close
Diverse turism

Cele mai murdare locuri dintr-un avion

Pe masura ce zborul cu avionul devine din ce in ce mai ieftin, tot mai multi oameni aleg acest mijloc de transport. Unul dintre avantajele nevazute e faptul ca, pe fondul fluxului din ce in ce mai mare, avioanele devin practic mijloace clasice de transport in comun, implicit devin tot mai murdare.

Recent, in cadrul unui studiu de igiena, au fost trimisi mai multi microbiologi pentru a preleva probe de laborator din mai multe avioane cu scopul de a afla care sunt cele mai murdare locuri dintr-un avion si din aeroporturi. In ceea ce priveste rezultatele, credeti-ne pe cuvant, am fost la fel de surprinsi pe cat veti fi si voi daca aruncati o privire pe infograficul de mai jos.

Ati crede ca cel mai murdar loc e butonul de tragere a apei in toaleta avionului? Sau poate centura de siguranta? Ei bine, va inselati: exista un loc aproape de 10 ori mai murdar decat toate acestea, anume tava in care se serveste masa, mai ales la clasele Economy. Acesta este motivul adevarat pentru care tavile au un pliant sau o reclama de hartie sau de carton de mari dimensiuni, nu neaparat reclama de pe ele.
airline hygiene infographic - 1000px
Rezultatul, exprimat prin unitati de colonii de pacterii 2,54 centimetri patrati (per inch, de fapt), releva ca baia este, prin comparatie, de 7-8 ori mai igienica decat tavita din care se mananca.

Mai mult, in aeroporturi,cel mai murdar lucru nu e toaleta si nici macar zavorul de la toaleta, ci micile fantane de apa. Surprinzator, nu?

Mai ales daca sunteti predispusi la imbolnaviri sau daca sistemul vostru imunitar a fost slabit recent, poate ar fi bine sa evitati aceste locuri data viitoare cand zburati cu avionul.