close

Franta

Parlez-vous français ? Chiar daca nu, asta nu va impiedica sa vizitati frumusetile Frantei. Plimbari romantice pe cheile Senei, in Paris, relaxare la munte sau pe coasta de Azur, distractie la DisneyLand sau lux in Saint Tropez… Travelica iti prezinta cele mai vizitate locuri din Franta, iti propune atractii si obiective turistice, in Franta, mai putin cunoscute, dar extrem de frumoase…si multe alte informatii utile.

Destinatii ⇣Franta

Locuri speciale de văzut în frumoasa Franţă

Plateau-Valensole

Franţa este o ţară care oferă turiştilor nu numai peisaje deosebite, dar şi o cultură şi o istorie bogate. De asemenea, pasionaţii de călătorii vor cunoaşte ospitalitatea francezilor.

Iată câteva locuri speciale care vă vor încânta:

Podul Chatelet din Valea Ubaye

A fost construit în 1882. Podul conectează două stânci. Traversează râul Ubaye în regiunea Alpes-Côte d’Azur din Franța, lângă granița cu Italia.

Castelul Picomtal

Este un castel medieval care se găseşte în oraşul Crots, departamentul Hautes-Alpes.

Podişul Valensole

Este una dintre comorile departamentului francez Alpes-de-Haute-Provence. Se întinde pe o suprafață de 800 de kilometri pătrați, podişul fiind înconjurat la vest de Valea Durance, la sud de Cheile Verdon, iar la nord de Valea Bléone.
Oferă vizitatorilor peisaje excepționale, cu fundalul Alpilor acoperiţi de zăpadă și  mii de hectare de câmpuri de lavandă în prim-plan.

Lac des Thures

Este un lac aflat la graniţa dintre Franţa şi Italia.

Satul Sant’Antonino

Se găseşte la o altitudine de aproape 500 de metri. Este unul dintre cele mai vechi sate din Corsica și unul dintre cele mai înalte din regiunea La Balagne.

”Penitenţii din Mées”

Satul Les Mées își datorează notorietatea stâncilor care se ridică la peste 100 de metri înălţime.

Acestea sunt cunoscute ca “Pénitents des Mées” din cauza siluetei lor. Legenda spune că sunt călugării muntelui Lure care au fost pietrificaţi (literal) de Sfântul Donat în timpul invaziei sarazinilor ca pedeapsă pentru că s-au îndrăgostit de nişte tinere.

Castelul din Volonne

Castelul  din secolul al XVII-lea este sediul actual al Primăriei. Are o scară în stil renascentist, iar plafoanele sunt împodobite cu splendide gipsuri. Sunt decorațiuni fragile care decorează această scară de onoare pe mai multe etaje.

Printre motivele din acest edificiu  se numără stema și monogramele lui Melchior de Valavoire, senior de Volonne, cel care a construit castelul cu ocazia căsătoriei sale cu Julie de Rousset.

Muzeul Uşii aflat în Pézenas

Înființat în 1993,  acest muzeu este situat în centrul istoric. În cinci camere sunt expuse o sută de uşi din Pézenas și din regiune. Ușile datează din secolul al XVII-lea şi până în prezent.
Muzeul oferă, de asemenea, diferite tipuri de tâmplărie pentru ferestre și obloane,  dar și unelte antice.  Sunt şi încuietori pentru uşi, balamale.

Acest muzeu vizează atât publicul larg, cât și profesioniștii: dulgheri, feroneri, arhitecți care caută modele pentru restaurarea clădirilor vechi.

Uşile păstrează urmele trecutului pe suprafaţa lor.

 

 

 

 

 

mai mult
Destinatii ⇣FrantaIrlanda

Franţa, o ţară frumoasă de vizitat anual

pont-aven

Franţa este o ţară în Europa de Vest  (Franța metropolitană).  Cuprinde inclusiv insule și teritorii din alte părţi ale planetei  (Franța de peste mări).

De-a lungul timpului, Franţa a controlat ţinuturi precum  Seychelles, Mauritius, Vietnam, Mexic, printre altele.

Este o destinaţie turistică importantă în fiecare an.

Vila Ker Magdalena din staţiunea  Bénodet este cea mai înaltă. A fost construită între 1926 și 1928 și a fost numită la momentul respectiv Villa Magdalena sau KerMadalen.

Maurice Heitz-Boyer, medic și prieten al paşei Glaoui din Marrakech a decis să construiască o clădire în stil marocan. A apelat la arhitectul Albert Laprade a cărui carieră a început în Maroc.

Pentru construcția vilei au  fost chemaţi muncitori italieni care s-au stabilit mai târziu în Bénodet. La rândul său, Glaoui a trimis o duzină de muncitori marocani pricepuţi în arta mozaicului  și în decoraţiunile  orientale.

Clădirea are formă de navă.

Satul Pont-Aven

Sat al pictorilor din 1865, Pont-Aven este legat de povestea lui Paul Gauguin și a prietenilor săi. Dispune de un muzeu, ateliere ale artiștilor și multe locuri private de expoziţii.

Până la mijlocul secolului al XIX-lea, Pont-Aven, numit astfel după râul care trece pe acolo, era cunoscut pentru morile și portul său. Odată cu apariția căilor ferate s-a dezvoltat turismul, iar în anii 1860 unii pictori americani au descoperit satul. Paul Gauguin a ajuns la Pont-Aven în 1886, cu linia de tren tocmai inaugurată, Paris- Quimper. În 1888 l-a întâlnit pe colegul său artist Émile Bernard. A fondat Şcoala Impresionistă din Pont-Aven.

Satul  este cunoscut şi datorită biscuiților cu unt breton.

Pentru plimbări vă recomandăm Promenade Xavier Grall, numită după un scriitor renumit care locuia în sat.  Există, de asemenea, Promenade des Moulins, zonă de promenadă în jurul a 15 mori de apă din Pont-Aven.

 

Festivalul Florilor

Satul este  de plin de viață şi pe 1 august când are loc Fête des Fleurs d’Ajonc.  Muzică și dans Breton, costume tradiţionale la Festivalul Florilor !

 

.

Belon– cea mai veche fermă franceză ostreicolă (de stridii plate)

Cel mai bine se ajunge la Belon  cu mașina. Din direcția Lorient, ieșiți spre D16, urmați D16 și D116 spre sud spre Moelan-sur-Mer. Continuați pe D116 la sud până opriți la Port de Belon.

Farul Eckmuhl din Penmarc’h, Franţa

Are 65 de metri. A fost ridicat în 1897. Încă funcţionează.

Adélaïde-Louise Davout, marchiză de Blocquevill, a lăsat prin testament o parte din avere pentru construirea lui. Voia să fie în cinstea tatălui ei şi să reziste în timp.

Farul are formă octogonală.

S-a folosit kersantit, granit vulcanic şi în interior opalin, topitură de sticlă, aceasta nereţinând umezeala.

Aşa cum a vrut marchiza, farul arată înăuntru ca un palat. Plafonul este de marmură, iar pilastrul de bronz.

Farul funcționează cu energie electrică, având două lămpi de 70 de waţi de înaltă performanță. Din februarie 2008 se foloseşte automatizarea.

Rezervaţia Capului Sizun din Goulien, departamentul francez  Finistère

A fost creată în 1959.

Castelul Keriolet

Frumosul castel se află în oraşul francez Concarneau.

 Prinţesa rusă  Zenaide Youssoupov  a construit castelul pentru soțul ei, contele de Chauveau din Concarneau. Prinţesa era foarte îndrăgită în regiune.

Keriolet este plin de simboluri care reprezintă istoria și tradiția din Bretania (un cuplu  breton, simboluri naționaliste bretone,  dar şi un urs în vârf, coroane, statui). În secolul 20,  Castelul  Keriolet a aparținut mai multor proprietari, printre care şi nepotul prințesei, Felix Yusupov. Castelul a fost restaurat. În prezent, Keriolet găzduiește câteva evenimente de muzică electronică. Renumitul DJ Laurent Garnier a fost acolo  pe 12 mai 2010 pentru o petrecere.

 

 

 

mai mult
Destinatii ⇣Franta

Ţinutul Beaujolais, oraşul Saint-Étienne şi Peştera Mas d’Azil

beaujolais-france

Franţa este o ţară frumoasă unde puteţi vizita cele trei locuri.

Ţinutul Beaujolais este una dintre zonele viticole din această ţară. Dealuri împădurite, case ale producătorilor de vinuri, castele sunt prezente în acest ţinut.

beaujolais-france

beaujolais2

Villefranche-sur-Saône se găseşte la 32 de kilometri de Lyon. Este principalul oraş al zonei. Acolo sunt vile în stil italian.

villefranche-france

Castelul  din Bagnols

Castelul din Bagnols a fost construit în secolul 15, dar are  părţi care datează  din 1221. Se află la sud-vest de Villefranche. Cetatea s-a degradat după Al Doilea Război Mondial. În 1987, soţia  filantropului  englez Paul Hamlyn a ajutat la restaurarea castelului, transformându-l în hotel de lux.

Castelul păstrează toate elementele  medievale, de la şanţul cu apă şi turnurile semeţe până la podul basculant care împiedica intrarea celor nepoftiţi.

castelulbagnols

Beaujeu, situat la nord de Villefranche, este un alt oraş viticol. Beaujeu a dat numele ţinutului. La Hospices de Beaujeu se ţineau licitaţiile de vin încă din secolul 12. Puteţi bea vin local în Piaţa Primăriei  (Place de l’Hotel de Ville) unde există un muzeu dedicat tradiţiilor locale. Les Sarmentelles este o sărbătoare care are loc în a  treia zi de joi din luna noiembrie. Veţi putea vedea un concurs de degustare de vin, parade cu torțe, procesiuni ale  confreriilor, banchete și baluri.

beaujeu-france

fetebeaujeu

sarmentelles

Juliénas  este un sat unde fiecare clădire arată precum o cramă de vinuri, inclusiv biserica.

Vineyards of Julienas, Beaujolais region, Rhone Alpes, France

Romanèche-Thorins

Este o comună din acelaşi ţinut.

Acolo există Parcul tematic dedicat  Viei și Vinului. Se numeşte Hameau Duboeuf. Se întinde pe aproximativ 30.000 de metri pătraţi.

Touroparc este Grădina Zoologică din Romanèche-Thorins. Este deschisă tot timpul anului. Se află la 30 de minute de Lyon. Descoperiţi  lumea animalelor sălbatice și admiraţi speciile din zona asiatică !

romanechethorins2

romanechethorins

Satul Fleurie

Acolo se găseşte Capela Sfintei Fecioare Maria. A fost construită în 1879.

Fleurie-en-Beaujolais Chapelle

Specialitatea locală este andouillettes au Fleurie, cârnaţi încreţiţi, prăjiţi în vin de Fleurie.

Comuna Villié-Morgon

Puteţi degusta vin în pivniţa unei vile de secol 18.

villie-morgon

În apropiere se află Castelul Pizay care are grădini topiare şi Castelul Corcelles în stil renascentist, al cărui pictor a fost Maurice Utrillo.

Castelul Pizay

chateaupizay

Château-de-Pizay2

Castelul Corcelles

Château_de_Corcelles

chateau-de-corcelles

Coasta Brouilly

Podgorii numeroase pot fi admirate acolo.

Cote+de+Brouilly-2

Castelul de la Chaize

Este un castel de secol 17.  A fost declarat monument istoric în 1972.  Deţine una dintre marile podgorii în proprietate privată din Franţa. Grădinile castelului sunt opera peisagistului  André Le Nôtre.  50% din vița- de- vie este mai veche de 50 de ani, datând chiar de 75 de ani. Solul de granit roz permite drenaj excelent.

chateaudelachaize

chateaudelachaize2

Oraşul  Saint-Étienne

Este un oraş în continuă schimbare, o combinaţie între artă şi industrie. Este singurul din Franţa desemnat de UNESCO ”Oraş al design-ului” din 2010.

În Saint-Étienne există instituţii importante precum:

Muzeul de Artă Modernă, Muzeul de Artă și Industrie, Muzeul Fotbalului  (”Musée des Verts”),  La Rotonde, centrul culturii științifice, tehnice și industriale, Planetariul.

saintetienne

saintetienne2

saintetienne3

Stadionul  Geoffroy Guichard
Supranumit  “Le Chaudron”, stadionul a fost construit în 1930. Acoperișul are panouri solare.

stadionstetienne

Muzeul de Artă şi Industrie

A fost renovat și extins de arhitectul Jean-Michel Wilmotte. Colecțiile muzeului acoperă acum 3 etaje  și ilustrează principalele industrii din Saint-Étienne: ciclism, arme și textile.

muzeulartaindustrie-stetienne

muzeustetienne

Muzeul de Artă Modernă din Saint-Étienne

muzeuartamoderna-franta

La Rotonde, centrul culturii științifice, tehnice și industriale

larotonde-stetienne

Peştera Mas d’Azil

Este monument istoric. Acolo au trăit oameni preistorici şi animale. Are un tunel larg, drumul trecând prin acesta.Este singura peșteră din Europa care poate fi traversată cu maşina. Este luminată. A fost construit un pod de acces deasupra râului Arize. Peştera principală nu este singura, ci sunt şi alte peşteri mai mici care au fost locuite de oamenii preistorici acum 20.000 de ani. Unelte şi pietre pictate din acele peşteri pot fi admirate de turişti. O capelă mică din peşteră datează din secolul III.

pesterafranta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mai mult
Destinatii ⇣Franta

Locuri şi clădiri frumoase din Franţa

cascadevis

Franţa este o ţară frumoasă unde există mai multe locuri şi clădiri deosebite.

Depresiunea circulară Navacellles  (Cirque de Navacelles)

Este un vechi traseu al unui râu. Sunt faleze, stânci.

Depresiunea se află în Patrimoniul Mondial UNESCO.

cirquedenavacelles

Cascada din Cheiurile Râului Vis

cascadevis

Cheiurile Râului Vis  (Les Gorges de la Vis)

Castelul Sériège

Această bijuterie arhitecturală construită în secolul al XIX-lea a fost restaurată de familia Andoque. Este de inspiraţie italiană. Faţada

este decorată, iar turnurile pătrate.

Acolo sunt evenimente personale și profesionale,  concerte, evenimente culturale.
Dispune de o sală  de recepţie  de 200 metri pătraţi și un parc. Castelul este înconjurat de un domeniu viticol  de  aproape 200 de hectare.

seriegecastle

Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel din Peninsula Maguelone

Este una dintre bijuteriile patrimoniului Languedoc. Această clădire își are originile în secolul al VI-lea,  când a fost creat un episcopat.

Este un monument istoric în stil romanic. A fost conceput ca fortăreaţă. Acoperişul din piatră este uşor înclinat.

Între ocupația musulmană, distrugere și reconstrucție, catedrala a trăit în ritmul evenimentelor istorice au conturat identitatea sa. A atins apogeul în secolele XII-XIII.

A fost construită pe locul unei foste catedrale vizigote transformate într-o moschee de sarazini și apoi distruse de Charles Martel.

În fiecare an,  în luna iunie,  în catedrală are loc un  festival de muzică clasică.

Catedrala se află în inima unei zone cu  verdeaţă, între mare și lagună. Este  înconjurată de viţă-de-vie.

cathedralmaguelone

maguelonecathedral

Lacul Salagou şi colinele roşii ruffes

Într-un cadru destul de neașteptat în sudul Franței, Languedoc oferă turiştilor un peisaj deosebit.

O  combinație de fenomene geologice a creat o gamă surprinzătoare de culori, texturi si forme contrastante. Creat în 1960,  lacul Salagou este locul ideal pentru o varietate de activități de petrecere a timpului liber, plimbări în familie sau pur și simplu pentru a vă bucura de soare. Culoarea roșie a  colinelor numite ”ruffes”  (sedimente argiloase bogate în oxid de fier) este în contrast cu negrul bazaltului  (de origine vulcanică) și se îmbină armonios cu nuanțele albastre ale cerului si ale apei.

Lacul  artificial  Salagou a fost creat pentru a permite irigarea culturilor din jur. Lacul are o  lungime de 7 km şi o suprafaţă de 750 de hectare.
Puteţi practica navigaţia, drumeţiile, ciclismul.

Terenul din jurul Salagou este celebru pentru măsline,  miere și viile sale.

lac-du-salagou-herault-le-languedoc

salagou

salagou2

Lacul Annecy

Este al doilea lac din Franţa ca mărime. Napoleon al III-lea l-a făcut celebru.

Lângă acest lac se află Imperial Palace, hotel de 4 stele. A fost inaugurat în 1913. Edith Piaf, Churchill şi Charlie Chaplin au fost cazaţi la acel hotel.

annecylake

imperialpalace

imperial-palace-annecy-interiors-6

Fostele terme Palais Lumière din staţiunea Evian-les-Bains

Este o clădire formată din dom, cărămidă galbenă şi piatră albă. În prezent adăposteşte un spaţiu expoziţional şi un centru de congrese.

palaislumiere2

France, Evian les Bains. Palais Lumière.

mai mult
Destinatii ⇣Franta

Franţa-construcţii şi peisaje frumoase

dordogne

În Franţa există clădiri şi locuri deosebite. Iată câteva:

Viaductul  Garabit se află la 90 de metri deasupra apei. A fost construit de Gustave Eiffel.

Garabit Viaduct

garabitviaduct

Râul Dordogne- a fost declarat de UNESCO Rezervaţie a Biosferei

dordogne

dordogne-river

Castelul Marqueyssac din satul Vézac, departamentul Dordogne

Castelul datează din secolul 17. Acoperişul din piatră cântăreşte peste 300 de tone. Castelul are nişte grădini superbe de inspiraţie italiană renascentistă. Acolo sunt merişori centenari.

marqueyssac

marqueyssac-2

Biserica Sfânta Maria din Souillac

Este o biserică din secolul 12  și un exemplu de arhitectură în stil roman. A existat o mănăstire acolo în secolul 10,  iar  în secolul 12 o biserică.  O mare parte din  biserică a fost distrusă în secolul 16,  în primul rând în timpul războaielor religioase și mai târziu de un incendiu,  dar ceea ce a rămas  este  impresionant.
Există unele sculpturi deosebite,  mai ales în jurul ușii de la intrare și statuia lui Isaia,  una dintre cele mai mari sculpturi din Evul Mediu.  Alte sculpturi reprezintă povestea călugărului Teofil.

souillac-biserica

Viţa de vie din Valea Dromului

Via se află la 700 de metri altitudine, fiind una dintre cele mai înalte din Franţa. Acolo se produce vinul alb spumant Clairette de Die.

vie-diois

Castelul Grignan din oraşul cu acelaşi nume

Datează din secolul 12. În secolul 13,  familia Adhémar l-a transformat în cetate. Faţada acestui castel este tipică Renaşterii Franceze.

facade-chateau-grignan

Rezervaţia Naturală Ramières

Suprafaţa sa este de 346 de hectare şi se întinde pe 10 km de-a lungul râului Drôme. Sunt cursuri de apă împletite, cu o lungime rară

pentru Alpii Occidentali  (108 km),  fără baraje. În ceea ce priveşte fauna, sunt 46 specii de libelule, mai mult de 200 de fluturi, amfibieni, reptile, vidra şi castorul european, 200 de păsări.

Flora cuprinde 680 de specii de plante,  peste 100 de specii de arbori și arbuști,  12 orhidee și  15 plante acvatice  (Potamogeton colorat).

ramieres

ramieres2

Turnul medieval din oraşul Crest

Este cel mai înalt donjon din Franţa. Are 52 de metri. A fost închisoare pentru hughenoţi.

crest-donjon2

crest-donjon

Clădirea Băilor Termale din oraşul Mont-Dore

Mont-Dore este recunoscut pentru izvoarele sale calde. Oraşul se află la 1050 de metri altitudine.

Clădirea Băilor Termale  este opera arhitectului Charles Ledru. Construită între 1817 și 1823 chiar pe locul unor băi romane,  stilul acestei clădiri este neo-bizantin. Este monument istoric.  În interior sunt picturi şi mozaicuri policrome,  unele datând din secolul 19. Există  Sala Paşilor Pierduţi unde oamenii se relaxau.
Sunt tratate afecţiunile respiratorii şi problemele legate de reumatism.

Se face rezervare la tururile ghidate pentru grupuri !

În Mont-Dore este şi funicular. Parcurge un metru pe secundă.

thermes-du-mont-dore

thermes-montdore

????????????????????????????????????

montdore-thermes

Capela Notre Dame de la Consolation din satul Pierrelongue

A fost ridicată de părintele Joseph Pascaly. A fost construită pe o stâncă. Lucrările au început în 1896. Construcţia a durat 10 ani. Capela a rezistat cutemurului din 1950.

pierrelongue-chapelle

 

 

 

 

 

mai mult
Destinatii ⇣FrantaItalia

Locuri interesante din Franţa şi Italia

chambordcastle

Franţa şi Italia sunt două ţări unde peisajele sunt superbe. Vom prezenta turiştilor  câteva locuri interesante.

Calanques de Piana  (Canionul Piana) din Franţa

Se află la Piana, între Ajaccio şi Calvi.

Stâncile poartă diferite denumiri precum ”Cetatea” sau “Udia” (”Gaură”).

Corsica - Calanche de Piana

 

 

 

Calanche de Piana

San Felice Circeo din provincia Latina din Italia

Ca obiective turistice sunt portul, farul, Grota Caprelor, Parco di Vigna la Corte (parc).

Sanfelicecirceo

sanfelicecirceo2

parco di vigna la corte

Castelul Chambord din Franţa

Se află la Chambord, la 15 km de Blois. Este un castel medieval impunător. A fost al regelui Francisc I al Franţei. Elementul central al castelului este reprezentat de scara dublă în spirală. Se  urcă şi se coboară fără a-l întâlni pe celălalt de pe scară. Are 440 de încăperi.

Sunt multe acoperişuri şi influenţa este italiană.

Acolo este şi Domeniul Naţional Chambord de aproape 5.500 de hectare. Este cel mai mare domeniu închis din Europa. Sunt căprioare, mistreţi, fazani, mufloni de Corsica.

chambordcastle

Parcul este fostul domeniu regal de vânătoare.

parc-chambord

Parcul Naţional Abruzzo din Italia

A fost înfiinţat în 1923 pentru a proteja natura şi speciile de animale pe cale de dispariţie. Se întinde pe 50.000 de hectare. Este situat în regiunile Abruzzo, Lazio şi Molise.

parcabruzzo

lago-di-scanno

Capul Roccapina din Franţa

Se află între oraşele Sartene şi Bonifacio. Este o sculptură naturală în formă de leu.

capulroccapina+franta

Arhipelagul Magdalena din Italia

Este un arhipelag spectaculos din regiunea Sardinia. Sunt 62 de insule şi insuliţe. Sunt 180 de kilometri de coastă.

arhipelagulmagdalena

Podul-canal Briare situat pe teritoriul comunelor Briare şi Saint-Firmin-sur-Loire din Franţa

Este unul dintre cele mai vechi canale din Franţa. Datează din 1896. Are o lungime de 662 de metri.

podulbriare

 

 

 

 

mai mult
Destinatii ⇣Franta

Locuri deosebite de vizitat în Franţa

Le côté sauvage de Ile d’Yeu

Franţa are multe locuri frumoase pe care turiştii nu le cunosc.

Île d’Yeu  este o insulă din departamentul  Vendee. Se află în vestul Franţei. Are 23 de kilometri pătraţi. Port-Joinville este principalul oraş al insulei. Pe Île d’Yeu sunt şi dune, păduri de pini. Portul La Meule este celebru. Era escală pentru navele comerciale ale englezilor, spaniolilor şi olandezilor. Emblema insulei este Vechiul Castel care reprezenta libertatea locuitorilor ei. Poterna este ieşirea din castel în caz de pericol (galerie pe care Vechiul Castel o are). Insula a fost ocupată mult timp de englezi. Sapniolii, protestanţii şi olandezii au fost alţi invadatori. Coasta sălbatică a insulei este protejată din 1995.

Le meilleur moyen de visiter l'île d'Yeu, c'est de louer un vélo et de partir sur un sentier. http://www.visoterra.com

chateauiledyeu Vechiul Castel

port-de-la-MeulePortul La Meule

Insula Noirmoutier este o frumoasă insulă din acelaşi departament Vendee. Passage du Gois este un drum care leagă insula de continent. Plajele renumite de acolo sunt: Plage des Dames,  l’Anse Rouge şi Plage Saint-Pierre. Castelul de pe Noirmoutier este din secolul 12 şi apăra locuitorii de invaziile străine. Identitatea insulei este dată de cabinele de plajă. O cabină de plajă are inimioare, scară precum la un castel, altă cabină are banchetă rabatabilă. Un alt lucru important este reprezentat de salinele marine care au fost fasonate de călugări.

noirmoutier1

plage-des-dames-no_2924279a-largePlage des Dames

castelnoirmoutierCastelul

cabuneplajanoirmoutierCabinele de plajă

noirmoutier3

salinenoirmoutierSalinele marine

Les Sables d’Olonne este o staţiune balneară frumoasă. Acolo puteţi vedea Biserica renascentistă  Notre-Dame-de-Bon-Port (1646). Fosta Abaţie Sainte Croix găzduiește un muzeu de artă contemporană. În această staţiune se găseşte Muzeul Scoicilor. Sunt expuse scoici  din întreaga lume. Este o colecţie unică în Europa datorită bogăției, diversităţii  și numărului de specii prezentate publicului.
La muzeu puteţi admira şi corali, arici de mare, bureţi, stele de mare. Vila Mirasol din Les Sables d’Olonne a fost declarată monument istoric. Are 3 etaje, motive florale, baluştri, coloane, balcoane de fier forjat.

sablesdolonne

museumsablesolonneMuzeul de Artă Contemporană

muzeulscoicilorsablesMuzeul Scoicilor

bisericasablesdolonneBiserica   Notre-Dame-de-Bon-Port

vilamirasolVila Mirasol

Pointe d’Arcay este ”o limbă de nisip”. Se află în departamentul Vendee.  A luat naştere în secolul 17. Sunt o serie de straturi care se curbează. În lume există 30 de asemenea ”limbi de nisip”.

pointedarcay

Rezervaţia Naturală Belle Henriette

Este un patrimoniu natural remarcabil.

Situată în comunele  La Tranche- sur- Mer și La Faute- sur -Mer, acoperă aproape 340 de hectare aflate  în principal pe domeniul maritim. Rezervaţia se găseşte între pădure şi plajă. Acolo poate fi întâlnită o pasăre, prundăraşul de sărătură, specie rară. Vine din Islanda.

reserves_naturelle_belle_henriette

prundarasdesaraturaPrundăraşul de sărătură

reservebellehenriette

În  satul Thiré, în partea de sud a departamentului Vendée, există o altă bijuterie. Este vorba despre grădinile dirijorului franco-american William Christie. Grădinile sale sunt adevărate sculpturi vegetale. Sunt de inspiraţie franceză şi italiană. Există şi un teatru creat din verdeaţă. În august, la reşedinţa lui  are loc  un festival de muzică barocă.

img-home1

img-home6

img-home8

 

 

 

 

 

 

mai mult
Destinatii ⇣Franta

Locuri deosebite din Franţa

serre-poncon2

Franţa are şi locuri pe care turiştii nu le cunosc şi care merită a fi vizitate.
Lacul Serre-Poncon este cel mai mare lac artificial din Europa. Se află în sudul Alpilor francezi , la limita departamentelor Hautes-Alpes şi Alpes-de-Haute-Provence. Are o adâncime de 90 de metri.

serre-poncon

serre-poncon2

Pădurea Boscodon este una dintre puţinele păduri din departamentul Hautes-Alpes care n-au suferit defrişări totale de-a lungul istoriei. Făcând parte şi din domeniul Mănăstirii Boscodon, aceasta a scăpat atunci când zonele de păşunat au fost extinse, dar şi în urma exploatării lemnului pentru construcţiile navale sau pentru încălzire în secolele 18 şi 19. S-a păstrat bine aspectul iniţial al pădurii. Este ceea ce îi oferă bogăţia ecologică. Sunt numeroşi copaci care au mai mult de 400 de ani: brazi, molizi, larice. Este o pădure celebră pentru orhideele rare cum ar fi papucul-doamnei. Această orhidee seamănă cu un pantof.

foret-boscodon-15729_w600

foret-boscodon-15731_w600

papucul-doamnei

Romans-sur-Isere este un oraş aflat la 18 km de oraşul Valence din departamentul Drome. În trecut a fost capitala pantofilor de lux. Acolo se găseşte Muzeul Internaţional al Pantofului, găzduit de o fostă mănăstire de secol 17. În depozitul acestui muzeu sunt nişte obiecte valoroase: pantofii Caterinei de Medici, o cizmă mongolă din secolul 19 din piele de rechin pe catifea, dar şi alte lucruri. În muzeu puteţi admira o colecţie impresionantă de pantofi.

musee-international-de-la-chaussure

Uzes este un oraş din departamentul Gard, în sudul Franţei. Turnul Fenestrelle de acolo este unic. A fost distrus parţial în secolul 12 şi reconstruit în secolul 16. Este construit în stilul medieval al turnurilor lombarde din Italia, un exemplu unic în Franţa de turn rotund.

uzes

fenestrelletower

Regiunea Dombes se găseşte la 20 km de Lyon. Este prima zonă piscicolă cu apă dulce din Franţa. Acolo există crapul koi (peşte).

dombes

Mănăstirea Notre-Dame des Dombes fondată în 1863

notredame-dombes

Acum 12.000 de ani, în sud-vestul Munţilor Vosges, gheţarii au modelat un peisaj unic: Regiunea cu O Mie de Iazuri  (Le Plateau des 1000 Etangs).  Este o zonă care are mai mult de 220 de kilometri pătraţi,  situată în departamentul Haute-Saone. Este un teritoriu unic, important pentru reproducerea păsărilor migratoare. Sunt şi plante acvatice, sursă de hrană pentru păsări. Dintre speciile de păsări amintim barza albă, raţe care au capul castaniu, chirighiţa care vine din sudul Saharei.

1000etangs2

1000etangs

 

????????????????????????????????????

Acestea sunt doar câteva dintre locurile frumoase din Franţa.

 

 

 

 

 

 

 

 

mai mult
Destinatii ⇣Franta

Locuri frumoase din Franţa

ferrette3

Satul Tourtour se află în sud-estul Franţei, în departamentul Var, regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur. Este supranumit ’’satul din cer’’, căci poate fi văzut de pe deal. Este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Franţa.
Obiective turistice:
Strada Contadou- în trecut, pe acea stradă treceau oile (transhumanţă);
Moara de ulei (ulei de măsline)- este încă în funcţiune;
Biserica Saint-Denis (sau Saint-Domnin) este un monument roman din secolul 11. Înăuntru se găseşte un bust din lemn de măslin al Sfântului Denis. Cele 3 clopote din bronz sunt clasate drept monumente istorice. Pe fiecare dintre ele există gravat ceva, de exemplu numele preoţilor care le-au binecuvântat, ale personalităţilor locale prezente în acea zi, dar şi scurte rugăciuni.

6267_758_Vue-ensemble-Tourtour

tourtour

tourtourstdenis2Biserica Saint-Denis

tourtourstdenis3

Comuna Ferrette este situată în sudul departamentului Haut-Rhin, regiunea Alsacia. Particularitatea acestei comune este următoarea: casele au ferestre triple, clădirile fiind lipite unele de altele.
Vara, la Ferrette, are loc cel mai mare festival medieval din regiune.
Crapul prăjit este specialitatea din Ferrette.
Obiective turistice:
Castelul din 1105 din această comună este unul dintre cei mai vechi din Alsacia.
Peştera Piticilor
Biserica Saint-Bernard de Menthon a fost atestată din 1144. Turnul-clopotniţă din secolul 12 a fost construită pe locul unui turn roman. Naosul din secolul 14 a fost înlocuit în 1913. Această biserică este singura biserică din Alsacia aflată sub patronajul fondatorului celebrelor Aziluri din Alpi: Saint-Bernard de Menthon.

ferrette1

ferrette2

ferrette3

ferrette-egliseBiserica Saint-Bernard de Menthon

Satul Castelnou se află în departamentul Pirineii Orientali. Pirineii Orientali reprezintă unul dintre departamentele Franței din regiunea Languedoc- Roussillon, ocupând partea cea mai sudică a acesteia până la granița cu Spania. Castelnou se găseşte la aproximativ 20 de kmilometri de oraşul Perpignan. Satul datează din secolul 10. Este dominat de castelul său. Pe un deal din apropierea castelului există un turn de veghe numit Turnul Castelnou. Acest turn a servit drept turn de observaţie, dar şi de apărare a satului.
Înainte de a ajunge în sat puteţi admira o frumoasă biserică. Evocă puţin Spania prin clopotniţa ornată. Biserica Santa Maria del Mercadal a fost construită în secolul 12.
În sat se intră printr-o poartă mare din piatră, din secolul 14. Poarta a făcut parte din fortificaţiile care au fost ridicate în jurul satului la acel moment.

La case există o particularitate: pe faţade este un cuptor de pâine.
Cargolada (melci pe grătar) este specialitatea din Castelnou.

castelnou

 

 

castelnou-cuptorpaineFaţadele caselor cu un cuptor de pâine

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

turncastelnouTurnul Castelnou

mai mult
1 2 3
Page 1 of 3