close
AngliaDestinatii ⇣Europa

Corswolds, Anglia ne ajuta sa privim trecutul cu admiratie

Astazi simt nevoia sa vorbesc despre un loc in care toate grijile mele dispar, un loc in care timpul pare ca sta in loc si are grija ca toata lumea sa fie fericita. Acest loc pentru mine este satul Corswolds din vestul Angliei. Este un satuc inconjurat de la munti si care va va conduce in vizita printre frumusetile naturii. Corswolds in evul mediu a fost o regiune unde se cresteau foarte multe oi si care traia in mare parte din comertul cu lana. De altfel aceasta activitate a dus la inflorirea si construirea locuintelor de aici si a superbei biserici din sat. Ce mi-a placut aici a fost acea atmosfera medievala oferita de cladirile din piatra pe care le-am admirat la fiecare pas. Este interesant ca inclusiv cei care si-au facut casa aici de curand au ales sa pastreze arhitectura si estetica satului. Astfel cu greu  va veti da seama care dintre constructiile de aici apartin acelei perioade si care nu.

vacanta Corswolds (8)

vacanta Corswolds (1)

Corswolds este destul de asemanator ca atmosfera cu satele noastre din varf de munte. Inclusiv oamenii sunt la fel de simpli si de primitori ca moti nostri. Este vorba de acea simplitate si bucurie cu care reusesc sa comunice incat nu ai cum sa mai fii suparat cand ai ajuns in preajma lor.

vacanta Corswolds (7)

Eu merg aici de fiecare data cand vreau sa ma deconectez de toate grijile cotidiene si sa ma bucur de lumea povestilor copilariei mele. In Corswolds va veti contopi cu natura si puteti face expeditii pe munte alaturi de localnici. Va vor plimba pe cele mai ascunse si mai intortocheate carari. Padurea ce imbraca muntii are tot felul de locuri in care parca  natura a pictat franturi din rai. Si cand spun asta ma refer la acelea in care intre copaci se intrezareste o campie plina cu flori colorate si scaldata de razele soarelui in timp ce in jurul ei frunzisul nu permite soarelui sa atinga prea mult solul.

vacanta Corswolds (4)

Deci va recomand cu cea mai mare caldura si placere sa mergeti cel putin o data in vizita la  Corswolds ! Veti ramane surprinsi sa vedeti ca absolut totul aici isi pastreaza amprenta trecutului. Singura parte modernizata, daca ii putem spune asa, este soseaua. Cea din piatra cubica a fost inlocuita cu asfaltul din ciment. O alta caracteristica a orasului este reprezentata de gardul viu intalnit la fiecare pas de asemenea. Casele de aici nu prea au in componenta gard din lemn, piatra sau ciment, acesta fiind inlocuit cu cel viu din arbusti speciali.

vacanta Corswolds (5)

vacanta Corswolds (6)

Daca vreti sa aflati mai multe despre Corswolds sau ati fost deja aici, va astept intrebarile/ povestile in rubrica de comentarii a articolului sau pe email !

Tags : Corswolds