close

Uruguay este o tara localizata in partea sud – estica a continentului sud-american. Uruguayul a reusit sa imprumute cate ceva de la mai toate popoarele. Au ceva si din cultura popoarelor hispanice, anumite ritmuri folclorice cu caracter african. Si ceea ce ii reprezinta este dansul. Si daca vorbim de dans ne gandim la tangou, la ei muzica este o combinatie intre cea africana si europeana. Iar in momentul in care auziti sunetul este imposibil sa nu va prinda si sa nu incercati aceasta experienta cel putin o data. Astazi vom incerca sa patrundem putin in viata celor din Uruguay trecand in revista trasaturile ce ii individualizeaza de ceilalti:

uruguay (1)
1. Tangoul este una din cele mai reprezentative caracteristici. Au niste ritmuri incredibile, care de fiecare data ii indeamna pe turisti sa intre in magia dansului. Sa lase deoparte inhibitiile si sa inceapa sa danseze. Daca nu stiti pasii, stati fara griji. Localnicii se vor oferi sa va invete. La ei este o activitate nativa si au foarte mare rabdare pentru a ii invata pe ceilalti sa iubeasca tangoul.
uruguay (3)
2. Carnavalul – festivitatea aceasta este cea mai mare ca durata din intreaga lume. Dureaza toata luna lui februarie si cam jumatate din martie. Este un eveniment plin de culoare si veselie. In aceasta perioada strazile misuna de oameni pusi pe distractie. Daca ajungeti aici atunci veti simti ca lumea nu munceste, nu doarme si nu se odihneste. Veti fi cu prinsi de frenezia sarbatorii si veti incerca sa rezistati cat mai mult. Tot atunci veti putea sa descoperiti folclorul uruguayan in intregime: muzica, traditii, vesminte traditionale.

uruguay (2)
3. Folclorul uruguayan are mai multe parti, asa cum v-am zis la inceput, o combinatie intre mai multe culturi. Dar indiferent de melodie veti putea auzi mereu cum toate piesele sunt acompaniate de o chitara acustica. Cele mai reprezentative cantece sunt: Vidalita, Payada sau Pericon. Am descoperit ca si ei folosesc acordeonul pentru a imbogati muzica populara. Chiar au un festival anul, „Minas y Abril”, ce este dedicat in intregime muzicii populare uruguyene autentice.

uruguay (4)
4. Si daca am vorbit de miscare, mai trebuie sa si mancam la un moment dat. Astfel gastronomia este
si ea la fel de diversificata. La ei mancarea cea mai buna se gateste pe un „parilla”. Acesta este un gratar din fier ce reuseste sa concentreze sucurile din mancare si sa ii mentina aromele caracteristice. In general ei combina mai multe tipuri de carne pentru a le combina si aromele. Iar cand se consuma carne, cel mai recomandat este sa beti si un vin bun. Asa ca va recomandam sa incercati vinul Tannat. Este recunoscut pe plan international si pe departe unul din cele mai bune vinuri din lume.

uruguay (5)
Asa ca va indemn sa indrazniti si sa va planificati un concediul in Uruguay. Daca vreti sa stiti la multe, va astept intrebarile in rubrica de comentarii a articolului sau pe email !

Tags : uruguay