close

Bologna sau orasul rosu, este o veche cetate medievala care si-a pastrat din farmecul acelei perioade de gratie. Poarta denumirea de orasul rosu pentru ca toate acoperisurile cladirilor sale sunt in aceasta nuanta caramizie, iar majoritatea zidurilor fie permit sa se vada caramida, fie au adoptat si ele aceasta culoare.

bologna-italia

Localizare:

Bologna este capitala regiunii Emilia-Romagna si se afla la o distanta de circa 125 km de Marea Adriatica, 84 km de Ravenna, 105 km de Florenta, 152 km de Venetia, 210 km de Milano si 380 km de Roma.

harta-bologna

Cum ajungeti aici:

In Bologna, ca in toate celelalte orase din Italia se poate ajunge foarte usor cu avionul, autocarul sau masina personala. Exista 2 companii low-cost care opereaza curse directe catre Bologna, iar pretul unui bilet dus-intors este in jur de 150 de euro, in functie si de perioada de plecare.

Daca mergeti cu masina personala trebuie sa stiti ca din Romania sunt aproximativ 1470 km. Cel mai optim traseu este cel pana la Arad, iar apoi urmeaza: Vama Nadlac – Budapesta -Ljubljana – Triestre -Mestre – Padova – Bologna. Acest traseu se parcurge in aproximativ 16 ore.

bologna

Daca ajungeti in Bologna trebuie sa vizitati:

Universitatea din Bologna – este cea mai veche universitate din Europa. Tocmai de aceea nu trebuie sa o omiteti de pe lista obiectivelor voastre turistice. Pe langa faptul ca aici inca se mai studiaza, pe holurile ei si in anumite incaperi veti putea vedea istoria invatamantului superior si cum s-au pus bazele acestuia.

universitatea-din-bologna

MAMbo – este muzeul de arta al Bolognei. Colectia permanenta ii conduce pe turisti intr-o vizita prin istoria artei bologneze incepand din al doilea razboi mondial pana in prezent. Interioarele sunt foarte bine intretinute si au un fel foarte aerisit in care sunt expuse toate piesele de arta.

muzeul-de-arta-bologna

Catedrala Metropolitana San Pietro – este cea mai importanta cadrela din oras si poate cel mai vizitat obiectiv turistic. In interiorul catedralei veti putea admira unele picturi si fresci unice in lume si extraordinar de vechi: Annuciation de Lodovico Carracci localizata in partea superioara a altarului (1619), frescele din bolta parohiala (1579), Rastignitul facut din lemn de cedru policron ce dateaza din secolul al 12-lea.

catedrala-San-Pietro-bologna

Turnul Asinelli  – este situat in inima orasului. De foarte multe ori a fost asemuit cu cel din Pisa pentru ca si acesta este inclinat. Inclusiv in momentul in care incepeti sa urcati scarile pana in varf veti simti cum acestea se clatina la fiecare pas. Scarile sunt confectionate din lemn si sunt foarte inguste. Veti trai o aventura care va va face sa urcati adrenalina din sange la cele mai inalte cote. Singura protectie din jurul scarilor este o balustrade subtire tot din lemn. Dar in momentul in care veti ajunge sus va veti bucura de privelisti incredibile si va veti da seama ca a meritat efortul.

The-Asinelli-Tower

Bologna-Tower Stairs

Cand trebuie sa mergeti in Bologna:

Este un oras fascinant in orice perioada a anului. Iarna este un pic mai frig, iar vara extraodinar de cald. Totul depinde de preferintele voastre in materie de temperaturi. In rest nu exista niciun alt impediment pentru a merge si a va bucura de frumusetea acestui oras invaluit in mister. Si sa nu uitati ca daca ajungetia aici trebuie neaparat sa mancati inghetata locala denumita gelatto. Este cea mai buna din lume, cu felurite arome si cupe extraordinar de mari. Asa ca va indemnam sa va cumparati o inghetata si sa plecati pe jos la plimbare pe strazile Bolognei. Va va fi transmisa o stare de libertate si de intangibilitate extraordinara.

bologna-italia1

bologna-italia2

bologna-italia3

Tags : vacanta bologna