close

Australia

AustraliaDestinatii ⇣

Australia, o ţară deosebită de vizitat !

melbourne

Este singurul stat din lume care se întinde pe un continent întreg. Primii marinari europeni au sosit acolo în jurul anului 1606. Din 1606 până în 1770, 54 de nave europene au acostat pe acel pământ.
Exploratorul James Cook a ajuns în regiunea de coastă în 1770, pretinzând că teriroriul este al Coroanei Engleze. Cook a revendicat estul Australiei din ordinul regelui George al III-lea al Angliei, pe 22 august 1770, numindu-l ’’New South Wales’’.
Ca suprafaţă teritorială, Australia se află pe locul 6 în lume. Se învecinează cu Indonezia, Timorul de Est, Insulele Solomon şi Noua Zeelandă. Relieful este diversificat. Este zonă de litoral, zone de câmpie şi podiş, zone de deşert, dar şi Marea Barieră de Corali.

melbourne

Melbourne este un oraş în continuă mişcare. Este o metropolă deschisă noului. Înseamnă cultură, modă, sport. Acolo au loc Turneul de Tenis Australian Open (în ianuarie), Marele Premiu de Formula 1 şi Melbourne Film Festival.
Obiective turistice:
Grădina Botanică Regală
Sunt peste 10.000 de specii şi peste 50.000 de plante individuale. Grădina cuprinde Lacul Ornamental, Pădurea Tropicală Australiană, Grădina de Conservare a Apei şi Ierbarul Naţional Victoria.
Este una dintre cele mai frumoase din lume.

gradinamelbourne2

gradinamelbourne1

gradinamelbourne3

gradinamelbourne4

royal-botanic-garden-melbourne

botanicgarden-melbourne
National Gallery of Victoria (Galeria Națională Victoria) găzduiește peste 200.000 de opere de artă australiană şi internaţională.
Piaţa Regina Victoria (piaţă alimentară)- un spaţiu colorat, mare, unde veţi găsi ce vă doriţi.

Queen-Victoria-MarketPiaţa Regina Victoria
La Melbourne se găseşte cel mai mare cazino din Australia şi unul dintre cele mai mari din lume, Crown Entertainment Complex, unde sunt multe baruri , restaurante, dar şi magazine.

crowncasino

Sydney, ‘’Oraşul de Smarald’’
A fost numit “Oraşul de Smarald” după o metaforă folosită de un personaj în piesa de teatru “The Emerald City” scrisă de David Williamson în 1987. Personajul se referă la oraşul Sydney. În acea piesă, oamenii mergeau la Sydney pentru a-şi îndeplini visurile, dar ulterior erau iluzii spulberate.
Sydney este cel mai vechi şi cel mai mare oraş din Australia.
Obiective turistice:
Opera din Sydney-cea mai cunoscută clădire a secolului 20 are o formă inovatoare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

THE SYDNEY OPERA HOUSE -  2010 - Sydney, Australia  - Photograph by: JACK ATLEY / www.jackatley.com -  for The Sydney Opera House - PICTURE MUST NOT BE SOLD FOR ANY COMMERCIAL SALE WITHOUT EXPRESS WRITTEN PERMISSION BY JACK ATLEY - www.jackatley.com

 

Turnul Sydney– se află în centrul oraşului. Are o înălţime de 305 metri. Este cea mai înaltă clădire din Sydney. Este deschis publicului. Turnul a fost proiectat la iniţiativa arhitectului Donald Crone. Construcţia a început în 1975. Lifturile turnului urcă până în vârf în 40 de secunde.

sydneytower
Marele pod Harbour Bridge are o structură remarcabilă, având înălţimea de 134 de metri. A fost inaugurat pe 19 martie 1932.

harbourbridge
Cel mai vechi muzeu din Australia este Muzeul Australiei din Sydney (în trecut se numea Muzeul Colonial ). Se află pe College Street. Veţi putea admira colecţii de vertebrate şi nevertebrate, domeniile fiind următoarele : zoologie, mineralogie, antropologie, paleontologie. Muzeul este renumit pe plan internaţional în domeniile antropologiei şi istoriei naturale.

muzeuarta-sydney

Insula Tasmania este un alt loc frumos. Clima este mai rece faţă de restul continentului, dar peisajele sunt impresionante.

tasmania
Oraşul Devonport, Tasmania
Obiective turistice:
La 10 km de Devonport se găseşte Tasmanian Arboretum, o Grădină Botanică unde sunt copaci din cele mai vechi timpuri. Sunt şi păsări.

tasmanainaarboretum1

tasmanianarboretum2
Galeria Regională Devonport – predomină colecţiile de secol 20 de artă plastică şi decorativă, punându-se accent pe creaţiile artiştilor tasmanieni.
Don River Railway– unicul Muzeu al Căilor Ferate din Tasmania deţine cea mai mare colecţie de locomotive cu aburi şi vagoane de călători.

muzeutrenuri-australia
Oraşul Launceston din Tasmania a fost înfiinţat în 1806. Acolo sunt case Victoriene din lemn. O clădire remarcabilă este şi Primăria. Puteţi vizita una dintre cele mai frumoase galerii regionale din Australia, Muzeul Regina Victoria.

muzeulreginavictoria-australia

launceston-primariaPrimăria
Formațiuni geologice naturale precum Arcul Tasman; Devil’s Kitchen; Pavaj precum un mozaic se află în Parcul Naţional Tasman. Din oraşul Hobart se ajunge în acest parc într-o oră şi jumătate de mers cu maşina.

id817-p-TasmanArch-lArcul Tasman

devils_kitchen_carparkDevil’s Kitchen

tessellated-pavement-australia

 

tessellated-pavement-6[2]

Pavajul  este precum un mozaic. Rocile s-au fracturat în blocuri poligonale precum un mozaic.
Parcul Naţional Cradle Mountain este pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Acolo se găseşte frumosul Lac Saint Clair. Există două intrări: în nord, prin Valea Cradlez, iar a doua, la sud, în apropierea Lacului Saint Clair. Numele parcului aduce un omagiu Muntelui Cradle, un munte de 1545 de metri din nord și Lacului Saint Clair din sud, cel mai adânc din Australia cu cei 167 de metri. Parcul este ideal pentru cei cărora le plac excursiile. Puteţi practica alpinism, caiac, puteţi pescui păstrăv, puteţi zbura cu avionul şi elicopterul, puteţi campa în inima naturii sălbatice.

Cradle-Mountain-Lake1

 

 

mai mult
AustraliaDestinatii ⇣Oceania

Tazmania – un loc prea putin cunoscut

59 – sCI8T8j

Ati auzit de Tazmania? E unul dintre cele mai mici state Commonwealth australiene. Numele sau provine de la numele exploratorului care a descoperit aceasta insula, Abel Janszoon Tasman, undeva in luna noiembrie a anului 1642. Incepand cu 1901, este un stat cu capitala la HOBART, cu o populatie totala de 512,000 de locuitori si cu o suprafata de 90700 kilometri patrati, dintre care doar 70,000 de kilometri patrati sunt terestri.

Ce e interesant e ca in zona, anotimpurile sunt date pese cap, in adevaratul sens al cuvantului: vara tine din decembrie pana in februarie, in timp ce toamna tine din martie si pana in pai. Oricum, temperatura e placuta si cu mult peste 0 grade in tot timpul anului, cu o medie anuala de 16-17 grade.

Daca vizitati Tazmania, unul dintre lucrurile cele mai bune pe care le puteti face ar fi sa asistati la meciurile de cricket sau de fotbal australian. Tazmanienii au o adevarata cultura cu privire la aceste doua sporturi, precum si pentru tenis si fotbal, cu mentiunea ca primele doua sunt de departe cele mai populare.
01 - w1Aq3AB 02 - 0L309iI 03 - Mn5pqq2 04 - JA527C9 05 - g4qTWJv 06 - ESG447v 07 - WXdhfhn 08 - ryXIO09 09 - Q4HXHGU 10 - nrSomoe 11 - C4WMLIU 12 - 2UJP3QQ 13 - vhjzvrk 14 - 9hSuREz 15 - d1d57UQ 16 - Lguf38D 17 - 768D9jc 18 - xtunnQB 19 - KELXq5o 20 - MRISRR3 21 - Pg0J1zN 22 - cARZEN1 23 - NDSwb8m 24 - hfB31rz 25 - SQmEAU9 26 - 9jMY2KH 27 - 1c1zHeu 28 - rNVItvp 29 - wuv9BTD 30 - uS0oChI 31 - MLCbzAv 32 - XVmDHSI 33 - g3O80CJ 34 - tJDEAQ7 35 - ulBnv7M 36 - SImscoS 37 - clvrcP0 38 - 0dalevm 39 - G4EcZ5W 40 - ZRTNIL7 41 - AVBnt8D 42 - tmtY1vL 43 - AX0iyUj 44 - kbL5MZE 45 - JQtyAea 46 - 2npBQCR 47 - ZmfqdtT 48 - SsIQVK5 49 - IQCoorw 50 - BsYwGun 51 - OnpCIjj 52 - oWrD2Je 53 - dYj8YSk 54 - IllwHMK 55 - lT4MATt 56 - XVtmt47 57 - litX8TY 58 - nricoBl 59 - sCI8T8j 60 - 9oChNJ1
Mai sus am atasat o colectie speciala de poze, nu pentru a discuta despre fiecare obiectiv turistic in parte, ci despre a va face o imagine de ansamblu despre ce inseamna viata insulara. Dupa cum vedeti, relieful e variat, iar posibilitatile de distractie sunt multiple, printre ele aflandu-se si ski, raliuri de masini, excursii pe muntii locali, precum si vizite in parcurile Southwest National Park si Jerusalem Walls National Park. Personal, va recomand si Tasmanian National Park, casa renumitilor diavoli tazmanieni, chiar daca accesul e restrictionat in zona.

mai mult
AustraliaDestinatii ⇣Oceania

Sydney cel mai mare si frumos oras al Australiei !

sydney

Sydney este unul din cele mai exibitioniste orase ale Australiei. Un loc in care decorurile urbane se joaca si creeaza imagini unice si stralucitoare. Este un oras care reuseste sa fie mereu o gazda a sporturilor de orice gen. Este un oras aflat pe marginea marii, ceea ce inseamna ca are niste plaje superbe. Este un oras ce imbina o serie de activitati si reuseste sa multumeasca orice tip de turist. Ca mai toate orasele Australiei, si Sydney beneficiaza de foarte multa verdeata. Este o placere sa te plimbi la pasi si sa te bucuri de natura inconjuratoare in mijlocul unei metropole.

mai mult
AustraliaDestinatii ⇣Oceania

Astazi Australia ne indeamna sa ii aflam misterele !

no thumb

Australia este o tara ce mereu va avea ceva de spus. Are o istorie ce inca se scrie. Aici totul este vechi si nou in acelasi timp. O regiune a Terrei care parca intinereste pe zi ce trece si devine din ce in ce mai frumoasa. Este un loc parca mereu viu, nu o sa va dea niciodata senzatia ca natura adoarme. Nu stiu cum sa va descriu energia pe care orasele si locuitorii de aici reusesc sa o transmita turistilor. Este locul in care veti avea ocazia sa practicati orice sport va doriti si sa incercati cele mai imposibile feluri de mancare. Daca ajungeti in Australia nu trebuie sa ratati sa mancati carne de cangur. 🙂

mistere-nestiute-australia (6)

Asa ca astazi am zis sa va fac o lista cu lucrurile pe care poate nu le stiati despre Australia, o tara-continent:

1) Este a 6-a cea mai mare tara din lume ea avand o suprafata de 7,6 milioane de kilometri patrati
2) Este o tara extraordinar de verde, natura ocupand un procent de aproximativ 91% din intreaga sa suprafata.
3) Desi face parte din alt continent, aici exista orase cu un numar foarte mare de locuitori greci. Numarul lor este foarte aproape de cel al locuitorilor Atenei.

4) Foarte multe din speciile de animale si plante intalnite aici sunt unice in lume. Printre acestea putem aminti cangurul.

mistere-nestiute-australia (7)
5) Este tara in care se vorbesc peste 200 de limbi indigene si dialecte. Cele mai comune limbi vorbite sunt: italiana, engleza, greaca, cantoneza, araba, vietnameza si mandariana.
6) Desi este o tara foarte dezvoltata, ea are cel mai mare procent de migranti din lume. Peste 25% din australieni se nasc in alta tara.
7) Australia a fost a doua tara din lume care a oferit femeilor drept de vot. Acest eveniment deosebit de important a avut loc in anul 1902.

mistere-nestiute-australia (5)
8) Are cea mai mare rata de jucatori de noroc din lume. Studiile sustin ca 80% dintre adulti sunt impatimiti ai acestei „ocupatii”
10) Puteti cumpara carne de cangur chiar din supermarket-uri. Nu exista meniu de restaurant care sa nu contina specialitati cu aceasta carne. Se spune ca este foarte buna la gust si ca este foarte slaba in grasime ( 1-2%)

F
11) Desi este o tara impatimita a sporturilor de orice fel, a ajuns sa fie in topul tarilor cu cei mai multi locuitori obezi.
12) Australia este singurul loc din lume unde inca se mai gaseste pestele pulmonar. Acesta este o fosila vie ce a aparut pentru prima data in urma cu 350 milioane ani.

D

mistere-nestiute-australia (1)

Si misterele Australiei pot continua. Va astept cu intrebari in rubrica de comentarii a acestui articol sau pe email !

mai mult