close

Canada

Canada

Hotel de Glace – hotel de gheata in Canada

hotel de gheata 10

Astazi va prezentam un proiect special, chiar daca e un pic mai greu accesibil, fiind construit temporar in Canada, in apropiere de Quebec. Hotel de Glace a fost construit pentru prima data in 2001 in Quebec, iar de atunci este reconstruit in fiecare an pentru cateva luni, la constructia sa folosindu-se 500 de tone de gheata si 30,000 de tone de zapada.

De regula, poate fi vizitat imediat dupa Anul Nou, incepand cu data de 4 februarie si pana pe data de 28 martie. Va dati seama ca reconstructia unui astfel de hotel nu e tocmai un lucru usor, mai ales ca sunt o multime de masuri de siguranta care trebuie luate. De regula, constructia lui incepe in luna decembrie, atunci cand in Quebec se inregistreaza timp de 7 zile consecutiv temperaturi mai mici de 0 grade Celsius sau 32 de grade pe scara Fahrenheit.

Hotelul are o suprafata de aproape 3000 de metri patrati, iar la constructia lui participa aproximativ 50 de oameni, care muncesc de dimineata pana seara vreme de 6 saptamani.
hotel de gheata 20

hotel de gheata 19

hotel de gheata 18

hotel de gheata 17

hotel de gheata 16

hotel de gheata 15

hotel de gheata 14

hotel de gheata 13

hotel de gheata 12

hotel de gheata 11

hotel de gheata 10

hotel de gheata 9

hotel de gheata 8

hotel de gheata 7

hotel de gheata 6

hotel de gheata 5

hotel de gheata 4

hotel de gheata 3

hotel de gheata 2

hotel de gheata 1
Ce e interesant este ca se foloseste zapada artificiala, care apoi este batucita, astfel ca este mult mai densa decat cea naturala. Fiecare camera dintre cele 44 este un mix de zapada si gheata, unele cu o structura mai mult sau mai putin complicata decat altele, ba chiar unele dintre ele au motive antice, romane sau grecesti.

In plus, hotelul are propriul bar de gheata, propriul restaurant, iar fiecare camera are propriul semineu (pe gaz), doar ca temperatura din fiecare camera este de aproape – 6 grade. Mai mult, hotelul are propria partie de gheata interioara, propriul centru spa (specializat in cazi de capacitate mare cu apa fierbinte) si…foarte important, o multime de paturi groase, astfel incat vizitatorii sa nu resimta foarte tare discomfortul termic.

Si daca cumva credeti ca pretul pe noapte este mai mic, va inselati amarnic: pretul mediu este de aproximativ 200 de dolari per camera, cu variatii pozitive in preajma Valentine’s Day. Chiar si asa, este o experienta unica, care probabil merita facuta macar o data in viata.

mai mult
CanadaDestinatii ⇣

Parcuri din Canada

canada2

canada2

Parcul  Celor O Mie De Insule este din 1904.  Sunt 1.864 de insule. Gheţarii le-au sculptat.  Se află  la graniţa dintre America şi

Canada, pe o distanţă de aproximativ 80 km între Kingston şi Brockville.

Este recunoscut de UNESCO drept Rezervaţie a Biosferei.

Numărul insulelor a fost stabilit după anumite criterii: o insulă trebuie să fie deasupra nivelului apei tot timpul anului, suprafaţa insulei să fie mai mare de 0,1 metri pătraţi şi să existe cel puţin un copac viu. Majoritatea insulelor au energie electrică şi sevicii telefonice, fiind interconectate prin cabluri subacvatice. Au o suprafaţă de la 100 kilometri pătraţi la mai puţin, fiind ocupate de o singură locuinţă (numele insulei fiind ”Just Room Enough”- ”Insulă Doar Pentru O Cameră”), unele nefiind locuite.

Parcul  are loc de campare. Are şi barcă locuibilă.

canada1

canada-1000insule

Dintre insulele mari, amintim: Wolfe, Carleton, Grindstone, Wellesley, Grenadier.

Alte insule sunt: Camelot; Georgina; Mulcaster (pe ultima sunt ţestoase).

Insula Heart (Insula Inimii) este renumită pentru Castelul Boldt, numit astfel după milionarul Boldt. Castelul era pentru soţia sa, Louise. În 1904, ea a murit subit, George Boldt hotărând ca lucrările la castel să fie sistate. El nu s-a mai întors pe insulă, abandonând castelul. Acest monument are 120 de camere, fiind destinate turiştilor şi evenimentelor importante.

De importanţă istorică este şi Fortul Henry construit între 1832 şi 1837. Se găseşte în Kingston, Canada. Este o cetate militară britanică din secolul 19. În acelaşi oraş există o clădire numită Bellevue House, unde a locuit întâiul Prim-Ministru al Canadei, Sir John Alexander Macdonald între 1848 şi 1849.

BellevuehouseBellevue House

Parcul  Naţional Riding Mountain se află în provincia Manitoba, aproape de oraşul şi lacul Dauphin. Are 3.000 de kilometri pătraţi. UNESCO l-a desemnat Rezervaţie a Biosferei în 1986. Sunt 400 km de cărări.

În 1929, Rezervaţia Forestieră Riding Mountain a fost aleasă drept viitor parc naţional. Inaugurarea oficială va avea loc pe 26 iulie 1933.

Parcul este alcătuit din mici dealuri şi văi.

ridingmountain

 

ridingpark

Satul Wasagaming se găseşte în interiorul parcului. Acolo, stilul caselor este Tudor rustic.

Flora şi fauna sunt bogate. Dintre acestea, amintim păduri de foioase  (mesteceni  şi plopi în principal), păduri boreale, elani.

Climatul parcului este caracteristic celui continental al preriilor canadiene. Verile sunt calde datorită maselor de aer predominante

din sud şi sud-vest. Iernile sunt caracterizate prin trecerea fronturilor reci din nord şi nord-vest. Lunile cele mai călduroase sunt iulie şi august, dar seara este rece în general.

Riding Mountain are multe lacuri. Cel mai important este Lacul Clear, mărginind Wasagaming.  Acolo unde este lacul au fost gheţari în trecut. Lac limpede, are o adâncime maximă de 34,2 metri, acoperind o suprafaţă de 2.947 ha.

Un alt lac este Lacul Katherine. Are 2,5 metri. Pe soţia primului director de acolo o chema Katherine. Izvoarele alimentează lacul.

riding-canada

Parcul Provincial Birds Hill

Birds Hill  este un parc de provincie aflat în Manitoba,  la 24 km nord-est de Winnipeg.  A fost numit astfel  în onoarea familiei Bird.

Plimbați-vă printre florile sălbatice. Urcaţi-vă în  turnul de observare, veți vedea  o privelişte minunată! Mergeţi pe jos, cu bicicleta sau călare.

 Acolo sunt plante şi păsări: coada-calului  (ferigă);  stejari; plopi tremurători; 200 de specii de păsări.
Pe tot parcursul anului, parcul este o zonă naturală destinată activităților  recreative și evenimentelor sportive. În fiecare an, în luna iulie, Birds Hill găzduiește Festivalul Folk Winnipeg, unul dintre cele mai importante evenimente de muzică folk din America de Nord.

Pe lângă drumeţii, mers cu rolele, căţărat, în parc sunt şi concursuri de cai, turnee de polo și curse de biciclete. În plus, Birds Hill este şi un loc popular pentru picnic şi campare.

birdshill

birdshill2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mai mult
CanadaDestinatii ⇣

Glacier Skywalk –

Glacier-Skywalk-00001

Glacier Skywalk e o fabuloasa platforma de observatie. Proaspat construita si pusa in functie in 2014, constructia poarta semnatura celor de la Sturgess Architecture si Read Jones Christoffersen Engineering si ofera o priveliste de ansamblu a Muntilor Stancosi si a vaii Sunwapta. Platforma permite turistilor sa mearga cale de 30 de metri pe deasupra prapastiei si sa admire peisajul dintr-un loc imposibil de ajuns pana acum. Practic, intregul parc national Jasper poate fi vizualizat in toata minunatia sa. S-a meritat oare investitia si asteptarea a 3 ani, atat timp cat a durat constructia? Cu siguranta!
Glacier-Skywalk-00004 Glacier-Skywalk-00003 Glacier-Skywalk-00002 Glacier-Skywalk-00001
In plus, observati ca podeaua e transparenta, la fel si balustrada, lucru care garanteaza senzatii tari celor care se aventureaza pe ea.

Nu ar mai fi foarte multe lucruri de spus, deca ca astfel de platforme ar putea fi construite si in Romania, eventual care sa poata fi folosite si pentru bungee jumping. Amatori de senzatii extreme se vor gasi mereu, plus ca zona in care s-ar construi o astfel de platforma ar beneficia de o publicitate gratuita si naturala imensa, asa cum s-a intamplat si in cazul Glacier Skywalk. Voi ce parere aveti? V-ati aventura pe o astfel de platforma sau ati sta pe margine?

mai mult