close

Belgrad este unul dintre cele mai vechi orase europene, cu un bogat patrimoniu cultural, istorie lunga si numeroase evenimente de divertisment pe tot parcursul anului pentru a satisface diferite tipuri de calatori.

Belgrad mai este renumit si pentru viata activa de noapte si pentru asta atrage anul mii de turisti straini, in general din Europa.  In acelasi timp este un loc foarte frumos cu natura plina de viata si oameni ospitalieri. Este oras intr-o continua si rapida schimbare, ceea ce va garanteaza ca de fiecare data cand il veti vizita va fi ceva nou, ceva care sa va atraga aici.

belgrad2

Localizare:

Este situat la confluenta dintre cele 2 cai navigabile internationale formate din raul Sava si fluviul Dunaerea, unde Campia Panonica intalneste Balcanii. Belgrad este cel mai mare oras de pe teritoriul fostei Iugoslavii, al treilea de pe Dunare, dupa Budapesta si Viena si al patrulea din sud-estul Europei, dupa Istanbul, Atena si Bucuresti.

harta_belgrad.jpeg

Cum ajungeti:

Cel mai usor si mai ieftin mod de ajunge aici este cu masina personala sau cu autocarul. Nu este situat la o distanta foarte mare de Romania. Iar cei din partea vestica sunt si mai aproape; de exemplu de la Timisoara la Belgrad sunt doar 150 km. Puteti ajunge si cu avionul. Cea mai ieftina companie si cu zbor direct este Tarom. Celelalte au preturi mai mari sau efectueaza escale. Zborul direct il veti parcurge intr-o ora si 35 de minute.

belgrad9

Atractiile zonei:

Monumentul militar: a fost construit din piatra si caramida ca un turn de vizualizare a dealului Gardos din Zemun. Arhitectura sa arata stiluri diferite, cu elemente romantice predominante. Pozitia sa in partea de sus a dealului Gardos ofera, de asemenea, pentru vizitatori o  priveliste frumoasa si relaxanta peste centrul orasului.

belgrad3

Cladirea Adunarii Nationale care este situata in centrul orasului, in fata Parcului Pioneer. A fost construita in stil clasic cu elemente renascentiste, cu un interior bogat in decoruri realizate de artistii celebrii ai acelei perioade. Aceasta cladire impresionantaeste una dintre cele mai importante realizari ale arhitecturii recente din Serbia.

belgrad4

Casa de Flori si muzeele aferente acestui parc acoperit de dimensiuni mari sunt dedicate memoriei lui Josip Broz Tito. Ele ofera vizitatorilor o privire catre ceea ce inseamna viata si mostenirile culturale pe care le primeste in functie de regiunea in care s-a nascut.

belgrad5

Piata Republicii este un loc popular pentru tineri Belgradului de a se intalni inainte de a merge prin localuri sa se distreze. Ea reprezinta si un punct de orientare pentru oricare alt turist pentru ca este situata in centrul orasului. Toate drumurile pleaca si ajung aici. Este un loc cu cladiri istorice pline de insemnatate si cu o arhitectura impresionanta.

belgrad7

Cetatea Belgrad si Parcul Kalemegdan situat in aproprierea sa ofera vederi impresionante asupra Dunarii si a raului Sava. Ele reprezinta impreuna un monument cultural de o importanta exceptionala. Aici se desfasoara diferite evenimente sportive, culturale, petreceri pline de distractie si bucurie atat pentru localnici cat si pentru vizitatori.

belgrad6

belgrad8

Cand sa vizitati Belgrad:

Belgradul are un climat continental moderat, asta inseamna ca aici nu e niciodata extraodinat de cald cum se intampla la noi in zilele de vara. La ei vara temperatura medie e de 30 de grade.  In schimb pe timp de iarna este extraodinar de frig. Asa ca va recomandam sa mergeti sa vizitati acest oras mereu viu in orice anotimp al anului, exceptand pe cel de iarna. Astfel va puteti buca de toate frumusetile lui facand o plimbare linistita pe strazi.

belgrad1

V-am pregatit pachete turistice pentru a face un circuit al Serbiei in care este inclus si Belgradul:

www.click-travel.ro/ Circuite Serbia

Tags : belgrad