close

Mongolia

Destinatii ⇣Mongolia

Vizitaţi Mongolia, o ţară deosebită !

Burkhan-Khaldun-Mongolia

Mongolia  este situată în Asia Centrală.  Vastul teritoriu este ocupat de un număr mic de locuitori.

Este cunoscută drept ”ţara  cerului albastru”, deoarece  soarele  străluceşte 250 de zile pe an. Mongolia se învecinează cu Rusia şi China. Sunt 21 de regiuni  (ajmag),  fiecare  regiune  având  un oraş de reşedinţă. Municipalitatea  autonomă este capitala Ulan Bator.

Burkhan-Khaldun-Mongolia

0ec6ffd5e55d4af8024485078a8fe7b8

mongolia-nomads1

Istoric

La începutul  secolului  al 13-lea,  căpetenia mongolă Temujin a unit triburile nomade din stepele Mongoliei. Şi-a luat numele de Ginghis  Han,  purtând  unele dintre  cele mai importante bătălii,  avându-l  ca rival  şi pe Alexandru cel  Mare.  Ginghis Han a cucerit  ţinuturile dintre Pacific  şi Marea Neagră,  dintre   India şi spaţiul  ocupat de Marea  Egee.  China a fost învinsă  şi ea,  mongolii  ajungând apoi în Ungaria.

Cel  mai mare oraş  din Mongolia este capitala  Ulan Bator.  Se află în partea central-nordică  a ţării,  în apropiere fiind Deşertul Gobi.  Este centrul  industrial  şi economic al  Mongoliei.  Palatele,  Marea Pagodă,  Mănăstirea  Gandan,

Marele  Altar  Lamaist  Obo care se află la 25 km de capitală sunt câteva atracţii turistice.  În capitală sunt  5 universităţi  mari: Universitatea Națională a Mongoliei,  Universitatea de Sănătate și Științe Medicale,  Universitatea Științifică și Tehnologică a Mongoliei,  Universitatea Pedagogică și Universitatea de Artă și Cultură.

capitala
Mănastirea Gandan din Ulan Bator este  cea mai mare şi  cea mai importantă mănăstire a Mongoliei. Numele acesteia este Gandantegchinleng Khiid, care  înseamnă  Marele Lăcaş al Beatitudinii. În interior este  o statuie a lui Magjid Janraisig  (care se uită în orice direcţie).  Are aproape  25 de metri înălţime,  fiind acoperită  de multe pietre preţioase.

manastireagandan

Această frumoasă ţară are munţi înzăpeziţi, deşert, lacuri, natură sălbatică.  Lacul  Huvsgul are 2.600 de kilometri pătraţi şi o adâncime de aproximativ  300 de metri. Este cel  mai mare lac din Mongolia.

laculhuvsgul

Al doilea oraş al Mongoliei este  Erdenet. Este renumit datorită fabricării manuale a carpetelor şi datorită minelor de cărbuni.

erdenet

erdenet2

În nord-vestul  ţării se află oraşul  Hovd, unde diversitatea culturală şi etnică este prezentă. Sunt şapte  grupuri etnice mongole şi kazaci.

hovd-01

Faceţi şi o excursie  în Valea Sacră a Râului Tuul,  unul dintre cele mai mari din Mongolia. În apropiere sunt campusuri turistice.

Gastronomie:

Felurile de mâncare preferate sunt  din carne  în timpul iernii.  Vara se consumă  produse lactate.  Sunt şi  influenţe din țările vecine. Un produs  specific  în bucătăria mongolă este orezul, dar  și tăițeii. Carnea de miel se serveşte în special în zonele montane.  Mielul este folosit pentru prepararea  tocăniţei  sau a  fripturii.  Când se pregăteşte  ceea ce se numește “khorkhog”, un fel de grătar mongol,  sunt folosite  pietre calde pentru acel grătar.

Adrese:

Consulatul  României în Ulan Bator

5th Floor, Hannu Biulding, Seoul Street-45/2, Bayangol District, Ulaanbaatar

Telefon/Fax: +976 11 77229999

Program cu publicul: 10.00-14.00

 

 

 

 

 

mai mult
AsiaDestinatii ⇣Mongolia

Mongolia – tara cu desert si munti cu zapada !

vacanta mongolia (7)

Mongolia este o republica din Asia Centrala ce se invecineaza la nord cu Rusia si la sud cu Republica Populara Chineza. Mongolia este o tara a contrastelor. Astfel aici veti intalni zone cu desert, dar si munti imbracati in zapada. Este locul in care cultura si traditiile fac parte din viata de zi cu zi a locuitorilor. Acestia le respecta cu sfintenie si reusesc sa le transmita mai departe noilor generatii.Capitala acestei tari este Ulaanbaatar si este cea mai rece din lume. In perioada iernii vremea este foarte rece, temperaturiile ajungand si pana la -22 grade C pe teritoriul tarii. Daca sunteti iubitori de asiatici sau va place veselia pe care o emana acesti oameni va recomand sa le vizitati tara. Sunt persoane mai marunte in comparatie cu noi, simple si extrem de primitoare.

vacanta mongolia (1)

Ca sa ma intelegeti mai bine cum sunt acestia, ganditi-va la persoanele autetice din satele noastre. Oameni cu experienta a vietii, incercati de greutati, dar care continua sa zambeasca. Si in acelasi timp ii fac pe cei din jur sa priveasca jumatatea plina a paharului. 🙂

vacanta mongolia (7)

Daca ajungeti in Mongolia nu trebuie sa ratati plimbarile cu camila prin zona desertoasa sau cu calul prin munti. Iar in timpul acestor trasee va puteti bucura si de cantecele localnicilor ce va vor insoti pe post de ghizi. Va va fi foarte greu sa intelegeti ce canta, dar sunetele sunt foarte placute. Este normal ca melodiile traditionale sa fie in limba lor materna, mongola, nu in engleza. Localnicii isi folosesc vocile pentru a imita sunetul unui fluier sau diverse sunete din natura.

vacanta mongolia (4)

Va recomand sa le vizitati tara in perioada verii cand are loc festivalul Naadam. Acesta se remarca prin curse de cai, lupte mongoleze sau tras cu arcul. In acele momente totul imbraca haine de sarbatoare, inclusiv animalele beneficiaza de acest privilegiu. Va garantez ca va veti bucura de o experienta minunata.

mongolia

nadaam_festival

Si daca vreti sa patrundeti si mai mult in cultura si istoria lor nu mergeti sa va cazati la hotel. Au zone special amenajate cu tabere care arata exact ca cele ale triburilor nomade mongoleze. Desi veti sta la cort, veti experimenta o perioada de mult apusa. Patronii acestor tabere au avut grija sa reproduca acea perioada pana in cel mai mic detaliu. Ele sunt asezate destul de departe de orase in dune de desert sau in interiorul parcurilor nationale. Prin intermediul acestor tabere veti avea parte si de o serie de activitati si excursii prin cele mai atractive locuri mongoleze.

vacanta mongolia (2)

Din punct de vedere al promovarii zonelor turistice, ei nu sunt foarte dezvoltati. Inca nu au formata acea cultura a marketingului in turism. Dar au noroc cu frumusetile cu care i-a inzestrat natura si povestile pe care istoria le-a lasat in urma. Tocmai de aceea Travelica va recomanda sa mergeti in vizita. Nu foarte multe persoane fac asta pentru ca nu au suficiente informatii. Tocmai de aceea sunt aici: pentru a va raspunde la toate intrebarile si curiozitatile voastre.

vacanta mongolia (5)

Asa ca daca vreti sa aflati informatii suplimentare va astept sa ma contactati prin intermediul rubricii de comentarii a articolului sau prin email !

 

mai mult