close
Italia

Hoteluri romantice in Italia rurala

La mare cautare au inceput sa fie sejururile in hoteluri romantice in Europa, cu atat mai mult cu cat ele se afla in interiorul unor localitati incarcate de cultura, poate chiar in castele care sa duca cu gandul la vietile printilor si ale printeselor.

Pentru astazi v-am pregatit o mica selectie de hoteluri romantice din Italia, dar nu orice fel de hoteluri, ci unele amenajate in castele. Sigur, nu sunt castelele cele pe care le stiti din filme, ci unele cu o arhitectura distincta, specifica Italiei.

1. Castello Bevilacqua
2015-06-11-1434058231-1642619-bevila-thumb
Castello Bevilacqua a fost construit in secolul 14 si are o capacitate de cazare relativ mica, de doar 7 suite Junior. Totusi, fiecare dintre ele este echipata cu lucrari ale artistilor locali, cu mobila clasica, construita ca pentru familii roiale, cu internet de mare viteza etc. In plus, in cadrul hotelului functioneaza un restaurant gourmet, cunoscut atat pentru calitatea mancarurilor prezentate, dar si pentru decorul in stilul clasic italienesc medieval.

2. Castello di Monterone
Castello di Monterone

Castello di Monterone a fost construit in secolul 13, iar de atunci si pana acum, nu a trecut decat prin cateva procese de renovare, insa nu si-a schimbat prea mult infatisarea exterioara, cu exceptia faptului ca in prelungirea sa s-a amenajat o piscina special pentru turisti. Este un loc dedicat exclusiv cuplurilor care vor sa scape pret de cateva zile de agitatie, fiind un excelent loc de odihna atat pentru turistii care viziteaza zona Umbria, cat si pentru cupluri.

3. Castello delle Quattro Torra
Castello delle Quattro Torra
Castello delle Quattro Torra este un hotel micut la circa 45 de minute de mers pe jos de Siena. Are numai 3 locuri de cazare, dintre care un apartament si 2 camere duble, fiind mai degraba un hotel de tip bed&breakfast pentru cei care au nevoie de cateva zile la aer curat, precum si pentru cei care vor sa vada frumusetea Italiei rurale.

4. Castello Banfi Il Borgo
Castello Banfi Il Borgo
Daca va place vinul rosu, mai ales vinul de cea mai buna calitate, atunci Castello Banfi Il Borgo. Este un castel construit in secolul 18 in jurul unui sat (care ulterior s-a desfiintat). Proprietatea e intinsa pe circa 7100 de acri, dintre carea pe majoritatea creste vita de vie.