close
Grecia

Lucruri aproape gratis de facut in Atena

Vizitati Atena si sunteti limitat de un buget relativ mic? Nicio problema! Astazi va prezentam cateva lucruri pe care le puteti face fie gratis, fie aproape pe gratis, tocmai pentru a putea vedea Grecia in toata splendoarea ei

1. Muzeul Acropole si toate celelalte muzee – aproape la fiecare piatra din Atena exista si un muzeu. Intrarea este aproape gratis sau costa cativa Euro cel mult, plus ca exista o multime de oportunitati de a vedea orasul gratuit, chiar daca in compania unui ghid profesionist.
amuseum

2. Magazinul de haine si accesorii la kilogram – nu, nu va ganditi ca sunt haine second hand, caci sunt haine de cea mai buna calitate. Pentru doar cativa Euro va puteti lua haine de piele, tricouri si, in general, cam tot ce va doriti.
12008_10200672510150571_47887250_n

3. Folositi aplicatia Clio Muse – o aplicatie care va inlocui serviciile unui ghid profesionist, plus ca va lasa sa va si exprimati opiniile cu privire la cele mai importante atractii turistice in Atena. Pretul? E gratis!

4. Liceul lui Aristotel – Aristotel a fost unul dintre cei mai importanti filosofi ai Greciei antice. Puteti vizita locul in care acesta obisnuia sa predea 100% gratuit.
Aristotle_Lyceum_1

5. Vizitati parcul Antonis Tritsis – cunoscut si sub denumirea de parcul reginei, este unul dintre cele mai mari parcuri din Atena, cu 6 lacuri artificiale, un canal artificial si o fauna si o flora bogata. Intrarea este gratuita.
10_012-04m_vivitar_reala100_750_thmarkou

6. Mancarea de strada – trebuie sa mancati un souflaki la doar 1,5 Euro pe strazile Atenei. E delicios si costa mai putin decat costa o shaworma in Romania.

7. Mancarea chinezeasca – daca va saturati de mancarea greceasca, sa stiti ca mancarea chinezeasca din zona Excharheia este geniala si ieftina. Preturile incep de la 2 Euro, motiv pentru care in orele mesei, restaurantele sunt arhi-aglomerate de catre localnici.