close

Argentina

ArgentinaDestinatii ⇣

Grădină Zoologică inedită în Argentina

zoolujan

Este vorba despre Grădina Zoologică din oraşul Lujan, în apropiere de Buenos Aires. Vizitatorii pot intra în cuşca tigrilor, a leilor, pot da de mâncare puilor de elefant şi urşilor grizzly.

De la deschiderea Grădinii Zoologice, din 1994, nu a fost înregistrat niciun accident din cauza animalelor. Copiilor foarte mici nu li se permite intrarea în cuşti.

Reprezentanţii acestei Grădini Zoologice susţin că blândeţea animalelor este datorată faptului că acestea sunt crescute acolo de la naştere, fiind învăţate să fie calme în prezenţa oamenilor.

Animalele sunt  bine hrănite, neavând tendinţe de agresivitate.

Sunt găzduiţi lei africani,  tigri bengalezi,  lei de munte şi specii de maimuţe din America de Sud, printre altele.

mai mult
ArgentinaChileDestinatii ⇣

Despre proverbiala Patagonia

800px-Perito_Moreno_Glacier_Patagonia_Argentina_Luca_Galuzzi_2005

Proverbiala Patagonie, cel putin in vocabularul nostru de zi cu zi, e un loc indepartat, relativ pustiu, despre care nu multa lume stie mare lucru. Mai mult, multa lume crede ca Patagonia e un loc inexistent, proverbial, ori realitatea ii contrazice: e un loc din America de Sud, impartit intre Argentina si Chile.

Numele tinutului este dat de exploratorul Magellan, care ar fi ajuns in aceste locuri inca in anul 1520 si care a constatat ca locuitorii nativi erau mult mai inalti si mai solizi decat europenii vremurilor respective, motiv pentru care i-a numit drept patagoni, care sunt o specie mitica de humanoizi foarte inalti.

Patagonia are o suprafata mai mare de 1 milion de kilometri patrati, insa doar 2 milioane de locuitori sau chiar mai putin, astfel ca densitatea este una dintre cele mai scazute din lume, de doar 1,9 locuitori per kilometru patrat. Nu e de mirare ca locul este considerat a fi pustiu cea mai mare parte a anului, exceptand perioadele in care anumite parti ale tinutului sunt explorate de catre turisti.
800px-Perito_Moreno_Glacier_Patagonia_Argentina_Luca_Galuzzi_2005

800px-Chile_(2),_Patagonia,_Laguna_Cabeza_de_Mar

800px-Chile_(3),_Patagonia,_Road_Y-50_towards_Rio_Verde

800px-Perito_Moreno_Glacier_-_Satelite_-_NASA_-_ISS004-E-9707

800px-Llao_LLao
Incepand cu a doua jumatate a secolului 20, turismul a inceput sa joace un rol foarte important pentru economia locala. Astazi, el este vizitat de catre cei care viziteaza regiunea Antarctica, dar si pentru cele cateva obiective spectaculoase locale, cum ar fi ghetarul Perito Moreno, peninsula Valdes si altele.

Desigur, Patagonia nu inseamna numai ghetari, munti si lacuri, ci si terenuri imense de pasune. Locul este propice pentru agricultura, acesta fiind iarasi un segment important pentru economia locala, insa unele zone sunt protejate.

Ce e interesant e faptul ca, in ciuda spatiului imens, terenurile sunt relativ scumpe, iar asta din cauza ca mai multe celebritati, printre care si Sylvester Stallone, au cumparat suprafete mari de teren, pe care le-au transformat in ferme si in adevarate “fabrici” de obtinere a pieilor de oaie. Drept urmare, pentru a opri extinderea acestei practici, s-au format asociatii cu unicul scop de a proteja frumusetea nativa a locului, asociatii care, la randu-le, au cumparat suprafete mari de teren, tocmai pentru a nu lasa corporatiile sa se extinda.

mai mult
AmericaArgentinaDestinatii ⇣

Va invit in pasi de tango prin Buenos Aires !

buenos aires4

Tara in care am decis astazi sa zabovesc nitel pentru a povesti este Argentina. Si daca spun Argentina cu siguranta mergem in capitala sa: Buenos Aires. Ce stim cu totii despre acest popor este ca sunt oameni veseli, pusi mereu pe distractie si cu femei incredibil de frumoase. Orasul acesta abunda in energie si continua miscare. Oamenii de aici parca niciodata nu se opresc, dar nici nu obosesc. La fiecare colt de strada se aut ritmuri de tango. Si daca muzica se aude inseamna ca trebuie sa existe si dansatori. Veti avea ocazia sa vedeti persoane de toate varstele care se misca incredibil. Am ramas fascinat cand am vazut batrani cu o energie depordanda sau copii care parca au invatat sa mearga in pasi de tango.

mai mult