close
Companii aeriene

Bucuresti – Amsterdam – Bucuresti, la 95 de Euro

Pe 7 octombrie 1919, la Amsterdam, au fost puse bazele companiei Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, cunoscuta astazi mai simplu drept KLM, cea mai cunoscuta companie de transport aerian din Olanda. Totusi, zborul inaugural nu a avut loc decat pe 17 mai 1920, atunci cand de pe aeroportul Croiton din Londra, pilotul Jerry Shaw a decolat si a ajuns teafar pe aeroportul din Amsterdam. Poate pare un lucru neimpresionant, dar tineti cont ca e vorba de un lucru petrecut cu aproape 96 de ani in urma, pe cand in Romania nu se punea problema existentei unui singur aeroport. Ca o paranteza, primul aeroport international al Romaniei a fost inaugurat abia 28 de ani mai tarziu, anume aeroportul Aurel Vlaicu din Bucuresti.
klm airlines
De ce va scriem toate acestea? Pentru ca, cu ocazia implinirii a 95 de ani, KLM ofera posbilitatea achizitionarii unor bilete pe ruta Bucuresti-Amsterdam-Bucuresti pentru doar 95 de Euro, un pret cu mult mai mic chiar si decat cel practicat de principalele companii de zbor low cost. Singura conditie ar fi faptul ca biletul ar trebui cumparat zilele acestea pentru perioada 1 Noiembrie 2014 – 31 Martie 2015.
In flota celor de la KLM se afla 112 aeronave cu o vechime medie de 9 ani, cele mai numeroase fiind aparatele Boeing 737-700, in numar de 17, respectiv Boeing 737-800, in numar de 25. In flota companiei olandeze se mai afla si 4 aeronave de tip cargo, 737-400 ERF, cu o capacitate totala de 112 tone.

Cat despre Amsterdam, ramane cum am povestit: acelasi oras fain, aceleasi atractii, pe care daca nu le-ati vizitat inca, va recomandam calduros sa le vizitati. In plus, din Amsterdam se poate ajunge oriunde in tarile din vestul Europei, lucru de folos, mai ales daca planuiti si un city break in alt oras.