close
AsiaDestinatii ⇣Turcia

Istanbul – uniunea Orientului si Occidentului

Istanbul este cu adevarat o metropola, un centru al comertului si, mai presus de toate, o destinatie turistica ideala. Un amalgam intre Occident si Orient, un oras plin de viata si culoare.
Istanbul are doua zone: cea europeana, orasul vechi, si cea asiatica, moderna, despartite de Bosfor.

Istanbul este situat intr-o regiune minunata, intre Stramtoarea Bosfor si Marea Marmara, fiind astfel inconjurat de apa. Este un oras ce desparte Europa de Asia.

Sa nu ii uitam nici insemnatatea istorica. A fost denumit de-a lungul timpului Bizant, Constantinopol si apoi numele final de Istanbul. Pentru ca a fost mereu o zona prospera si de tranzit intre cele 2 lumi, in urma au ramas numeroase palate, castele, moschei, biserici si monumente.Istanbul are un picior în fiecare, celebrarea cel mai bun din ambele patrimoniului. Este un oras care se mandreste la fiecare pas cu trecutul sau. Asta o arata si cladirile foarte bine conservate care te trimit in lumea de atunci si te ajuta sa traiesti pret de cateva momente acele timpuri de glorie.

Este cunoscut chiar si acum pentru comertul cu aur, condimente de toate felurile si tesaturi. Locul ideal pentru o femeie. O data ajunsa prin pietele lor nu se va putea abtine sa nu isi cumpere chiar si lucruri de care nu are nevoie. Cele mai celebre sunt condimentele turcesti. Piata Egipteana de mirodenii este un loc destinat pentru toti gastronomii. Veti gasi ingredinte la care poate nici nu v-ati gandit ca exista. Comerciantii sunt rabdatori si va vor explica la ce poate fi folosita fiecare mirodenie in parte.

istanbul1

istanbul2

istanbul3

istanbul6

istanbul4

istanbul

istanbul5

istanbul7

istanbul8

istanbul9

istanbul10

Celebrul Bazar este raiul pe pamant pentru iubitorii de cumparaturi. Veti haini haine de tot felul si culturile la preturi foarte accesibile si magazine pline cu bijuterii predominant din aur. Trebuie sa va inarmati cu foarte multa rabdare. Aici este o forfota continuu pentru ca este locul din care comerciantii din tarile alaturate si nu numai se aprovizioneaza cu marfa.
Istanbulul este un oras de care va veti indragosti inca de la inceput pentru ca are un iz exotic care va va cuceri din primele momente petrecute aici. Intesat de mii de stradute inguste, de mii de magazine de tot felul, de milioane de oameni si de istorie, Istanbul este un oras in care vei vrea sa revii!

Si pentru ca ne place sa va oferim cele mai bune solutii va propunem oferta de City Break pentru Istanbul disponibila aici:

www.click-travel.ro/City Break Istanbul

Va asteptam sa creem impreuna escapada pe strazile Istanbulului !

Tags : istanbul