close
ordesa

Spania este o ţară care vă va încânta cu peisajele sale.

Parcul Naţional de Ordesa y Monte Perdido se află în Provincia Aragon unde este cel mai înalt pisc, Pico de Aneto de 3.404 de metri. În Aragon sunt lacuri, defileuri, văi şi păduri. Parcul Naţional de Ordesa y Monte Perdido se întinde pe 15.608 hectare. Monte Perdido are 3.355 metri. Există şi un gheţar. Valea Ordesa este străbătută de râul Arazas şi numeroase cascade, dintre care amintim Cascada Tamborrotera. Copacii din acel parc sunt: fagul, arţarul, salcia, pinul de pădure, bradul argintiu. Vulturul auriu este o raritate a acestei zone. Ca flori, menţionăm primulele, genţianele şi florile-de-colţ.

ordesa
ordesa-inicio
ordesa-1
Ordesa.y.Monte.Perdido.National.Park.original.1827
ordesa-2

Tot în Aragon se găseşte frumosul  sat Ainsa. Casele sunt din piatră aurie, iar Biserica Santa Maria din secolul 12 este un exemplu al stilului romanic aragonez.

 

Medieval village of Beget.Girona.Catalonia.Spain
ainsa-huesca-s295071266.jpg_369272544
iglesia-santa-maria-ainsaBiserica Santa Maria

Aragon, oraşul Benasque

Oraşul se află la 1.138 de metri altitudine.

Mediul natural spectaculos al Văii Benasque oferă un cadru ideal pentru numeroase activități sportive atât vara, cât și iarna. Cerler este cea mai mare staţiune de schi din Pirineii  Aragonului.

În Benasque sunt clădiri  monumentale vechi, cum ar fi Palatul Conților de Ribagorza, Biserica Santa María la Mayor.

În Benasque se găseşte una dintre cele opt Rezervaţii de Vânătoare din Aragon. Acest loc deţine o mare bogăție geologică, cu mai mult de 13 gheţari, 95 de lacuri și numeroase cascade,  în 1994  fiind creat Parcul Natural Posets Maladeta.

Benasque1
benasque-el-pirineo-de-huesca-1_6
benasque.jpg_369272544

Deşertul Tabernas este situat la 30 de kilometri de oraşul Almeria. Sunt şi dealuri şi canioane abrupte. Acolo a fost turnat filmul ”Lawrence al Arabiei”. În Parcul Mini-Hollywood puteţi vizita vechile platouri de filmare.

41_Desierto-de-Tabernas_90
SONY DSC
Desierto-de-Tabernas_89

Podul Nelson Mandela din oraşul spaniol El Prat de Llobregat (comunitatea Catalonia)

A fost inaugurat în aprilie 2015.

Podul are o lungime de 304 metri și o lățime de 29 de metri. Are două arcade laterale înclinate. Se află între portul din Barcelona și Aeroportul El Prat.

podulmandelaspania
podmandela

 

 

Tags : locurispaniasuperbe