close

Luxemburg este situat in tara cu acelasi nume, ea numarandu-se printre cele mai mici tari europene. Desi este un oras mic, el face parte din categoria celor ma dezvoltate economic din Uniunea Europeana si cu un grad de civilizatie ridicat. Luxembourg  are o cultura mixata obtinuta din combinarea romantismului european si germinismul european. Astfel ei au imprumutat obiceiuri diversificate din fiecare traditie in parte.

Luxemburg

Luxemburg2

Localizare:

Luxemburgul este un oras situat aproximativ in centrul tarii cu acelasi nume. Tara Luxemburg se invecineaza cu Germania, Belgia si Franta alaturi de care formeaza celebra formatiune Benelux.

harta-luxemburg

Cum ajungeti aici:

Din Romania se ajunge foare usor cu avionul. Nu sunt curse directe insa, veti avea escala in Franta sau Belgia. Preturile sunt destul de in reguula daca va acizitionati bilet cu mai mult timp inainte, daca le puati din scurt sa stiti ca sunt destul de piperate. Trebuie sa stiti ca din tarile invecinate exista si transportul cu trenul pana in Luxemburg.

Luxemburg1

Ce trebuie sa vizitati:

Castelul Beaufort – partea veche a acestui castel – fortareata dateaza inca din secolul 11. Este unul din cele mai de seama obiective turistice din oras. Numai aspectul sau exterior o sa va faca sa va simtiti in perioada medievala, Plus ca interiorul este impanzit de tunele nu foarte inalte si locuri in care se mntau tunurile pentru a se apara de atacatori. Acest castel a fost foate mult timp protectorul orasului.

luxemburg-castel

Muzeul Banilor este un loc in care veti descoperi 140 de ani de traditie bancara al Bancii Centrale Caisse d’Epargne. Pe holurile acestei institutii se va puea observa evolutia ei si a banilor de-a lungul timpului.

muzeul-banilor-luxemburgMuzeul National al Naturii: acest muzeu modern va asteapta cu bratele deschise si va indeamna sa vizitati toae cele zece sali de expozitie. Acestea sunt dedicate evolutiei naturii, peisajelor si regiunilor din Luxmburg, dezvoltarea vietii pe pamant si originea universului. In scopul de a oferi mereu ceva nou vizitatorilor, la etajul al doilea al cladirii se afla camera educationale prin tehnologi interactiva. In general aceasta zona este vizitata de grupurile de scolari.

muzeul-naturii-luxemburg

Catedrala Notre Dame – probabil ca multi dintre voi cand aud acest nume se gandesc la aceea din Paris. Ei bine exista una si  in acest oras cu iz vechi. Nu este o cladire atat de impozanta ca cea din Franta, dar nici cu mult mai prejos.  Este situata in centrul orasului si asta o face sa fie cel mai vizitat obiectiv turistic. Cu o arhitectura gotica incredibila si basorelifuri, catedrala atrage anual sute de pelerini care vin sa se roage la icoana Sf. Maria. Sf Maria este protectoarea acestei tari si se spune ca icoana ei este facatoare de minuni.

luxembourg-cathedrale-notre-dam

Cand sa vizitati Luxemburg:

Noi va sugeram sa vizitati orasul in perioada primavara-vara si inceputul toamnei. In tot acest timp parca toate frumusetile sale sunt scoase in evidenta de natura.Dar in acelasi timp daca mergeti in perioada de sezon trebuie sa va spunem ca v-a fi o excursie costisitoare. Luxemburgul este printre cele mai scumpe orase ale Europei. Aici totul are preturi ridicate poate si pentru ca este un oras cu o economie foarte dezvoltata. In perioada iernii putem spune ca preturile mai scad putin. Dar nici atunci extraordinar de mult. Pentru a economisi banii de excursie va recomandam sa va cazati undeva in afara granitei acestei tari, dar foarte aproape de ea si sa mergeti cu autobuzul apoi pana in capitala. Asa veti reusi sa mai adaugati la bugetul de cheltuieli zilnici.

Dar in rest este un oras superb cu foarte multe cladiri vechi si stradute pline de mister care va asteapta sa le explorati!

Luxemburg3

Luxemburg5

Tags : sejur luxemburg