close

Elvetia

Destinatii ⇣Elvetia

A fost inaugurat cel mai abrupt funicular

funicularabrupt

Anul acesta, pe 17 decembrie,  a fost inaugurat cel mai abupt funicular de pe Glob în Elveția.

Cabinele sunt cilindrice pentru a fi asigurată poziția verticală a pasagerilor.

Linia  ferată pornește din orașul Schwyz, ajungând până în satul alpin Stoos. Schwyz este un frumos oraș din cantonul cu același nume, iar Stoos o stațiune de schi.

Schwyz

Stoos

Constructia liniei de funicular a durat 14 ani.

În zona montană a Elveției, copiii folosesc în mod obișnuit telecabine pentru a ajunge la școală. Funicularul va facilita acest lucru.

Va fi  și o atracție turistică.

O călătorie cu acest mijloc de transport abrupt  durează doar patru minute.

 

mai mult
Elvetia

Hotel fara pereti in Alpii Elvetieni

hotel fara pereti

Ceea ce va prezentam mai jos nu este o gluma, ba chiar din contra, a devenit atat de popular incat proprietarii sunt in discutii cu autoritatile pentru a const amenaja un astfel de spatiu si in alte zone montane.

Cum suna o camera de hotel fara pereti? Dar undeva la munte? Fara acoperis deasupra capului? Ei bine, iata ca se poate, iar daca cumva credeati ca asta e gratis, aflati ca trebuie sa platiti 210 Euro pe noapte pentru a sta intr-un astfel de loc.
hotel fara pereti
Null Stern Hotel (care in germana ar insemna “hotel de 0 stele”) e primul concept de open air hotel din Europa. Este situat in apropierea cotei 2000 si are tot ce ar avea o camera de hotel obisnuita, in afara de pereti, baie si altele asemenatoare. Daca vi se pare de neconceput un astfel de concept, aflati ca ideea a prins atat de mult incat in momentul de fata exista rezervari pana la sfarsitul anului 2017.
null-stern2
Bineinteles, nu se pune problema ca oaspetii sa stea in acest loc in cazul in care vremea nu tine cu ei, existand posibilitati de cazare la circa 20 de minute de mers pe jos. De fapt, ideea e ca hotelul nu mai e marginit de ziduri, ci hotelul devine intreaga Elvetie, ori scapand de limitarea aceasta, peisajul si cerul senin al Alpilor vazut dintr-o zona in care nu exista lumina artificiala, intreaga experienta este fantastica!
null-stern5
Pentru ca oaspetii sa nu fie nevoiti sa care prea mult cu ei, cei care au amenajat Null Stern ofera “room service” si 2 mese, care intra in pretul camerei per noapte.

mai mult
Destinatii ⇣Elvetia

Cel mai lung tunel feroviar din lume se află în Elveţia

gotthardtunnel

Tunelul Gotthard este cel mai lung tunel şi cel mai adânc săpat în munţi. La el s-a muncit 17 ani. Sunt 57  de kilometri.

Centrele industriale din nordul și sudul Europei vor fi conectate între ele.
Peste 2.600 de muncitori au lucrat la linia de cale ferată care va scurta distanța dintre Zurich și Milano. Două porturi europene vor fi parcurse: Geneva și Rotterdam.

”Oamenii și mărfurile se pot deplasa acum mai rapid. Oraşe precum Stuttgart, Zurich, Lugano sau Milano sunt conectate mult mai bine. Tunelul Gotthard aduce împreună oameni şi economii naţionale”,  a spus preşedintele Elveţiei.

gotthardtunnel

Mai mult de 320 de trenuri de pasageri şi marfare vor circula în fiecare zi cu o viteză de 250 de kilometri/ oră.

În prezent, tunelul Gotthard este cel mai lung tunel feroviar de pe Glob. Este cu 3 kilometri mai lung decât tunelul Seikan din Japonia și cu 7 kilometri mai lung decât cel de sub Canalul Mânecii.

mai mult
Destinatii ⇣Elvetia

Muzeul Chaplin va fi deschis în aprilie 2016

charlie-chaplin

Un muzeu dedicat vieţii şi creaţiei cinematografice ale lui Charlie Chaplin se va deschide pe 17 aprilie la Corsier-sur-Vevey, în Elveţia, a anunţat  grupul de muzee Grevin. Chaplin şi-a petrecut ultimii 25 de ani din viaţă în  Elveţia.

Muzeul se numeşte “Chaplin’s World By Grevin” şi va fi deschis în anul celei de-a 127-a aniversări a naşterii artistului (1889-1977). Amenajat în localitatea în care a trăit Chaplin alături de soţia Oona şi cei opt copii ai lor, muzeul va avea două secţiuni: conacul Ban, casa restaurată a celebrului actor şi reconstituirea, într-o altă clădire, a unui studio hollywoodian, vizitatorii putând astfel să intre în mediul artistic al lui Chaplin.

charlie-chaplin

corsier-sur-vevey

Grevin este o marcă a grupului francez Compagnie des Alpes, lider european ce se ocupă cu modalităţile  petrecerii  timpului liber. Creată în 1989, Compagnie des Alpes gestionează în prezent 11 domenii schiabile şi mai multe destinaţii de relaxare şi distracţii, cum ar fi Parcurile Asterix, Walibi, Futuroscope. Grupul a inaugurat Grevin Montreal în aprilie 2013, Grevin Praga în mai 2014 şi Grevin Seul în iulie 2015, toate muzee.

mai mult
Destinatii ⇣Elvetia

Vizitaţi Elveţia, o ţară minunată !

canton-ticino-imm1

Elveţia reprezintă locul  de naştere a turismului de iarnă. Peisajele sunt superbe. Veţi putea admira  păduri alpine, lacuri  frumoase, păşuni verzi.

Iată câteva locuri de vizitat:

Cantonul Appenzell  se află în nord-estul Elveţiei,  fiind ideal pentru iubitorii naturii. Este înconjurat de Munţii Prealpi. Sunt  drumuri şi poteci, dar şi  telecabine care vă vor duce până în vârful muntelui. Clădirile tradiţionale au faţadele în culori pastelate, majoritatea găzduind cafenele, brutării, magazine de brânzeturi şi restaurante.
Să gustaţi brânza din Appenzell.  Puteţi vizita una dintre fabricile locale de brânză (există tururi cu ghid) şi să luaţi parte la procesul de fabricare a brânzei.

elvetia

APPENZELL - Trachtenkinder und Sennen bei Jodelgesang ('Rugguusseli') nach der Alpauffahrt auf Seealp im Alpstein mit dem Saentis im Hintergrund. Children and Alpine herdsmen wearing traditional costume and yodelling ('Rugguusseli') after the traditional cattle procession to summer pastures to Seealp in Alpstein with the Saentis mountain in the background. Enfants en costume regional et bouviers jodlant ('Rugguusseli') apres la montee a l'alpage sur le Seealp dans l'Alpstein avec le Saentis a l'arriere-plan. Copyright by: Appenzellerland Tourismus AI By-Line: swiss-image.ch/Christof Sonderegger

Ticino

Cantonul Ticino se găseşte în sudul Elveţiei.  Majoritatea lucrurilor sunt italieneşti:  mâncarea şi băutura, limba, arhitectura.  Lacurile au ape limpezi, văile includ cătune şi munţi măreţi.  Este perfect pentru cei care vor  să aibă parte de linişte.
Să vizitaţi şi Bellinzona, capitala cantonului,  un oraş-fortăreaţă  din timpuri străvechi, şi anume din  Evul Mediu. Acolo sunt trei castele incluse în Patrimoniul UNESCO. Să nu rataţi vechea piaţă a oraşului.

ticino-elvetia

canton-ticino-imm1

canton-ticino-imm2

Lucerna

Aflată în centrul Elveţiei,  Lucerna este  un oraş care si-a păstrat  frumuseţea şi cultura neschimbate. În secolul al 19-lea, Regina Victoria şi Goethe au lăudat oraşul.  Înconjurat de munţi şi   de lacul Lucerna, oraşul este ideal pentru iubitorii de zbor cu parapanta.

Lucerne-Elvetia-620x330

Lucerna

Dacă doriţi să faceţi o excursie pe Muntele Rigi sau pe pajiştea Rütli se porneşte la drum din Lucerna.

Interlaken

Se află  între două lacuri alpine, Thun şi Brienz.  Interlaken este oraşul   numit pe bună dreptate “capitala aventurii în Elveţia”.  Sunt peisaje montane frumoase,  hoteluri elegante în stil Victorian. Iată câteva dintre sporturile care se pot practica acolo: zborul cu parapanta, bungee jumping, excursii în canioane, rafting, escaladări, schi, plimbări cu sania, patinaj, plimbări cu bicicleta pe munte.   Din Interlaken puteţi  explora Elveţia Centrală.
Faceţi o plimbare pe una dintre căile ferate montane,  admirând astfel  peisajul superb al Elveţiei. Biletul dus-întors include şi o băutura la unul dintre restaurantele montane din zonă.

Interlaken

Zermatt

O celebră  destinaţie de vacanţă este Zermatt, oraşul unde nu circulă maşini. Se află în Cantonul Valais. Masivul  Matterhorn se găseşte la graniţa dintre Elveţia şi Italia,  vârful acestuia înălţându-se la  4.478 de metri deasupra nivelului mării. „Piramida perfectă”, aşa cum a mai fost denumit, Matterhorn a fost atestat documentar prima oară în Epoca Medievală sub numele de “Mons Silvus”.
Paradisul glaciar Matterhorn, regiunea dedicată schiului din Zermatt, este cea mai mare şi  cea mai înaltă staţiune de schi din  Europa. Este  deschis 300 de zile pe an. Acolo se află şi calea ferată la cea mai înaltă altitudine din Europa.

Zermatt

 

 

SONY DSC

Saint Moritz

Se găseşte în  Valea Upper Engadin din Cantonul elveţian Graubünden. Staţiunea de iarnă a atras oamenii faimoşi din lume încă de la jumătatea secolului al 19-lea.  Saint Moritz este populară în rândul iubitorilor de schi, snowboarding, patinaj pe gheaţă  (ultimul poate fi practicat şi vara) sau plimbări cu bicicleta. Sunt şi nenumărate magazine de firmă.
Nu rataţi  vizita la cabana lui Heidi. Acolo a fost filmată celebra peliculă, cabana fiind este cea mai căutată atracţie turistică din zonă.

saintmoritz

 

saintmoritz2

ENGADIN ST. MORITZ - Blick auf das Oberengadiner Seenplateau (Champferersee, Silvaplanersee). Im Hintergrund der Piz da la Margna (3159 m.ue.M.) View towards the lakes of the Upper Engadin (Lake Champfer, Lake Silvaplana). In the background the mountain Piz da la Margna (3,159 m.a.s.l.) Vista sui laghi dell'Engadina Alta (Lago di Champfer, Lago di Silvaplana). Sullo sfondo il Piz da la Margna (3159 m. s.l.m.) Copyright by: ENGADIN St. Moritz By-line: swiss-image.ch/Daniel Martinek

elvetia-2Imagine din Elveţia

O ţară care vă invită să-i descoperiţi minunile naturii !

mai mult
Destinatii ⇣Elvetia

Hotelul Widder

widder1

widder1

Hotelul de lux Widder se află aproape de celebra stradă comercială Bahnhofstrasse, în centrul istoric al oraşului Zurich. Nouă clădiri alcătuiesc hotelul, acestea datând din Evul Mediu.  Hotelul a fost deschis în 1995, după o perioadă de construcție de aproape zece ani.

Este un fel de muzeu. Arhitecta elvețiană Tilla Theus a creat o capodoperă. Piesele originale rafinat  au fost combinate cu un design contemporan. Este o simbioză între vechi şi nou. Dispune de 42 camere și 7 apartamente  care vă invită  să descoperiţi vechiul  din  nou și noul din vechi. Sunt mobilate cu antichități și opere de artă ale unor artiști apreciaţi, cum ar fi Robert Rauschenberg și Andy Warhol.  Este şi design semnat de Le Corbusier, Mies van der Rohe şi Eileen Gray. Camerele sunt unice, una dintre camere are seif medieval, alta o masă de metal care se învârte.

Toate camerele sunt dotate cu o conexiune modem, Wireless LAN,  TV cu ecran plat B & O și stereo, un sistem de comunicare Quadriga și două linii telefonice. Printre facilităţile hotelului se numără şi  o bibliotecă, o sală de fitness,  un centru de afaceri.

widder2

widder3

Scara spectaculoasă din oţel din hotel este ceva unic în lume, aceasta legând clădirile hotelului între ele.

În Pavilionul de Sticlă de la Hotelul Widder se  ia  micul dejun.

La Restaurantul Turmstubli  puteţi  gusta mâncăruri alese.

Adresă hotel:
Rennweg 7
8001 Zürich
Elveția
Telefon:  41 44 224 25 26

mai mult
Elvetia

Berna, capitala Elvetiei

resized_750x375_750x375_altstadt-panorama

Daca stati bine cu germana sau cu franceza, azi va propunem o destinatie relativ apropiata de Romania, dar una ce se afla pe lista celor mai frumoase locuri din Europa si nu numai. Este vorba de capitala Elvetiei, Berna, un oras de mai putin de 130,000 de locuitori, dar care impresioneaza prin numarul de constructii medievale, ele fiind foarte bine conservate de-a lungul timpului.

Cum ajungeti in Berna? Presupunand ca mergeti din Zurich, aveti de mers cu masina aproximativ o ora si jumatate (si mai repede pentru cei care se risca sa incalce limitele de viteza, in ciuda amenzilor extrem de mari) sau cu trenul cale de-o ora.

Sigur, pentru cei care nu sunt obisnuiti cu dialectul bernez, mai niciun turist nu intelege mare lucru din conversatiile in germana sau in franceza ale localnicilor, dar nu e problema, caci majoritatea populatiei tinere (dar nu numai) este cunoscatoare de limba engleza, deci nu veti avea probleme din acest punct de vedere.
Berna-Elveţia

night_view_of_bern_and_aare_river

berna

38986411

066-berna

resized_750x375_750x375_altstadt-panorama

dd68e2ff0f11c42747cd2f493fba46f1
Ce e de vazut in Berna?

In primul rand, trebuie sa stiti ca centrul orasului se afla in patrimoniul UNESCO inca din 1983, fiind un loc romantic, cu multe cladiri medievale, care au fost conservate bine de-a lungul timpului. Pe lista locurilor pe care ar trebui sa le vizitati ar trebui sa se afle:

  1. Turnul cu ceas, numit si Zytglogge. Este un ceas medieval, cu un sistem complex si precis de punere in miscare a unor marionete;
  2. Catedrala Munster;
  3. Palatul Parlamentului, Bundeshaus, care gazduieste atat Parlamentul, cat si Guvernul;
  4. Oricare dintre muzee. In ciuda dimensiunilor relativ reduse, in Berna gasiti nu mai putin de 20 de muzee, din care cele mai spectaculoase sunt Muzeul Armelor de Foc, Muzeul de Arta si cel de Istorie, Casa lui Einstein si cel de Arta Contemporana.

Apropo de casa lui Einstein, ea se afla la adresa: Kramgasse No. 49. In acest loc, familia Einstein a locuit vreme de cativa ani, dar mai important, in acest loc celebrul fizician a dezvoltat teoria relativitatii. Casa este bine conservata si arata perfect modul in care se traia in Elvetia inceputului de secol 20.

mai mult
Destinatii ⇣ElvetiaEuropaHoteluri

Cabana Chalet Dent Blanche si hai la ski in Elvetia

no thumb

Sezonul de schi continua desi afara nu este foarte multa zapada. Cel putin la noi in tara nu este, dar se anunta ca doamna iarna isi va intra in drepturi. Daca sunteti pasionati de acest sport cu siguranta stiti ca Elvetia are unele din cele mai frumoase si mari partii de schi din lume. Iar daca ajungeti aici trebuie sa aveti si o cazare care sa va rasfete pe timpul noptii si care sa va incalzeasca dupa o zi pe partie. Recomandarea noastra de azi este Cabana Chalet Dent Blanche situata in sud-vestul Elvetiei, in regiunea Verbier.

mai mult
Destinatii ⇣ElvetiaEuropa

Geneva-exactitate elvetiana si romantism francez

no thumb

Geneva este al doilea cel mai mare oras al Elvetiei si se afla la granita dintre aceasta si Franta. Un oras inconjurat de frumusetea muntilor Alpi care se reflecta parca in arhitectura cladirilor. Pentru ca este langa tinutul francez putem spune ca a adoptat o mare parte din romantismul acestei tari. Sustinem ca Geneva este unul din locurile in care toti indragostitii se vor simti rasfatati si privilegiati.

Pe langa romantism si frumusete, orasul este unul foarte bine dezvoltat economic. Aici isi au sediul principal unele din cele mai puternice banci ale lumii, firme IT si din multe alte domenii. Foarte multi aleg sa lucreze cu oamenii de aici pentru ca sunt foarte corecti si precisi la fel ca celebrele ceasuri pe care le fabrica.

mai mult
1 2
Page 1 of 2