close

Cayman sunt trei insule,  şi anume: Grand Cayman, Cayman Brac şi Little Cayman. Sunt teritorii de peste mări aparţinând Marii Britanii. Se află în vestul Mării Caraibilor. Sunt mărginite de Cuba şi Jamaica. Anual, mulţi turişti aleg această destinaţie.
Denumirea de Cayman vine de la un crocodil marin.
Insulele Cayman se numără printre ţările cu cel mai înalt standard de viaţă. Insulele au fost descoperite de Cristofor Columb în 1503. În 1586, navigatorul Francis Drake a ancorat pe insule. În urma Tratatului din 1670, spaniolii au cedat insulele Marii Britanii.

caymanislands
caymanislands2

 

Merită să vizitaţi Grădina Botanică Elisabeta a II-a, o grădină cu suprafaţa de 0,8 ha. Grădina a fost deschisă de Regina Elisabeta

a II-a în 1994.  Puteţi admira cactuşi şi flori, 2.000 de specii de plante. Grădina a devenit habitat pentru specia rară de iguana albastră de Cayman.
O altă atracţie turistică este Ferma de Ţestoase Cayman, singura de acest fel din lume. Găzduieşte mai mult de 16.000 de broaşte testoase de mare care au greutatea cuprinsă între 170 şi 270 de kg.

queenelisabethcayman
turtle1

Cea mai mare dintre insule, Grand Cayman se găseşte la 120 km faţă de Cayman Brac şi Little Cayman. Pe toate insulele sunt mari recife coraligene. Sunt puţini locuitori pe Grand Cayman, dar multe naţionalităţi. Pe Grand Cayman sunt multe resorturi turistice. Plaja Seven Mile este un adevărat paradis. Grand Cayman are propriul “Marele Zid Chinezesc”, un zid de 6 km din piatră. Se află in oraşul Bodden Town. A fost construit cu scopul de a apăra locuitorii de atacurile piraţilor. Tot în Bodden Town este şi Mastic Trail, traseu pentru amatorii de ciclism, unde puteţi vedea plante rare ca în pădurea subtropicală.

sevenmilebeach
Capitala insulelor este George Town,  oraş aflat pe coasta sud-vestică.
Cayman Brac este ideală pentru cei cărora le plac peisajele şi fauna sălbatică, dar şi scufundările. În apă se vede la mare adâncime. Puteţi explora şi zonele stâncoase ale Cayman Brac.

caymanbrac

caymanbrac2
cayman
Little Cayman este cea mai mică. Este vizitată de mulţi turişti datorită frumuseţii plajelor, dar şi datorită sporturilor nautice care pot fi practicate : înot, snorkeling, scufundări. Insula Owen se află aproape de Little Cayman şi este un loc minunat.

little-cayman-caribbean-photo-2

owenisland

Dacă doriţi să aveţi parte de linişte, peisaje frumoase, aventuri noi,  alegeţi  Insulele Cayman !

 

 

Tags : caymaninsulemarea caraibilor