close
Destinatii ⇣

Cele mai cunoscute piete din lume

Indiferent de ce s-ar spune, shopping-ul de haine nu va lasa niciodata amintiri, sau cel putin nu va lasa amintiri mai diferite decat plata unui pret prea mare pentru hainele “de firma”. Adevaratele amintiri, adevaratele suveniruri, nu le puteti cumpara decat aproape din pietele locale, fie ele de vechituri sau de artizanat sau, de ce nu, chiar si de mancare.

Asadar, pentru astazi v-am pregatit o mica selectie cu cateva dintre cele mai populare piete din lume, pe care, daca ajungeti in locurile respective, ar fi bine sa le vizitati.

1) Bocqueria, piata de alimente a Barcelonei. E un loc in care gasiti orice fel de mancare, de la peste si fructe de mare la carne de ren, plus ca inauntru gasiti si cateva restaurante ieftine, cu preturi decente.
bocqueria barcelona

2) Piata de Craciun din Strasbourg. Una dintre cele mai vechi piete de Craciun din lume (prima editie a fost organizata in anul 1570), care astazi are mai mult de 300 de standuri, fiind chiar mai mare decat omoloaga sa vieneza.
piata de craciun strasbourg

3) Elliot Bay, Seattle, SUA. Una dintre cele mai ieftine piete de producatori de pe teritoriul SUA, este una dintre cele mai vechi piete in genul. Aici trebuie sa ajungeti daca vreti sa savurati gastronomia americana.
elliot bay market 1907

4) Piata San Telmo din Buenos Aires, Argentina. Este o piata de vechituri deschisa doar duminica, bogata in artefacte si bijuterii unice in lume. Se zvoneste ca ar fi si multe electronice aduse de pe piata neagra.
san telmo buenos aires argentina

5) Oricare dintre pietele orasului Fes din Maroc. Bogate in condimente arabesti si nu numai, aduc oportunitatea turistilor de a aduce condimente foarte greu de procurat oriunde altundeva in intreaga lume.
fes maroc market

6) ChiChi Market, in Guatemala. Deschisa numai joia si duminica, este cea mai mare piata indigena din tara si ofera posibilitatea de a cumpara de la legume proaspat recoltate pana la sculpturi si obiecte de artizanat locale.
chichi market guatemala

7) Piata St. Lawrence, Canada. Este o piata de tip 3-in-1, cu 3 sectoare: unul de alimentatie generala, unul dedicat vechiturilor si unul dedicat produselor recoltate local.
st lawrence market canada

8) Piata Khan el-Khalili din Cairo, Egipt. E omoloaga Marelui Bazar din Istanbul, cu multe oportunitati de a aduce suveniruri memorabile la preturi decente.
Khan el-Khalili  egipt

9) Piata de vechituri din Paris, Les Puces de Saint-Ouen. Sunt peste 2500 de standuri care pot fi vizitate in fiecare zi a saptamanii. Puteti gasi de la artefacte istorice, pana la armament dezafectat, obiecte din perioada napolenianta etc.
piata vechituri paris

10) Piata Chatuchak din Bangkok, Thailanda. De departe cea mai mare piata din tara, are o intindere de peste 35 de acri si gazduieste circa 8000 de standuri. Gasiti orice, de la haine contrafacute la condimente, accesorii de muay thai, mancaruri si pana la gandaci comestibili vii.
bangkok