close
Companii aeriene

Compania Poloneza LOT accepta plata in Bitcoin

Vesti bune pentru calatorii din Europa posesori de Bitcoin! Daca va mai amintiti, in urma cu cateva saptamani va spuneam despre cum cei de la Lot Airlines, compania nationala poloneza de transport aerian, va incepe din ianuarie 2016 o noua cursa, care va uni Cluj cu Varsovia.

Ei bine, vesti bune pentru calatorii romani, dar nu numai: printre metodele de plata acceptate de catre cei de la LOT se afla de astazi si moneda virtuala Bitcoin, urmand ca preturile sa varieze in functie de cotatiile Bitcoin din ziua rezervarii biletului de avion.
LOT-polish-airlines-boeing-787-8-v2-fsx1
In caz ca nu stiati, cei de la LOT nu sunt singurii din Europa care accepta plata in celebra moneda virtuala, ci si cei de la AirBaltic si AirLituanica, iar in curand, pare-se, si GermanWings si AirBelin vor testa sistemele de plata in aceasta moneda. Ramane de vazut cum anume vor evolua preturile, insa e un inceput, mai ales ca multe agentii online de turism au inceput, de asemenea, sa accepte plata in Bitcoin, cele mai cunoscute fiind Expedia.com, flysiesta.com si btctrip.com.

Procesorul de plati este BitPay, prezent si in tara noastra, despre care stim ca este deja un procesor serios, deci sunt sanse mari ca acest program sa fie unul dintre cele mai reusite si mai apreciate, avand in vedere ca cei de la LOT se numara in randul celor mai mari companii din lume, dar si datorita popularitatii acumulate recent de catre Bitcoin.