close
Companii aeriene

BT Flying Blue, cardul care va ajuta sa calatoriti mai ieftin

Daca pe piata americana, cat si cea vestic-europeana, existau carduri de calatorii inca de prin anii 95 sau chiar si mai devreme, iata ca si in Romania s-a lansat in sfarsit un astfel de card. El se numeste Flying Blue si a fost lansat de catre cei de la Banca Transilvania in colaborare cu cei de la Air France, KLM si Tarom si ofera posibilitatea utilizatorilor de a cumpara bilete de avion (dar nu numai) si sa-si faca cumparaturile zilnice, urmand ca la fiecare cumparatura sa acumuleze puncte de fidelitate. Aceste puncte de fidelitate, care de fapt sunt numite <<Mile Premiu>> pot fi folosite ulterior pentru achizitia de produse din magazinul Flying Blue sau pentru a cumpara bilete de avion mai ieftine.

O astfel de initiativa este binevenita, mai ales ca in Romania, cel putin daca ne luam peste statisticile ultimilor ani, se cheltuiesc peste 120 de milioane de Euro pe bilete de avion. Pe o astfel de piata, posibilitatea de a cheltui mai putin sau de a calatori mai mult utilizandu-se aceeasi suma de bani nu numai ca era asteptata, dar ea chiar va fi utilizata din plin de catre amatorii de calatorii.
tarom

Cum functioneaza BT Flying Blue?

Sunt 2 versiuni de card: Classic si Premium. Cu ocazia lansarii acestui card, cei care si-l comanda primesc 15000 de mile premiu pentru versiunea Premium, respectiv 10,000 de mile premium pentru versiunea Classic. De asemenea, fiecare runda de cumparaturi va aduce cate 1 mila premiu (respectiv 1,5 mile premiu la tranzactiile din strainatate) la tranzactiile din Romania, ceea ce, in timp, permite strangerea unui numar destul de pare de mile. Desigur, 1 mila premiu nu echivaleaza cu un kilometru petrecut la bordul unui avion, insa oficialii bancii au dat asigurari ca sistemul de echivalare este conceput in interesul clientilor BT: de exemplu, 30,000 de mile premiu vor fi echivalentul unei calatorii Cluj Napoca – Paris, lucru destul de atragator.

Cei care aleg varianta Premium a cardului primesc si asigurare gratuita de calatorie, dar si acces gratuit in lounge-urile din aeroporturile Henri Coanda si Aurel Vlaicu din Bucuresti, respectiv Cluj Napoca.