close

Budapesta este cea mai frumoasa in zori, cand soarele rasare incet deasupra campiilor estice, scaldand Pesta in palide culori de pastel. Apoi se reflecta de pe geamurile cladirilor din Buda, care par ca niste oglinzi gigantice pe Dealul Cetatii.

Dar Budapesta este la fel de spectaculoasa si noaptea. Podul cu Lanturi, cladirile publice importante, Parlamentul, Opera, Palatul Regal, iluminate, ofera o priveliste de neuitat.

Localizare:

Budapesta este capitala Ungariei. Orasul este situat pe ambele maluri ale Dunarii. In partea de est a Dunarii se afla Pesta, care ocupa doua treimi din suprafata, iar pe partea de vest se afla Buda, cealalta treime a orasului.

harta budapesta

Cum ajungeti:

Ungaria este o tara care se afla relativ aproape de Romania, astfel la Sazburg puteti ajunge cu masina, trenul sau avionul. Din Bucuresti sau din Tirgu Mures aveti tren direct catre Budapesta.  Cu masina trebuie sa iesiti pe la Vama Nadlac. Pentru locuitorii din vestul tarii este mult mai usor sa ajunga la destinatie.

heroes_square_budapest_hungary

Atractiile zonei:

Parlamentul din Budapesta este cu siguranta o cladire pe care veti vrea sa o vedeti atat la exterior cat si in interior.  Este o cladire impunatoare si plina de istorie. Plus ca este asezat pe malul Dunari cu niste trepte imense care parca ies din apa. Daca vreti sa iti vizitati trebuie sa va inscrieti pe site-ul lor. Se face cate un tur pe zi.

parlament budapesta

Citadela care este pozitionata pe partea de sus a dealului Gellert si este una din amintirile Ungariei cu privire la invazia turca. In zilele noastre este una dintre cele mai mari atractii turistice ale Budapestei si, probabil, cel mai bun punct de vedere asupra orasului.

budapesta1

Castelul Buda este situat pe dealul Buda. Imaginea acestuia noapte este feerica fiind luminat de jur imprejur. In ziua de azi o parte a castelului a fost transformata in hotel. Deci daca vreti sa va rafatati va sfatuim sa va cazati aici, nu veti regreta experienta.

BudapestCastle_028

Podul cu Lanturi este puntea de legatura intre Buda si Pesta si este primul pod permanent construit in acest oras. Are acea insemnatate ca a reusit sa uneasca dpua tinuturi in unul singur despartite de Dunare.

podul-cu-lanturi-budapesta-2390

Cand sa vizitati Budapesta:

Budapesta, orasul cafenelelor, al bailor termale, al gastronomiei si al culturii prin ospitalitatea locuitorilor sai ofera vizitatorilor un sejur de neuitat.

Puteti merge in orice perioada a anului. Au festivaluri in functie de fiecare anotimp. De exemplu vara au Festivalul de Vara Evreiesc sau Judafest. Este o sarbatoare anuala cu obiceiurile si culturile evreilor. Si mai e celebra piata de Craciun de la Budapesta care este fermecatoare. Veti gasi orice doriti pentru a impodobi sarbatorile de iarna.

Va recomandam un sejur de vis in Budapesta. Aveti mai multe detalii aici:

www.click-travel.ro/Budapesta

budapesta2

Tags : buda pesta