close

V-am tot vorbit in articolele anterioare despre marile constructii ale lumii ce astazi au devenit obiective turistice si care inca mai imbraca straiele acelor vremuri. Ei bine astazi am decis sa va vorbesc despre o minune a naturii, un loc ce m-a fascinat si in care omul nu a trebuit sa intervina pentru a face locul sa arate incredibil: Cuevas Del Drach (Pesterile Dracilor) din Mallorca, Spania.

cuevas-del-drach-mallorca (1)

Acestea au fost descoperite in Evul Mediu si au inceput sa fie explorate in anul 1880 de catre M.F. Will si in 1896 de catre E. A. Martel. Acesta a descoperit si lacul ce o traverseaza si astfel acesta astazi ii poarta numele. De altfel Lacul Martel este considerat a fi cel mai lung lac subteran din lume. Am vorbit la plural despre acest loc pentru prin intermediul lacului se face accesul dintr-o pestera in alta cu ajutorul unor barci cu vasle. S-a evitat folosirea barcilor cu motor pentru simplu fapt ca zgomotul produs de acestea s-ar amplifica foarte mult in interior, iar turistii nu s-ar putea bucura de priveliste.

cuevas-del-drach-mallorca (2)
cuevas-del-drach-mallorca (3)

Din pacate pentru natura, cu bucurie pentru noi, autoritatile locale au actionat putin asupra pesterilor

Nu stiu daca pot reusi sa va descriu in cuvinte frumusetea acestui loc. Astfel intre anii 1922 si 1935 s-a mai facut o noua intrare, au fost proiectate cai de traversare a pesterilor si au fost construite scari. De asemenea a fost introdus si un plan de iluminat pentru a scoate in evidenta peretii sculptati de apa si de trecerea timpului.

cuevas-del-drach-mallorca (4)
CUEVAS DEL DRACH  .

Ei bine in momentul in care veti face o excursie la Cuevas Del Drach va garantez ca veti ramane inmarmuriti de frumusetea naturii care va reusi mereu sa ne uimeasca si sa ne ofere cele mai frumoase peisaje. Oricat de mult am incerca noi ca oameni sa construim cladiri cat mai futuriste, acestea palesc in fata frumusetilor create de natura. Apa din interior este foarte cristalina, iar pe alocuri ea capata o culoare pala din cauza sistemelor de iluminat de o nunata galbena spre portocaliu. In momentul in care vizitati locul trebuie sa stiti ca veti intra cu ajutorul barcilor, iar pe anumite portiuni veti putea cobori si sa mergeti pe locurile marcate cat mai aproape de peretii vechii de sute de ani ai pesterilor. Dar pentru a va incarca cu energie pozitiva este suficient sa stati in barca pret de cateva minute si veti simtiti cum nimic rau nu mai conteaza in fata acestei superbitati naturale.

cuevas-del-drach-mallorca (5)
cuevas-del-drach-mallorca (6)

Daca ajungeti aici trebuie sa stiti:

-accesul se face numai in grupuri cu ghid, iar excursia dureaza aproximativ o ora jumatate si veti traversa 1,2 km printre galeriile pesterilor.

-turul are excursii bine stabilite la intervale orare fixe de acces in pesteri.

-turul include la final un concert de muzica clasica

-temperatura din interior este in jur de 21 ° C si o umiditate de 80%

-Program vizitare:

1 Noiembrie – 15 martie: acces la orele: 10:45, 12:00, 14:00 si 15:30

16 Martie – 30 Octombrie: acces la orele: 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00 si 17:00

25 Decembrie – 1 Ianuarie – inchis

-Tarife acces:

Adulti: 14, 50 euro/ persoana

Copii: pana la 2 ani – gratuit, intre 3 si 12 ani: 7,5 euro/persoana

cuevas-del-drach-mallorca (7)
Tags : cuevas del drachmallorca spania