close
Destinatii ⇣EuropaGermania

Contraste si spiritualitate la Biserica Stiftskirche din Stuttgart !

Noi ca omenire suntem un popor destul de credincios, indiferent de confesiunea religioasa pe care o avem, simtim nevoia de a ridica lacase de cult in cinstea divinitatii la care ne inchinam sau ne rugam. Asa ca nu pot trece cu vedere si sa nu va prezint si voua in detaliu biserici care m-au fascinat in timpul calatoriilor mele prin lume. Una dintre ele este Biserica Stiftskirche din Stuttgart, Germania. Deci este situata intr-un oras relativ aproape de tara noastra si daca va ganditi la un road trip cu masina aveti grija sa nu ocoliti Stuttgartul pentru ca este un oras de poveste cu o serie de monumente istorice unice in lume.

biserica-Stiftskirche (6)

Biserica Stiftskirche este cea mai veche biserica evanghelista din oras si dateaza cam de prin secolul 11. O mare parte din ea a fost distrusa in al doilea razboi mondial si a fost reconstruita in anul 1958. Aceasta nu are o arhitectura foarte complexa, dar in momentul in care veti intra veti ramane vrajiti de lumina naturala care patrunde prin vitraliile rosii. Iar in interior este la fel de simpla ca si pe exterior, numai ca toate decoratiunile sunt din lemn, inclusiv statuia lui Iisus de deasupra altarului.

biserica-Stiftskirche (5)
biserica-Stiftskirche (3)

In arhitectura sa veti putea observa in partea de vest un turn octogonal si unul patrat in sud. Cu siguranta va vor fascina diferitele stiluri arhitecturale ce au reusit sa fie combinate intr-o armonie perfecta.

Langa biserica se afla o cladire extrem de veche, chiar cea mai veche din tot orasul, care astazi este un muzeu ce va va arata cele mai impresionante instrumente muzicale ale tuturor timpurilor. Asa ca Biserica Stiftskirche pe langa incarcatura spirituala pe care o are incearca sa va si conduca pe culmile celor mai sublime sunete si note muzicale astfel incat atmosfera feerica sa fie completa.

biserica-Stiftskirche (1)

Fiind cea mai veche biserica din oras, aceasta a suferit destul de multe modificari de-a lungul istoriei. Astfel aici inainte, cam prin anul 1175 a fost construita prima sa forma intr-un fost sat romanic. Pentru ca asta arata dovezile ca ar fi fost Stuttgart-ul la inceput: o asezare romanica. Biserica originala a continuat sa evolueze, sa ii fie adaugate extensii, unele sectiuni au fost demolate in totalitate si construite altele mai mari. Oricum caracteristica bisericii raman cele doua turnuri cu o arhitectura contrastanta ce pot fi observate de pe toata intinderea orasului.

biserica-Stiftskirche (2)

Ultima modificare, sau mai degraba renovare, a bisericii a avut loc intre anii 1999 si 2003. Ei bine in timpul acestor restaurari au fost decoperite o serie de vestigii istorice cu o insemantate foarte mare. De exemplu, arheologii au descoperit aici ramasitele unei asezari ce dateaza inca din anul 950 cand popoarele nomade s-au oprit pe aceste meleaguri si au inceput sa creeze orasul. Au mai fost descoperite si doua morminte Alemannian care atesta prezenta unor asezaminte aici inca din secolele VII-VIII.

biserica-Stiftskirche (4)

 Daca ajungeti aici trebuie sa stiti:

Adresa: EV. Stiftskirche, Stiftskirche, Stiftstraße 12, 70173 Stuttgart, S-Mitte

Program Vizitare: Zilnic de la 10:00 la 19:00

Tarife Acces: Gratuit

 

Tags : Biserica Stiftskirche