close
Destinatii ⇣EuropaSpania

Madrid – flamenco, poezie, viata culturala si de noapte

Madrid este un oras care are acel ceva pentru toata fiecare si reuseste sa va transmita o stare ca ii apartineti si ca sunteti acasa inca din prima zi in care ati ajuns.
Ofera o gama larga de muzee, cumparaturi pentru fiecare buget, mancaruri incredibile si o arhitectura superba. Toate acestea reusesc sa atraga turisti in fiecare an, iar multi dintre ei nu sunt la prima vizita in acest fascinant oras.
Deci este foarte mare ca intindere si numar de locuitori,  are acea imagine a unui orasel mic prin intermediul numeroaselor cartiere, fiecare cu specificul lui.

madrid_spainia

Localizare:
Madrid este capitala Spaniei si cel mai mare oras al tarii. Este situat pe raul Manzanares chiar in centrul Spaniei. In acelasi timp este capital provinciei si a comunitatii autohtone Madrid.

harta madrid
Cum ajungeti:

La Madrid puteti alege sa mergeti cu avionul. Este cea mai rapida metoda de a ajunge in acest oras mirific. Din Romania catre Madrid opereaza atat companiile economice cat  si cele de clasa. Avantajul este ca exista zboruri directe si nu v-a trebuie sa pierdeti timp prin alte aeroporturi. Sunt in schimb si romani care aleg sa mearga cu masina. Dezavantajul este ca veti pierde aproape 2 zile pe drum.

madrid3
Obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratati:

Muzeul Prado orice iubitor de arta sau nu trebuie sa mearga sa il viziteze. Este unul dintre cele mai importante muzee din lume si, fara indoiala, mandria Madridului. In acest muzeu, veti gasi cea mai mare colectie din lume de picturi spaniole.Exista si ore intre care se poate vizita gratuit. Asa ca va sfatuim sa gustati putin de fascinanta arta expusa aici.
muzeu_del_prado_madrid
Palatul Regal cel mai important si frumos loc din Madrid. Daca aveti vizitati orasul in momente in care nu sunt intruniri de afaceri, veti avea ocazia sa il vizitati. In interior puteti sa va plimbati prin minunatele gradini si sa va simtiti macar pentru o zi parlamentari.

madrid-palat-regal
Parcul Del Buen Retiro: Acest parc masiv are in centru  un lac impresionant, statui, multe fantani si trotuarepentru plimbari placute. Este un loc de relaxare departe de tumultul rasului. Va recomandam sa inchriati o barca si sa va plimbati pe lac. Va fi una din cele mai frumoase experiente.

Parque_del_Buen_Retiro
 Plaza Colon aici vei gasi mai multe monumente ale ui Columb si ale oamenilor sai ce dateaza din 1885. In centrul pietei puteti observa gradinile Discovery. In centrul ei se afla un teatru ce contine si sali de concerte sau de expozitie. Mijlocul pietei eeste ascuns de privirile turistilor rn intermediul unui zid de apa.

Plaza de Colon ('Columbus Square') in Madrid (Spain).

Cand sa vizitati Madrid:

Puteti vizita Madridul in orice perioada a anului. Aici nu este niciodata atat de frig precum in Romania. Verile sunt toride, iar iernile balnde. Aici vei simti cu adevarat ce inseamna celebrul spirit latin si vei experimanta alaturi de madrileni bucuria de a trai si pasiunea lor pentru arta, sangria, flamenco, moda si poezie.

madrid1

 

Tags : madrid