close

Pasionaţii de călătorii vor să viziteze noi locuri. Iată câteva dintre recomandările noastre:

Maasai Mara, Kenya

Rezervaţia naturală Maasai Mara este cea mai mare din Kenya. Din luna iulie până în luna octombrie vă puteţi  bucura de migraţia antilopelor şi a zebrelor. Puteţi închiria un balon pentru a privi de sus frumuseţea naturii. Anual, aproape 1.500.000 de animale ajung în Parcul Natural Maasai Mara.

Oraşul Cox’s Bazar, Bangladesh

Cox’s Bazar  are deschidere la Golful Bengalului. Are cea mai mare plajă naturală din lume, de 125 de kilometri . Oraşul este cunoscut şi sub denumirea de  “Panowa”, adică “floarea galbenă”. Numele de Cox’s Bazar vine de la căpitanul Cox, un ofiţer britanic detaşat în India care a devenit guvernator al Bengalului.

Merită o vizită Aggmeda Khyang, o mănăstire budistă. Puteţi merge şi în satul Ramu aflat la 10 kilometri de Cox’s Bazar. Acolo găsiţi inclusiv ornamente lucrate manual.

Torun, Polonia

Torun este un oraş care datează din anul  1100 Î.Hr.. Acolo s-a născut Nicolaus Copernic, cel care a propus teoria heliocentrică a sistemului solar. Torun este situat pe fluviul Vistula. A fost aşezare de pescari în perioada medievală. Cavalerii Teutoni au construit un castel pe la 1230.

Castelul din Torun

Oamaru, Noua Zeelandă

În acest oraş puteţi admira vestigiile culturii Maori care datează din anul  1100 Î. Hr. Majoritatea clădirilor sunt construite din piatră de Oamaru. Vizitaţi colonia de pinguini albaştri, dar şi pinguinii cu ochii galbeni.

Cochabamba, Bolivia, America de Sud

Este oraşul primăverii eterne . În Cochabamba se găseşte o statuie a lui Iisus care este mai mare decât cea din Rio de Janeiro. Se numeşte El Cristo de la Concordia. Are 40 de metri în înălţime.


Upolu, Samoa de Vest, Pacific

Tradiţională prin dansul în jurul focului, insula Upolu l-a găzduit şi pe actorul Marlon Brando.

Acolo există casa în stil colonial a scriitorului Robert Louis Stevenson, Valima.

Puteţi cumpăra o haină făcută din tapa (coajă de copac).

Lene Leota, campion local la dansul focului, a fondat şi o şcoală de dans.

Pingyao, China

Pingyao este unul dintre cele mai vechi oraşe din China. A fost centru cultural al ţării în timpul dinastiei Qing.

Centrul vechi al oraşului de piatră a fost trecut pe lista moştenirilor lumii de United Nations în anul 1997. De pe zidul de piatră al fortăreţei poate fi admirat oraşul vechi de 1.000 de ani.

Tags : calatoriideosebitedestinatii