close

Croatia

Croatia

Insula de inchiriat in Croatia

insula-de-inchiriat-in-croatia-2

Credeti ca doar in zonele exotice puteti inchiria propria voastra insula? Nicidecum. Puteti avea propria voastra insula, ce-i drept, nu la fel de spectaculoasa ca cele despre care am tot vorbit de-a lungul timpului, dar cu multe povesti de spus, fara doar si poate, in Croatia.

In regiunea Istria din Croatia, de-a lungul coastei cu un numbe obscen in limba romana, se afla farul Porer, acum dezafectat. Farul se afla pe o insula stancoasa, nu foarte mare si cu siguranta ofera unul dintre cele mai intime locuri de vacanta pe care le-ati vazut vreodata.

Accesul se face numai cu ajutorul unei barci cu motor (sau cu vasle, pentru cine vrea sa-si antreneze muschii spatelui), iar pretul pe noapte este de 119 Euro, suma in care intra transportul si micul dejun. Desigur, nu multa lume se poate lauda cu faptul ca au intrat intr-un far maritim, daramite sa fi si inchiriat unul.
insula-de-inchiriat-in-croatia-5

insula-de-inchiriat-in-croatia-4

insula-de-inchiriat-in-croatia-3

insula-de-inchiriat-in-croatia-2

insula-de-inchiriat-in-croatia
Conditiile nu sunt cine stie ce, sunt similare ca cele din orice hotel obisnuit, insa accesul in turn este garantat, precum si accesul la terasa, lucruri care ofera o priveliste mult mai buna a locului. Intr-adevar, nu e un loc dinamic, insa e o experienta interesanta, buna poate petrecut in doi. Noi zicem ca merita incercata.

mai mult
CroatiaDestinatii ⇣Europa

Dubrovnik sau orasul viselor implinite !

no thumb

Dubrovnik este o localitate cu foarte multe cladiri medievale foarte bine conservate, la fel ca in mai toate orasele din Croatia. Un oras ce emana un sentiment unic: veti simti ca plutiti si ca in jurul vostru exista o magie pozitiva pe ca nu vi-o poate lua nimeni niciodata. Un tablou ideal pentru un sejur reusit:  marea albastra, localnici primitori, plaja, istorie, restaurante, agitatie, liniste. Toate acestea si multe altele se regasesc intr-un singur loc.

mai mult
CroatiaDestinatii ⇣Europa

Zagreb – orasul cu o magie rapitoare

no thumb

Zagreb este capitala unei tari superbe cu totul: Croatia. O data ajunsi aici nu aveti cum sa nu va indragostiti de tot ceea ce va inconjoara. E un oras complet: distractii, cultura, istorie, viata de noapte, parcuri naturale si foarte multa energie.Este numit si orasul muzeelor pentru ca sunt mai multe pe metru patrat decat in orice alt oras din lume. Este un oras viu, cu oameni veseli carora le place sa se distreze si sa isi distreze turistii. 

mai mult
CroatiaDestinatii ⇣Europa

Zadar – paralela intre vechi si nou !

no thumb

Zadar este principalul oras din Dalmtia de Nord, Croatia cu peste 76.000 de locuitori. Este celebru pentru partea sa veche, situata pe o peninsula care este accesibila prin intermediul unui pod pietonal.  De altfel toata zona veche este pietonal si este relaxant pentru ca veti putea plimba fara sa va uitati in stanga sau in dreapta dupa vreo masina. Orasul are numeroase obiective turistice minunate din perioada romanilor care ofera o vizita placuta.

mai mult