close
Companii aeriene

LOT Polish Airlines: Cluj – Varsovia

Vesti bune pentru amatorii de turism si nu numai, mai ales pentru cei din zona Clujului. Compania poloneza LOT Polish Airlines a anuntat inceperea unei colaborari cu aeroportul international Avram Iancu din Cluj prin crearea unei rute Cluj – Varsovia – Cluj incepand cu prima luna a anului 2016. Potrivit oficialilor LOT Polish Airlines, pe aceasta ruta vor circula 4 curse saptamanale.

Lot Polish Airlines
Momentan, de pe aeroportul din Cluj Napoca ruleaza curse regulate spre 23 de destinatii, acesta fiind o baza importanta pentru Wizz Air, dar si un pilon important pentru Lufthansa, Tarom, Vueling si, in curand, LOT.

Cine sunt cei de la LOT? Este una dintre cele mai vechi companii de transport aerian din lume. A fost infiintata in 1929, iar in prezent au o flota de 45 de aeronave ce zboara intre 60 de destinatii. Ca fapt divers, ei sunt primii operatori de zbor europeni care au adus in zona Boeing-ul 787 E-Dreamliner, asta desi in flota lor se afla si aeronave Embraer.

Ce e interesant e faptul ca aceasta companie este detinuta majoritar de catre statul polonez in proportie de 68,1%, iar prin faptul ca ea este intr-o continua dezvoltare (dovada fiind si numarul de aeronave aflate in stadiul de comanda) e destul de clar ca aceasta companie se afla in directia buna.

Noua cursa Cluj – Varsovia deschide calatorilor oportunitatea de a vizita Romania, respectiv Polonia, dar si posibilitatea de a ajunge in doar cateva ore intr-unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene din Europa.