close

Jakarta este capitala si cel mai mare oras al Indonezia. In definitiv orasul este un conglomerat de sate numite kampungs ce comunica intre ele prin intermediul drumurilor si autostrazilor.  Si daca ma gandesc la intreaga arhitectura, aspectul orasului este unul foarte modern si parca se construieste in fiecare zi.

Fiind un oras construit pe coasta Marii Java, principala activitate pe care o puteti intrepinde aici este snorkeling-ul.  De altfel este cea mai renumita regiune a Indoneziei pentru scufundari si pentru inotul alaturi de vietatile marine.

Sa mai adaug un contrast superb? Intr-o parte priviti marea si daca va mutati privirea in fata veti putea admira crestele muntilor acoperiti cu zapada. As putea spune ca se aseamana ca si relief cu Croatia din Europa noastra.

Sejumlah kendaraan melintas di kawasan Jalan MH Thamrin, Jakarta, yang terlihat lengang, Jumat (21/3)Localizare:

Jakarta este situata in nord-vestul insulei Java, la gura de varsare a fluviului Liwung in Golful Jakarta.

harta-jakarta

Cum ajungeti aici:

Fiind un oras situat pe un alt continent si la caeva mii bune de kilometri de Romania, singura varianta de a ajunge aici este pe cale aeriana. Trebuie sa va spun in schimb ca pretul unui bilet de avion nu este tocmai printre cele mai ieftine, iar zborul are cel putin o escala.

jakarta Daca ajungeti in Jakarta trebuie sa vedeti:

1. Muzeul National – aceasta impresionanta cladire are o vechime de aproximativ doua secole si este o atractie pe care nu trebuie sa o ratati. El este situat in centrul orasului si fascineaza in primul rand prin arhitectura grandioasa.  Peretii acestuia gazduiesc expozitii arheologice, istorice, etnologice si geografice. Mai exact muzeul national reuseste sa adune intr-un singur spatiu toate aceste  patru muzee. Deci povestea Indoneziei veti putea sa o aflati intr-o singura zi.

muzeul-national-indonezia-jakarta

2. Turnul Monas sau, mai precis, monumentul national al Indoneziei. Inclusiv acesta se afla in centrul orasului, in piata Merdeka si simbolizeaza lupta pentru independenta a tarii. Trebuie sa stiti ca se poate vizita zilnic, in intervalul orar 08:00 – 15:00. Este inchis numai in ultima zi a lunii. Sincer nu am inteles de ce, dar cine sunt eu sa critic politica interna a persoanelor ce il administreaza. :). Se poate urca cu un lift pana in varf de unde puteti avea vederi panoramice asupra intregului oras.

monument national indonezia

3. Gradina Zoologica Ragunan – este de altfel si prima gradina zoologica din Indonezia si a fost fondata in anul 1864. In acest superb loc s-a reusit crearea unui mediu cat mai natural pentru animalele ce traiesc in captivitate si se intinde pe o suprafata de 140 de hectare. Daca ajungeti la Ragunan veti avea ocazia sa admirati un numar de aproximativ 295 de specii si 4040 exemplare de animale felurite de prin toate colturile lumii.

ragunan zoo

Cand sa vizitati Jakarta:

Facand parte dintr-o tara insulara din continentul Asiatic climatul de aici are doar doua anotimpuri. . Anotimpul secetos (din iunie pana in septembrie) este influențat de masele de aer continentale australiene, in timp ce anotimpul ploios (din decembrie pana in martie) este rezultatul maselor de aer oceanice asiatice si pacifice. Eu am fost in martie la Jakarta si m-am bucurat de ploia calda in timp ce ii cutreieram strazile. Aici niciodata nu este frig, doar foarte cald. Dar daca vreti sa petreceti zile la plaja va recomand sa mergeti in perioada verii. Dar aveti mare grija…sa nu stati la soare la orele pranzului pentru ca puteti avea arsuri pe piele sau sa faceti insolatie din cauza temperaturilor foarte ridicate.

jakarta plaja

Daca doriti informatii suplimentare despre Jakarta va astept intrebarile in rubrica de comentarii de mai jos sau sa ma contactati direct pe email !

Tags : jakarta