close
Germania

Lucruri de facut in Germania

Germania e imensa, asta e adevarul. Pentru ca o vizita intr-un oras sau doua nu e suficienta pentru a vedea aceasta tara in toata splendoarea ei, pentru astazi v-am pregatit o lista cu lucruri de facut in Germania, pe care ar fi bine sa le treceti pe o lista pentru concediul viitor:

1) Ca tot se apropie iarna, daca sunteti amatori de schi, atunci zona Zugspitze (un varf cu o altitudine de pana la 3300 de metri) este potrivita pentru voi. E un loc in care puteti schia pana la sfarsitul lunii mai, aviz amatorilor.
zuzspitze
Bonus: beneficiati si de peisaje in genul:
zugspitze

2) Pentru cei care ajungeti in preajma Craciunului, piata de Craciun de la Nuremberg este printre cele mai mari piete de Craciun din Europa si, totodata, una dintre cele mai vechi.
piata de craciun nuremberg

3) Savurati o bere la Weihenstephan. Nu ati auzit pana acum de acest loc? E acolo unde functioneaza cea mai veche berarie din lume, in cadrul unei manastiri construite in 1040, adica inainte de Marea Schisma.
cea mai veche berarie din lume

4) Vizitati castelul Neuschwanstein. Pare cunoscut? Ei bine, poate pentru ca l-a inspirat pe Walt Disney atunci cand s-a creat peisajul din “Frumoasa si Bestia”. Constructia lui a fost inceputa la finele secolului 19 si se spune ca este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume.
castelul Neuschwanstein

5) Savurati o bere unica in lume, anume Kolsch, o bere care se produce numai in Cologne. Dupa cum stiti, nemtii sunt mari amatori de bere, deci nu-i de mirare ca au printre cele mai bune beri din lume.
kolsch

6) Amatori de spa? Atunci Baden Baden, unul dintre cele mai cunoscute si mai luxoase centre spa (cu origini antice) din Germania, o sa va satisfaca poftele in aceasta materie.
baden baden

7) Vizitati Muzeul German. Este unul dintre cele mai importante muzee de stiinta si tehnologie din lume, cu cateva lucruri care o sa va lase… masca. Daca aveti timp, trageti o fuga si la Inglostadt, acolo unde se afla muzeul Audi.
muzeul national german

8) Nu in ultimul rand, daca ajungeti in Munchen in octombrie, atunci nu trebuie sa ratati Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume.
oktoberfest