close

Belgia

BelgiaDestinatii ⇣

S-a deschis un restaurant sub apă în Belgia

restaurantbelgia

La Bruxelles puteţi lua masa într-un restaurant aflat sub apă. Acel restaurant este într-o piscină interioară. Cei care vor să ajungă acolo trebuie să ştie să facă scufundări până în interiorul localului. Piscina se numeşte Nemo 33. Are 5 metri. Proprietarul a creat acea piscină acum 12 ani, fiind un pasionat al scufundărilor. Apa din piscină are 33 ° C.

 

Restaurantul are formă de sferă.  Sfera are 4 metri cubi. Restaurantul se numeşte Deep Diner. Încap 4 persoane. Aerul din interior este reînnoit continuu.
Meniul costă 99 de euro. Veţi primi foie gras, homar, salată de fructe, printre altele. Se face rezervare pentru a ajunge în acel local.

restaurantbelgia

 

 

mai mult
BelgiaDestinatii ⇣

Muzeul Modei din Belgia

Modemuseum-Antwerpen

Modemuseum-Antwerpen

Antwerpen este al doilea oraş ca mărime după Bruxelles.

Muzeul Modei din Antwerpen a fost deschis în septembrie 2002. Are un pasaj din lemn care conduce spre o terasă triunghiulară, de unde puteţi admira centrul oraşului.

Muzeul de Modă Momu expune peste 25.000 de articole vestimentare corespunzătoare fiecărei epoci  ( haine, broderii), dar şi pantofi, accesorii. Pot fi văzute şi colecţiile designerilor contemporani celebri.

Muzeul este deschis de marţi până duminică de la 10 la 18. Biletul costă 7 euro pentru adulţi, copiii  care au  6 ani putând intra gratuit.

Cazare: Hotelul Ramada Plaza, la 10 minute de mers pe jos de centrul oraşului.

Veţi  putea vizita uşor  unele obiective turistice ale orașului, printre care centrul istoric, Casa memorială a lui Rubens, Grădina Zoologică sau Catedrala din Antwerpen.   Ate obiective: Parcul Aquatopia, Muzeul Diamantelor, Muzeul de Artă Modernă, Castelul Het Steen, Muzeul Național Maritim.

castelantwerpCastelul Het Steen

Aeroportul Internațional din Antwerpen se află la  4,5 kilometri  de Hotelul Ramada Plaza. Printre serviciile oferite de acest hotel se numără și transportul de la aeroport la hotel, dar este percepută o taxa suplimentară.

Gara este la 3,5 kilometri de Hotelul Ramada Plaza. Hotelul dispune și de o parcare privată cu preţul de 12,5 euro pe zi.

mai mult
BelgiaDestinatii ⇣Europa

Obiective turistice in Bruxelles

brussels flower carpet 2012 20

Bruxelles e capitala Belgiei, si totodata, una dintre capitalele Uniunii Europene. Este un oras relativ micut, cu sub 150,000 de locuitori, dar care joaca un rol important in Europa, atat in economia generala a continentului, cat si in chestiunile politice. Nu in ultimul rand, sunt multe obiective turistice in Bruxelles, ceea ce il face ideal pentru un city break sau chiar pentru un intreg concediu. Astfel, pentru azi v-am pregatit o lista a celor mai importante obiective turistice de acolo, pe care in niciun caz nu trebuie sa le ratati daca ajungeti in capitala  Belgiei.

1. Atomium.
Este o cladire care a fost construita in 1958 si care imita perfect molecula de fier, bineinteles, vazuta la microscop, dar construita la o scala de 1:15000000000. Cei care urca in Atomium pot vedea orasul de sus, dar pot lua si masa intr-unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din lume, anume Chez Adrienne. Mare atentie, caci rezervarile se obtin cu greu. Oarecum in afara subiectului, dar in restaurantele de top ale orasului, daca clientii solicita condimente, bucatarii isi dau pe loc demisia.
atomium
2. Muzeul ciocolatei si laboratoarele de ciocolata.
Sa mai spunem ca ciocolata belgiana e cea mai buna ciocolata din lume? Stiti deja asta. Ceea ce e posibil sa nu stiti e faptul ca in Bruxelles e un muzeu al ciocolatei, care merita vizitat. Laboratoarele celor de la Wittamer (o companie cu o istorie veche de mai bine de 110 ani, care este si furnizorul de ciocolata al Curtii Regale belgiene) si al celor de la Pierre Marcolini.

muzeul ciocolatei

3. Beraria Cantillon.
Beraria Cantillon s-a deschis in 1900, iar de atunci, putine lucruri s-au schimbat. Gustul a ramas la fel ca in urma cu 114 ani, iar procedeele de obtinere a berii au ramas la fel. Beraria se gaseste in partea de sud a orasului, in aproprierea garii de sud.
cantillon
4. Grote Markt. Grote Markt sau “Grand Place” este piata centrala din Bruxelles. Este marginita de primarie si de Maison du Roi. Probabil stiti ca din doi in doi ani, piata gazduieste traditionalul covor de flori, care se intinde pe o suprafata de 1800 de metri patrati.
brussels flower carpet 2012 20

mai mult
BelgiaDestinatii ⇣Europa

Bruxelles – una din cele 3 capitale ale Europei

no thumb

Bruxelles este una din cele trei capitale ale Uniunii Europene alaturi de Luxemburg si Strasbourg.
Este un oras cosmopolit, care iubeste mancarea buna si in care viata se traieste intr-un ritm alert. Este un oras uneori rebel si rautacios, alteori grijiliu si atent la detalii. Dar in afara de toate aceste variatii este o destinatie de vacanta placuta care va va da o stare de bine si va va permite sa patrundeti in inima Europei. Toate deciziile importante ale lumii aici se iau, putem spune ca gongul final aici va rasuna mereu. Veti descoperi o capitala relaxanta si confortabila la fel ca istoria sa pe care o veti vedea la fiecare pas pe strazi care parca nu au imbatranit nici azi.

mai mult