close
Destinatii ⇣Spania

Frumuseţea Cordobei şi Sevillei din sudul Spaniei

Regiunea Andaluzia este renumită pentru peisajele deosebite, dar şi pentru monumentele de acolo. Temperaturile din timpul anului sunt un alt motiv pentru a vizita sudul Spaniei.

Scurt istoric

Civilizaţia iberică  a cunoscut o perioadă înfloritoare în jurul anului 2.500 î.Hr., când triburile din Andaluzia au început prelucrarea bronzului topit. Acele triburi au ridicat cele mai vechi morminte megalitice din vestul  Europei.

Fiind numeroase minerale în zonă, fenicienii au fondat un oraş comercial în anul 1.100 î.Hr. unde este acum oraşul Cadiz. Grecii au fondat un avanpost lângă Malaga  în anul 636 î.Hr.

Primul oraş roman din Spania este Italica. A fost întemeiat în anul 206 î.Hr.

În anul 201 î.Hr., regiunea a fost cucerită de romani. Fiind bogată în produse locale,  Andaluzia a devenit unul dintre cele mai bogate avanposturi romane.

În anul 710 d.Hr., armatele musulmane din nordul Africii au invadat zona. Au avut nevoie de zece ani pentru a fi la putere.

Mauri au preluat de la romani numeroase aspecte: toleranţa religioasă, gândirea filosofică şi ştiinţifică, rafinamentul ingineresc şi cultural.

În secolul 10, Cordoba era cel mai bogat şi  cel mai mare oraş din Europa.

În 1492, Cristofor Columb descoperă în numele Spaniei  Lumea Nouă, adică America.

Între anii 1936 şi 1939 a izbucnit Războiul Civil din Spania odată cu lovitura de stat a generalului Franco pentru a suprima republica.

Pe 18 iulie 1936, Franco a cucerit Cadiz, Sevilla şi Granada.

Expoziţia Internaţională din 1992 de la Sevilla a marcat 500 de ani de când celebrul navigator Columb a descoperit America. Atunci au fost 42, 5 milioane de vizitatori în Andaluzia.

andaluzia
andaluzia2
malaga
andalusia_souvenir
cavallo-andaluso-bianco-sulla-spiaggia

În continuare vă vom prezenta  locuri deosebite din Andaluzia.

Oraşul Cordoba

Este un frumos oraş din sudul Spaniei. Marea Moschee la Mezquita este principalul obiectiv turistic. Este a treia moschee ca mărime din lume. Constructia  ei a început în 785 d.Hr. și a fost transformată în catedrală în 1236.

catedrala-mezquita-8
cordoba-mosque-exterior-240
Moorish style arches within the Mezquita in Cordoba, Spain

Un alt obiectiv din acest oraş  este unica Sinagogă medievală andaluză care datează din anul 1315. Se află în vechiul cartier evreiesc Juderia din perioada Imperiului Roman.

sinagoga_cordoba_t1400554.jpg_1306973099

Plaza del Potro din Cordoba

În această piaţetă se găseşte o frumoasă fântână din secolul 16.

plaza del potro 4

În Plaza del Potro se află Muzeul de Arte Frumoase. Este un fost spital de caritate din secolul 16, în prezent principalul muzeu de artă

din oraş. Acolo este o colecţie a pictorilor şi sculptorilor locali, dar şi a renumiţilor Goya, Ribera  şi Valdes Leal.

museumcordoba
museocordoba

Spectaculosul pod din Cordoba

Are fundaţii romane. A fost reconstruit de mauri. În mijlocul podului este statuia Arhanghelului Rafael  unde locuitorii depun flori, mulţumindu-i că în trecut a salvat oraşul de ciumă.

Puente-Romano-Cordoba

Sevilla

Este capitala Andaluziei. De origine feniciană,  este al patrulea oraş ca mărime din Spania.

Veţi vedea numeroase monumente, piețe, grădini,  viața de noapte fiind plină de viață. Ca obiective turistice amintim: Turnul Giralda, Catedrala, Real Alcázar –  palat fortificat  maur, capodoperă a arhitecturii Mudejar – şi Arhivele Indiilor declarate Patrimoniu Mondial de UNESCO în 1987.

catedrala_sevilla
Sevilla_hıstory_11
realalcazar-sevillaReal Alcazar

Arhivele Indiilor

Arhivele Indiilor este o instituţie care a fost fondată de regele Carlos al III-lea. Se dorea strângerea documentelor din coloniile spaniole din America şi Filipine. Acolo se găsesc şi însemnări ale lui Cristofor Columb şi Fernando  Magellan. Sunt peste 43.000 de volume în acel edificiu.

arhivele-indiilor-din-sevilia_lsho

Plaza de España din Sevilla

Plaza de España este o piaţă care  a fost  construită  pentru Expoziţia Ibero-Americană din 1929. Este reprezentată pe numeroase  cărți poștale. Se află în  cel mai mare parc din Sevilla: Parque de María Luisa. Are forma unui semicerc. Are 170 de metri în diametru. În mijloc este o fântână.

Acolo sunt clădiri elegante. Pe pereţi sunt  ornamente din ceramică reprezentând cele 48 de provincii spaniole, în ordine alfabetică.

Plaza de España a  fost fundalul multor filme istorice, cum ar fi ,,Lawrence al Arabiei” şi  ,,Star Wars Episodul II – Atacul Clonelor”.

plazadeespana-sevilla
parque-maria-luisa
parque_maria_luisa_sevilla2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : peisajespaniasud