close
Destinatii ⇣EuropaGermania

Hamburg – unul din cele mai importante orase europene!

Ne place sa va rasfatam cu detalii si obiective turistice pe care trebuie neaparat sa le vedeti intr-un oras din lumea asta. Astazi va vom oferi cateva detalii despre Hamburg – Germania. El este un oras port, de altfel si cel mai mare din Germania. Pentru ca prin intermediul acestuia se fac nenumarate tranzactii, Hamburgul s-a dezvoltat extraodinar de mult si a devenit unul din cele mai importante orase ale Germaniei si Europei.

Este un oras in care distractia e la ea acasa. Nenumarate baruri si cluburi mereu pline si in care curg rauri de bere nemteasca. Daca aveti norocul sa mergeti in perioada festivalurilor puteti purta hainele traditionale germane. Unul din cele mai renumite festivaluri este Hafengeburts  si are loc in fiecare an la inceputul lunii mai. Acesta este organizat in port si este cel mai mare din lume de acest gen. Totodata la acest festival veti putea admira parada vaselor de toate dimensiunile si sa incercati mancarurile tradionale.

Trebuie sa mai stiti ca este un oras traversat de rauri si are cele mai multe poduri din Europa, chiar mai multe decat in Venetia ( orasul construit pe mare). In total orasul are aproximativ 2.500 de poduri.

sejur-hamburg-germania1

Hamburg Hafen

Localizare:

Hamburgul este situat in nordul Germaniei, la varsarea raurilor Alster si Bille in fluviul Elba.

harta-hamburg

Cum ajungeti la Hamburg:

Pentru a ajunge in Hamburg, la fel ca in toata Germania aveti trei variante:

1. cu avionul – preturile biletelor de avion sunt foarte acceptabile, chiar daca le achizitionati din scurt. In schimb trebuie sa stiti ca nu este zbor direct pana la Hamburg, veti avea cel putin o escala, in functie de compania aeriana cu care alegeti sa zburati.

2. masina personala – din Bucuresti aveti de parcurs 1980 km pe care ii veti face in aproximativ 20 de ore. Ruta cea mai optima pe care o puteti urma este: Bucuresti – Sibiu – Arad – Vama Nadlac -Budapesta – Bratislava – Brno – Praga -Dresden – Magdeburg – Hannover – Hamburg

3. cu autocarul – anual agentiile de turism organizeaza excursii care fac turul celor mai importante orase din Germania, printre care se numara si Hamburg. Pentru detaliile unei excursii de acest gen dati click aici: www.click-travel/ Circuit Germania

sejur-hamburg-germania

Ce trebuie sa vizitati daca ajungeti aici:

Muzeul Maritim -este un muzeu privat care gazduieste ce mai mare colectie de comori maritime gasite in intreaga lume. Aici veti putea admira nave scufundate, dar si barci militare folosite intimpul razboiaelor. Pe langa acestea veti avea ocazia sa vedeti mii de fotografii, carti vechi, accesorii maritime si uniforme militare din trecut.

muzeul-maritim-hamburg-germania

Muzeul Antropologic ( für Völkerkunde) –  este unul din cele mai mari muzee de acest gen din Europa. Colectiile sale detin un numar de aproximativ 700.000 de obiecte si documente care apartin popoarelor lumii. Acestea atesta si evidentiata istoria, arat si cultura acestora. O data ajunsi aici veti putea culege informatii despre toate popoarele trecute si prezente ale lumii din toate colturile. Sunt interesante artefactele din cele mai nebanuite strafunduri ale existentei umane.
muzeul-antropologic-hamburg-germania

Muzeul de Arta Kunsthalle Hamburger – este unul din cele mai mari si importante muzee de arta din Germania. Colectia sa permanenta le permite turistilor sa faca o incursiune in timp, o vizita prin sapte secole de istorie a artei, de la altarele medievale pana la arta contemporana. Cu siguranta este locul ideal pentru toti iubitorii de frumos si pasionatii de arta si cultura.

muzeu-arta-hamburg-germania

Biserica Sfantul Petru – a fost denumita dupa martirul si apostolul Petru. Este localizata aproape de centrul orasului si pentru locuitori este un fel de cheie catre rai. Ea are un turn foarte inalt care se presupune ca face legatura cu divinitatea. Este o constructie in stil gotic cu picturi interioare incredibile. De altfel totul inauntru este grandios, cu coloane inalte si frumos decorate.

Rathaus Hamburg

Cand sa vizitati Hamburgul:

Pentru a va bucura de vremea frumoasa si plimbari pe strazi, va recomandam sa mergeti in perioada primaverii si a verii. Temperaturile sunt foarte placute. In schimb iarna este foarte frig si nu veti putea vedea prea multe. Iar daca ajungeti aici trebuie sa mergeti in districtul luminilor, cea mai viu colorata parte a Hamburgului. In aceasta zona totul este extraordinat de activ si gata sa va oferte o experienta de neuitat.

sejur-hamburg-germania3

sejur-hamburg-germania4

Dockland

Tags : hamburg