close

Continentul Asiatic este intesat de locuri superbe, care merita toata atentia si care ar trebui vazute macar o data in viata. De la Marele Zid Chinezesc si pana la Orasul Sfant sau Taj Mahal-ul, le-am adunat pe 10 dintre ele, care ni s-au parut cu adevarat frumoase si speciale.

10. Marele Zid Chinezesc

za

Marele Zid Chinezesc nu mai are nevoie de prezentare, avand in vedere popularitatea sa. Constructia fortificatiei a durat 2.000 de ani si este cel mai mare sistem de aparare al lumii. Are 21.196 kilometri lungime.

9. Orasul Interzis

zaa

Cunoscut si ca “Orasul de purpura”, Orasul Interzis se afla in Beijing. Are o suprafata de 72 de hectare si 9.000 de incaperi. A fost locuit de 24 de imparati si era considerat “centrul pamantului”, pana cand comunistii lui Mao au obtinut victoria si a devenit un loc deschis publicului.

8. Ierusalim

zaaaa

Orasul Sfant este capitala statului Israel si este centru religios, crestin si musulman. Aici se afla Biserica Sfantului Mormant, unde Iisua a fost asezat, dupa ce a fost rastignit pe cruce. Tot aici se afla Zidul Plangerii si Domul Stancii.

7. Halong Bay, Vietnam

zzzzzzz)

Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Asia, o locatie paradisiaca, unde apele verzi ale golfului intalnesc stancile muntoase.

6. Angkor Wat, Cambodgia

zzzzzzzzzzzz

Acest templu a devenit simbol al Cambodgiei, dupa ce a fost construit de imparatul King Suryavarman, pentru a-l venea pe zeul Vishnu. Arhitectura si detaliile misterioase din anumite parti ale constructiei il fac sa fie un loc vechi si captivant.

5. Mecca

zzzzzzzzzzzzz

Mecca este vizitata in fiecare an de aproximativ un milion de musulmani, care vin aici in pelerinaj, unde inconjoara sanctuarul Kaaba de sapte ori.

4. Armata de Teracota

18

Armata de teracota a fost descoperita de catre arheologi in nordul capitalei Xian. Statuile au marime naturala, iar expresiile fetei difera la fiecare soldat. A fost construit din dorinta primului imparat al Chinei, Shih-Huang Ti.

3. Yunhe Rice Terrace

zzzzzzzzzzzzzzz_

Daca v-ati intrebat vreodata de unde provine orezul, aceasta imagine poate fi raspunsul. Terasele pline de orez si verdeata se afla in China.

2. Taj Mahal

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

22 de ani s-a muncit pentru realizarea acestui templu impunator, simbol al Indiei. 20.000 de oameni au tudit zi si noapte pentru ca “Minunea de la palat” sa fie posibila.

1. Cascada Kuang Si

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Aceste cascade superbe se afla in Laos. Desi nu sunt foarte vizitate, acestea sunt printre cele mai frumoase locuri din Asia. Felul in care cad formeaza cazi naturale, pline cu apa verde cristalina, in care poti face baie.

Tags : destinatii asia