in berlin