close

Cu totii suntem iubitori de animale si ne place sa putem admira diferitele specii existente pe pamant. Poate nu stiati, dar aveti sansa sa faceti acest lucru chiar la noi, in Europa, in Bioparcul din Valencia. Este un loc in care animalele sunt tinute in conditii excelente si s-a reusit sa se creeze pentru fiecare in parte un habitat cat mai apropriat de cel natural.

bioparc-valencia (4)

Deci Bioparc Valencia este in sine un parc zoologic extrem de modern la constructia caruia s-a folosit noul concept numite zoo-imersiune: adica creearea habitatelor salbatice intr-un spatiu inchis si inducerea acestui mediu inclusiv vizitatorilor.

bioparc-valencia (3)

 

Acest loc de poveste se dedica animalelor si incearca chiar sa le studieze indeaproape prin oferirea unui mediu de viata cat mai apropriat. Astfel vor specialistii de aici vor reusi sa inteleaga cat mai usor comportamentul diferitelor specii in functie de situatii anume. Este incredibil cum creatorii acestui parc au reusit sa conserve atat de bine diferite ecosistemele naturale si sa le ofere animalelor captive de aici o viata aproape de salbaticie.

bioparc-valencia (5)

Mie mi-a placut sa vad ca animalele nu sunt expuse publicului larg in celebrele custi atat de macabre cu care ne-au obisnuit mai toate gradinele zoologice ale lumii. Am putut sa vad o relaxare in comportamentul animalelor in detrimentul plictisului altora ce nu sunt atat de norocoase sa fie tinute aici.

bioparc-valencia (6)

Pe langa rasfatul pe care il ofera animalelor, cercetatorii ce se ocupa de Bioparc Valencia incearca sa reproduca in captivitate anumite specii aflate deja pe cale de disparitie. Asa ca pentru fiecare dintre noi acest loc este o ocazie perfecta de a invata si de a ne satisface curiozitatile in legatura cu comportamentul animalelor in salbaticie. Iar daca mergeti cu copii, pentru ei totul va fi cu adevarat fascinant si le veti putea vedea bucuria de pe chipuri. Plus ca exista sectiuni in care veti putea sa stati printre animale si chiar sa va jucati. Evident ca aici ne referim la cele inofensive pentru ca cu sigurata nu veti avea acces niciodata in parcul cu lei sau tigrii. 🙂

bioparc-valencia (7)
bioparc-valencia (1)

Pentru mine Bioparc Valencia a fost o experienta unica, m-am simtit ca si cum am patruns intr-o lume magica ce a reusit sa imi ofere experinte unice la fiecare pas. Asa ca va invit sa traiti aventura descoperirii animalelor salbatice si a habitatelor lor.

bioparc-valencia (2)

Dar inainte de asta trebuie sa stiti:

Adresa: Av Pio Baroja, 3, 46015 Valencia, Spania

Program vizitare: Zilnic: 10:00 – 18:00

Tarife acces:

Adulti: 23, 80 euro/ persoana

Copii: 18 euro/ persoana

Adulti peste 65 de ani: 17,50 euro/persoana

 

Tags : bioparc valencia