close

Observatorul Astronomic  “Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti a fost redeschis pe 26 noiembrie. Cu această ocazie a fost pregătită

expoziţia “Semne şi simboluri” care va putea fi vizitată între 26 noiembrie 2016 şi 28 mai 2017. Expoziţia are loc de miercuri până duminică între 10:00 şi 18:00 (ultimul vizitator  la 17:30).

Clădirea este de patrimoniu.

Există o zonă pentru copii şi adulti,  tematicile fiind variate. La parter este biblioteca Muzeului Municipiului Bucureşti. Va fi şi  o expoziţie dedicată astrologiei.

Planetariul şi telescopul computerizat reprezintă noutăţile acestui observator. La mansardă  vor fi conferinţele care au loc la Palatul Şuţu şi observaţii astronomice.

În curte  vor exista un infochioşc turistic, un magazin  de suvenire, dar şi o librărie de carte muzeală.

Timp de şase luni vor fi expoziţii temporare.

observatorulastronomic-bucuresti

Clădirea Observatorului Astronomic  a fost ridicată în primul deceniu al secolului trecut.  S-a dorit ca aspectul ei să facă referire la o corabie ancorată.  A fost inaugurată în toamna anului 1910 (a fost atestată documentar în paginile revistei “Orion”, prima revistă română de astronomie).

“Mi-am construit casa în formă de iaht, având o cupolă de observator, ca în acelasi timp când fac observaţii cu luneta să am senzaţia că plutesc şi pe mare”,  zicea  amiralul Vasile Urseanu.

Tags : astronomicobservatorredeschis