close
Islanda

Islanda – o destinatie din ce in ce mai populara

Islanda e un paradox: e intr-o pozitie dificila, cu o economie subreda, aproape de faliment, dar care cumva a reusit sa se adreseze in parte si din cauza turistmului, care a explodat de-a dreptul in ultimii ani. De ce ajung oamenii in Islanda? Nu neaparat pentru activitati, ci mai degraba pentru peisaje spectaculoase, care sunt intalnite… la tot pasul.

Paradoxal, una dintre cele mai catastrofice evenimente din istoria tarii, in speta eruptia vulcanului Eyjafjallajökull in anul 2010, care a paralizat traficul aerian din Europa pentru o saptamana, a fost poate si cel mai bun eveniment care se putea intampla pentru turism, pentru ca pe fondul crizei, s-a investit masiv in publicarea de documentare si montaje cu obiectivele turistice si cu peisajele islandeze.
eruptia-vulcanului-eyjafjallajokull

Apoi, Laguna Albastra, intens promovata in toate mediile posibile, este una dintre cele mai mari piscine naturale cu apa termala din lume. Apa este incalzita de activitatea vulcanilor din zona, ea ajungand la suprafata de la adancimi care ating chiar si 2000 de metri. In plus, este ideala pentru cei care nu stiu sa inoate, intrucat este puternic sarata, tinand la suprafata cu lejeritate greutatea unui corp uman.
laguna-albastra-islanda

Pentru cei care vor sa mearga la sigur, care nu vor sau nu au timpul necesar sa exploreze, oraselul Husavik, cu putin peste 2000 de locuitori, este una dintre cele mai populare si mai accesibile destinatii. Este un loc cunoscut pentru cei care vor sa vasleasca alaturi de balene, precum si pentru amatorii de stiinte maritime de toate felurile. In plus, arhitectura orasului e de-a dreptul superba!
shutterstock_323907449

Va tenteaza sa faceti o baie in decembrie in apele oceanului? Ei bine, la Nauthólsvík puteti fara probleme, pentru ca intr-o parte a plajei exista un fel de portiune cu apa termala, dar care are contact totusi cu apa oceanului. Nu e problema, temperatura apei e intotdeauna potrivita.
nautholsvik

shutterstock_323907449

laguna-albastra-islanda

eruptia-vulcanului-eyjafjallajokull