close
AmericaDestinatii ⇣Peru

Machu Picchu – una din noile 7 minuni ale lumii

Astazi ne propunem sa patrundem putin in istoria si misterele de la Machu Picchu. Intreaga asezare dateaza inca din secolul al XV-lea si se afla in regiunea Cusco din Peru.  Acest sit incas a fost inclus in 2007 pe lista celor 7 noi minuni ale lumii alaturi de: Marele Zid Chinezesc ( China), Orasul Petra ( Iordania), statuia lui Christos (Rio de Janeiro, Brazilia), Marea Piramida “Castillo” ( Mexic), Colosseumul (Roma) si Mausoleul Tai Mahal ( India). Realizarea unei noi liste cu minunile lumii a venit ca o replica a celebrelor minuni ale lumii antice devenit simple mituri in zilele noastre.

Si daca tot am mentionat de mituri trebuie sa va spunem ca Machu Picchu inca este o minune a constructiei umane si arhitectii inca se intreaba cum a putut sa fie atat de bine construit in urma cu atat de mult timp. Intreaga asezare este un labirint fara indicatii. Tocmai de aceea foarte multi turisti nu reusesc sa ajunga la muzeul Machu Picchu. Va recomandam sa incercati sa il descoperiti pentru ca o data ce i-ati trecut pragul veti intra in lumea incasilor de alta data. Aici toata istoria este povestita prin imagini si aveti ocazia de a asculta povesti prin intermediul unor televizoare cu texte in engleza.

totul-despre-machu-picchu-click-travel (5)

totul-despre-machu-picchu-click-travel (4)

Foarte multi sustin ca este un loc inca nexplorat in totalitate. Si asta pentru ca foarte multe poteci se infunda brusc, ele sunt inchise de vegetatia care creste rapid de la o zi la alta. Nimeni nu stie ce se ascunde in spatele tufisurilor si nici nu au avut curaj sa exploreze. Este normal sa le fie frica de ceea ce ar putea gasi dincolo de peretii vegetatiei. Cele mai multe animale sau insecte periculoase se ascund de obicei prin astfel de locuri.

Adevarata comoara a sitului nu este la suprafata si nici nu consta in zacaminte din aur. Arhitectii sustin ca ea se afla in subteranul constructiei pentru ca se presupune ca bazele au fost puse din subteran prin sculptura in stanca.

Dupa celebra poveste cu previziunile mayasilor, Machu Picchu a devenit un loc din ce in ce mai vizitat de turistii din toate colturile lumii, astfel cateva mii de persoane ajung aici, dornici sa cunoasca cultura. Foarte multi dintre ei aleg sa stea de vorba cu localnicii pentru a auzi cat mai multe povesti din popor legate de traditii si previziuni.

In definitiv Machu Picchu ramane unul din cele mai frumoase obiective turistice ale lumii care va asteapta sa incercati sa ii descifrati misterele si sa le povestiti celor din jur mai departe!

totul-despre-machu-picchu-click-travel (3)

totul-despre-machu-picchu-click-travel (2)

totul-despre-machu-picchu-click-travel (1)

Peru. Machu Picchu.

Tags : machu picchu