close
America

Lucruri de vazut in America de Sud

America de Sud sau America Latina, in functie de cum vreti sa-i spuneti, este un continent care trebuie vizitat cel putin o data in viata. Pentru ca stiu ca-i peste mana sa ajungeti acolo, cel mai bine e, mai ales daca va place aventura, sa va planificati o vacanta mai lunga, astel incat sa apucati sa vedeti:

1) Salar de Uyuni, in Bolivia, cea mai mare intindere de sare din lume.
Salar de Uyuni

2) Sa strabateti poteca incasa, care va va duce din Valea Sacra din Peru pana in celebrul oras aztec Machu Pichu. Veti avea timp sa observati peisaje de munte spectaculoase, peisaje subtropicale, precum si ruinele unei civilizatii despre care inca nu se cunosc multe lucruri.
machu pichu

3) Daca ajungeti in America de Sud, atunci trebuie sa ajungeti si in Brazilia, in timpul Carnavalului de la Rio. E un eveniment unic in lume, pe care nu il mai gasiti nicaieri in lume la o scara atat de mare.
rio de janeiro

4) Sa va dati in leaganul de la capatul lumii. Il gasiti in Casa de Arbol, din Ecuador, in proximitatea vulcanului Tungurahua (inca activ):
leaganul de la capatul lumii

5) Daca aveti posibilitatea, faceti o calatorie cu barca pe Amazon. Stiati ca jungla amazoniana si zonele adiacente gazduiesc mai bine de o traime din numarul de specii de animale din lume? Sunt inca si unele zone neexplorate, dar in care nu trebuie sa ajungeti, pentru ca pot fi explorate. Totusi, sunt unele zone sigure, in care puteti vedea jungla in toata splendoarea ei.
cu barca pe amazon

6) Daca ati auzit povesti cu pirati, atunci ati auzit si de Galapagos. E o insula misterioara, fosta ascunzatoare de pirati, dar care totodata e si locul in care salasluiesc broaste testoase gigantice, cu varste de aproape un secol,precum si multe alte animale exotice.
insula galapagos

7) Cano Cristales, in Columbia. Gasiti acest loc in Serrania de la Macarenia National Park. Sunt mai multe ape curgatoare clare, cu plante de coloratie diferita, astfel ca in functie de circumstantele oferite de vreme, apele sunt ba rosii, ba galbene, ba verzi si asa mai departe. E imporant sa ajungeti aici din iunie pana in decembrie.
cano cristales