close
Destinatii ⇣

Burj Khalifa – cea mai inalta cladire din lume !

In momentul in care va spun Dubai cu siguranta cu totii va ganditi la opulenta prezenta pe acest teritoriu. Fiecare din noi isi doreste sa petreaca o vacanta regeasca pe aceste meleaguri ca in povesti. Este incredibil cum puterea constructiei si dorinta oamenilor a reusit sa transforme un tinut desertic in unul dintre cele mai ravnite de intreaga lume. Si cum Dubaiul isi doreste sa impresioneze la fiecare pas, trebuie sa stiti ca aici se afla cea mai inalta cladire din lume: Burj Khalifa.

Aceasta are o inaltime de 828 metri si este structurata pe 136 etaje, deci cu siguranta este un obiectiv turistic pe care nu trebuie sa il ratati cand ajungeti in Dubai. Construcția a început la 21 septembrie 2004, exteriorul fiind finalizat la 1 octombrie 2009; clădirea a fost inaugurată oficial la data de 4 ianuarie 2010. Costurile totale ale proiectului au fost de 1,4 miliarde de dolari.

An aerial view of Burj Dubai is seen in Dubai

Trebuie sa va spun ca Burj Khalifa se poate observa de oriunde din oras si cu siguranta este cea mai reprezentativa cladire a acestuia. In mai toate fotografiile de prezentare aceasta apare ca etalon al puterii de constructie a oamenilor ce lucreaza in acest tinut. Cel putin pentru mine aceasta constructie este o minune a tehnicii moderne pentru ca ma gandesc de fiecare data ca solul este unul nisipos si totusi au reusit sa ridice o asemenea zgarie nori.

Burj Khalifa1

Pentru cei care iubesc senzatiile tari, adrenalina sau pur si simplu isi doresc sa priveasca Dubaiul de la inaltime, vreau sa ii indemn sa urce la etajul 134 al caldirii. Aici se afla amenajat un observator ce va va garanta cele mai incredibile privelisti indiferent ca este zi sau ca este noapte. Si daca tot am mentionat noapte, cand veti vedea cladirea luminata veti ramane inamrmuriti si veti simti ca abia acum ati reusit sa ii observati adevarata valoare pusa in evidenta prin miile de becuri ce reusesc sa o puna pe un piedestal infinit.

Burj Khalifa4
Burj Khalifa3
Burj Khalifa5

Pe toata durata vizitei voastre in interior nu veti simti caldura sufocanta din afara pentru ca, in plus, aceasta este o cladire inteligenta. Astfel ea are un invelis exterior din sticla care ii ofera protectie in fata razelor dogoritoare ale soarelui.Tot exteriorul de sticla poate sa stranga apa rezultata in urma condensului. Interesant este si faptul ca varfului turnului se poate misca usor in bataia vantului, iar temelia isi modifica pozitia, in cazul unui cutremur.

Burj Khalifa2

Asa ca nu mai stati pe ganduri si mergeti sa vizitati cea mai impresionanta cladire a lumii. Dar inainte de a ajunge aici trebuie sa stiti:

Adresa:

1 Mohammed Bin Rashid Boulevard, Downtown Dubai, Dubai, UAE

Tarife intrare:

Adulti ( peste 12 ani) : 125 AED

Copii (4-12 ani): 95AED

Infanti ( 0-4 ani): gratuit

 

Tags : Burj KhalifaBurj Khalifa dubaidubai