close

Republica Democrata Congo, fosta colonie belgiana se afla in partea estica a Africii Centrale. Invecinandu-se de la est la vest cu Oceanul Atlantic,  apoi Angola, the Republica Congo, Republica Central Africana, Sudanul de Sud, Uganda, Rwanda, Burundi, Tanzania and Zambia este traversata de Ecuator in partea central nordica.

A doua tara ca marime de pe continent are pe intinsa suprafata de peste 2,3 mil kmp si o mare varietate de tipuri relief, munti spectaculosi de peste 5000m, dealuri cu paduri subtropicale cu o fauna cu totul remarcabila cu peste 1.500 de specii care se gasesc doar aici.

congo (1)

In functie de ce va intereseaza sa explorati aveti mai multe variante –  puteti explora flora si fauna in zonele special amenajate, deoarece in Congo se gasesc nu mai putin de 7 parcuri nationale cuprinse in UNESCO World Heritage List (Virunga National Park, Kahuzi-Biega National Park, Garamba National Park, Salonga National Park, Okapi Wildlife Reserve, Maiko National Park). Vegetatia variata este insotita de o diversitate de animale – de la primate (cimpanze, bonobo, gorile), la hipopotami, rinoceri, elefanti si okapi.

congo (2)

Alte atractii deosebite sunt Raul Congo, al doilea rau ca volum din lume, cu adancime de pana la 220 m si o lungime 4.700 km ce traverseaza tara si domina intreg climatul.

Lacul Tanganyika, situat in est, separa Congo de Tanzania. Este al doilea lac de apa dulce din lume ca intindere si tot al doilea din lume ca adancime (1.470m) si este gazda unei faune extraordinare de pesti exotici.

congo (3)

Muntele Nyiragongo – un vulcan inca activ situat in Muntii Virunga, este atragator prin lacul de lava situat la 3.175 m altitudine.

Cu o populatie numeroasa, de peste 65 de milioane de locuitori, Congo reuneste mai mult de 250 de grupuri etnice, din care circa 600.000 de pigmei, populatia aborigena a tarii. Asta reprezinta  un alt factor de interes pentru turistul in cautare de experiente exotice.

congo (4)

In Congo se ajunge cel mai usor cu avionul, Kinshasa International Airport fiind cel mai mare aeroport al tarii, deservit de numeroase companii africane de zbor. Capitala Kinshasa are o populatie de 7 mil. locuitori si este in acelasi timp al doilea oras din lume ca numar de vorbitori de limba franceza, mostenire a colonizarii care s-a incheiat in 1960.

congo (5)

Din pacate restrictiile de securitate sunt inca valabile in anumite zone ale tarii. Un alt aspect de care trebuie sa tineti seama este fotografierea care se face pe baza de permis eliberat de autoritati. Si mai trebuie sa luati in considerare riscurile aduse de bolile tropicale prezente.

congo (6)

Va astept sugestiile si intrebarile printr-un comentariu in rubrica speciala a acestui articol!

Tags : congo