close

India

Destinatii ⇣India

Descoperiţi coasta de vest a Indiei !

kerala-india

Din statul Goa şi până în statul Kerala, turiştii se pot relaxa pe plaje, dar pot practica şi sporturi nautice. Coasta de vest se întinde între

Munţii Ghaţii de Vest şi Marea Arabiei.

Marea a ajutat la prosperitatea comercială, dar şi la apariţia culturilor noi, a religiilor.

Printre cei care au sosit în zonă s-au numărat arabi, romani, europeni.

William Shakespeare nu a vizitat niciodată India,  dar  s-a referit  la bogăţia negoţului său exotic în  piesa  ”Visul unei nopţi de vară”. Marc Twain a spus că India este  ”ţara pe care orice om îşi doreşte s-o vadă”.

 

goa-india

kerala-india

Goa este un stat indian cu o suprafaţă de 3.702 kilometri pătraţi. Nu numai plajele sunt spectaculoase, ci şi cascadele.

Cascada Kesarval

Este una dintre cele mai frumoase cascade din Goa. Se află la 22 de kilometri  de capitala statului, Panaji, pe Platoul Verna.  Este înconjurată de păduri tropicale.  Se crede că apa acesteia are proprietăți medicinale și curative.

Cuvântul Kesarval este derivat din cuvântul indian care se referă la vulturii care şi-au  făcut cuib acolo.

kesarval-3

Cascada Dudhsagar se află printre cele mai înalte 100 de cascade din lume.  Se găseşte  într-o pădure  tropicală, curgând într-o vale care are formă de semilună. Un număr mare de turişti vizitează cascada în fiecare an.  Este a  patra cascadă ca înălţime din India. Literal, numele cascadei înseamnă “Marea de lapte”.

dudhsagarwaterfall

dudhsagar2

Panaji, capitala statului indian Goa

panaji

panaji2

Obiective turistice din Panaji:

Biserica  Our Lady of the Immaculate Conception– stilul ei este baroc portughez, turlele finnd gemene

church-in-panaji-goa

Palatul Idalcao  (Secretariatul)

Cunoscut în mod oficial sub numele de Palatul Idalcao, a fost construit în secolul al 14-lea de  Sultanul Adil Shah  din Bijapur, ultimul conducător indian  din Goa.  Este cea mai veche clădire  din Panaji.

idalcaopalace-india

Centrul Cultural Kala Academy

A fost realizat de arhitectul Charles Correa.  Este decorată cu picturi murale.

kala_academy_panaji

Margao  

Este un alt oraş din statul Goa.

margao

Obiective turistice din Margao:

Biserica Sfântului Duh (Church of the Holy Spirit) a fost construită în 1675. Sărbătoarea bisericii este pe 10 iunie.

holy-spirit-church-margao

Piaţa din oraş– de acolo puteţi cumpăra legume, peşte, mirodenii, obiecte care vă trebuie în gospodărie.

Palatul Sat Burnzam Gor

A fost construit în 1790. Pe lângă saloanele luxoase, acolo există una dintre cele mai vechi capele private din Goa.

satburnzamgor-margao

Grădina Municipală

Se găseşte în centrul oraşului.

margao-muncipal-garden

Statul Kerala

Acolo au debarcat primii navigatori din Africa de Est. Ei au introdus comerţul, dar şi au făcut cunoscute şi noi religii.

kerala

Oraşul Kochi din acest stat a fost vizitat de Vasco da Gama în 1502. Acesta a înfiinţat o fabrică portugheză unde mirodeniile erau pregătite pentru export.

kochi

Obiective turistice din Kochi:

Palatul Mattancherry  construit de portughezi pentru a avea condiţii de negoţ avantajoase

Palatul  datează din 1557. Olandezii l-au renovat în 1663, de aceea se mai numeşte Palatul Olandez.

dutchpalace-kochi

Paradesi  Synagogue

Este cea mai veche sinagogă din India. A fost înfiinţată în 1568 şi reconstruită în 1664.

exterior-of-paradesi-synagogue

cochin-paradesisynagogue

Biserica Sf. Francisc

A fost construită de călugării franciscani portughezi. În interior se găseşte un memorial dedicat lui Vasco da Gama.

stfrancischurch-kochi

Plasele de pescuit chinezeşti

Sunt o atracţie turistică. Au fost introduse în Kerala de negustorii de la curtea împăratului Kublai Han. Sistemul de scripeţi deosebit, dar şi de greutăţi ridică şi coboară marile cadre din lemn de tec.

kerala-plasechinezesti

 Parcul Naţional Periyar din statul Kerala

Are o suprafaţă de 778 kilometri pătraţi. Puteţi observa elefanţii sălbatici. Acolo se găsesc şi aproximativ 260 de specii de păsări, cum ar fi cormorani, stârci cenuşii, sturzi.

periyarpark

periyar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mai mult
India

Taj Mahal – cateva lucruri pe care nu le stiati

taj mahal 2

Taj Mahal este, fara doar si poate, emblema principala a Indiei si una dintre cele mai cunoscute cladiri in lume. Putini insa stiu mai multe despre aceasta cladire, motiv pentru care azi va prezentam cateva lucruri pe care cu siguranta nu le stiati:

1) Taj Mahal se afla in Agra, India, si a fost ctitorit de imparatul Shah Jahan. Constructia monumentului a durat circa 17 ani, intre 1631 si 1848, si a fost una dintre cele mai scumpe cladiri in lume la vremea respectiva si nu numai
taj mahal 1

2) Cuvantul cheie al acestei constructii este simetria. Ganditi-va ca ea a fost infaptuita inaintea masinariilor, inaintea masuratorilor precise si fara instrumentele actuale. Totusi, arhitectii au reusit sa obtina obtina o simetrie bilaterala de-a lungul unei linii axiale centrale.
taj mahal 2

3) Dupa cum ziceam mai sus, este una dintre cele mai scumpe cladiri din lume. Ea serveste ca loc de ingropaciune pentru sotia ctitorului, Mumtaz, care a murit in chinurile facerii, iar scopul cladirii, sau cel putin asa se zice, e pentru aminti tuturor pe vecie de dragostea dintre Shah Jahan si Mumtaz. Se estimeaza ca in echivalentul de azi, s-ar fi cheltuit aproape 53 de miliarde de rupii pe constructia si pe mentenanta Taj Mahal-ului, adica putin peste 800 de milioane de dolari.
taj mahal 3

4) Putini stiu ca aceasta cladire a fost vanduta. De fapt, nu a fost vanduta de-adevarat, ci cativa turisti au fost escrocati de catre M.K Srivastava, un avocat. Bineinteles ca Taj Mahal nu va fi niciodata de vanzare, insa cativa turisti au fost suficient de creduli incat sa ii plateasca avocatului cateva sute de mii de rupii. Acesta a fost condamnat la inchisoare insa, paradoxal, a evadat la varsta de 86 de ani in 1966 si nu a mai fost vazut niciodata.
taj mahal 4

mai mult
AsiaDestinatii ⇣India

Traditie si cultura in India

taj mahal

Daca ati urmarit cu sufletul la gura filme precum Vagabondul (Awaara)Prietenii mei, elefantii, sau Lantul amintirilor, este imposibil ca, in gandul dumneavoastra, sa nu fi incoltit ideea unei calatorii in India. Pitorescul locului, felul de a fi al oamenilor, dar, mai ales, traditiile si obiceiurile indiene atrag anual turistii pe meleagurile asiatice. Este foarte important sa le cunoasteti cultura, daca planuiti o vacanta acolo, pentru ca indienii tin foarte mult la acest aspect. Daca ritualul nuntii a fost intens mediatizat si este cunoscut in toata lumea, sunt lucruri despre care se stiu putine lucruri. In acest articol, va vom prezenta cateva aspecte ale culturii hinduse, dar si cateva obiceiuri si sarbatori din aceasta tara.

mai mult