close
Destinatii ⇣EuropaSlovenia

Ljubljana – capitala cocheta si relaxanta a Europei !

Ljubljana este un oras mic si cochet situat pe raul Ljubljanica. Acesta traverseaza intregul oras si il desparte in doua parti egale. Este un loc plin de restaurante, baruri si activitati atat pentru localnici cat si pentru turisti. Putem spune ca este una din capitalele europene care se mandreste cu o atmosfera relaxanta si reuseste sa transmita intimitate. E ca atunci cand ati merge intr-un oras din provincie de la noi si va ofera linistea pe care nu o gasiti in orasele mari. Plusul pe care il aduce este constituit din evenimentele culturale diverse si dorinta insemnatatea istorica. De altfel e ceva nou, nu e Romania si obiceiurile binecunoscute de noi toti. Ljubljana ofera o transpunere in timp si hraneste nevoia de odihna a fiecaruia din noi.

sejur_ljubljana8

Localizare:

Este situata in Europa Centrala si in mijlocul Sloveniei, a carei capitala este. Ljubljana este considerata centrul cultural, stiintific, economic, politic si administrativ al Sloveniei.

harta-ljubljana

Cum ajungeti aici:

In Ljubljana puteti ajunge cu avionul. Orice tip de companie, atat economica, cat si de linie efectueaza zboruri catre aceasta capitala. Preturile sunt relativ acceptabile, ea nefiind o capitala scumpa asa cum ne-am obisnuit pana acum. Trebuie in schimb sa mentionam ca cele mai ieftine zboruri catre aceasta destinatie au cel putin o escala.

sejur_ljubljana6

Ce va recomandam sa vizitati:

Muzeul National este pe departe locatia in care trebuie sa mergeti negresit daca ati ajuns in Ljublijana.  Are un hol foarte spatios in care sunt gazduite mai multe statui de piatra si artefacte cu forme si marimi diverse. Acesta contine si pietre funerare nenumarate, fiecare fiind prevazute cu panouri cu mesaje explicative.

Podul Dragonului care simbolizeaza istoria, frumuseatea si stilul arhitectural al acestui oras. Este foarte cochet si frumos iluminat avand vorma unui arc. Este primul pod din lume care a fost construit cu beton armat. Acesta este „pazit” de 4 dragoni imensi de unde si-a preluat si numele.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Parcul Trivoli este locul in care va veti bucura de natura in adevaratul sens al cuvantului. Este impanzit cu terenuri de joaca, fantani, iazuri, expozitii tematice in functie de sezon si multe alte facilitati sportive. Este cel mai mare parc al Ljublijanei si este conceput pentru a satisface nevoile persoanelor de toate varstele.

sejur_ljubljana2

Casa Experimentelor este locul care poate incheia vizita in acest minunat oras. Ea ofera o serie de activitati educative si de divertisment. Va puteti aprofunda cunostiintele si veti invata sa interactionati cu persoane din diferite tari sau culturi. Printre experimete veti putea admira insectele electronice sau aparatul de facut bule imens.

sejur_ljubljana4

Castelul Ljubljana se afla pe un deal si este locul de unde veti avea o panorama asupra intregului oras. De altfel este un punct de reper pentru localnici pentru ca acesta poate fi observat din orice colt al Ljublijanei. In trecut acesta a fost initial locuinta pentru unitatile militare, iar mai apoi resedinta regala.

sejur_ljubljana1

Cand trebuie sa vizitati Ljubljana:

Fiind un oras foarte mic il  puteti vedea intr-o zi, maxim doua. Asa ca este destinatia ideala pentru o escapada de weekend in orice perioada a anului. Astfel va veti putea bucura de tot ce e in jur, fara sa plecati cu regretul ca nu ati apucat sa vedeti tot ce vroiati sau aveati de vizitat.

Click Travel va ofera cele mai bune city break-uri!

sejur_ljubljana7

Tags : ljubljana